Как Тодор Живков за малко не успя да построи писта за Ф1

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Re: Как Тодор Живков за малко не успя да построи писта за Ф1

Мнениеот Пловдивчанинът » 11 ное 2014 18:37

pobeda1 написа:по същото време през лятото на 1989 в Пловдив се провежда европейско първенсто по лека атлетика юноши и девойки на стадион "9-сптември" после преименуван на стадион "Пловдив" а сега "Голямата къща". Тъй като България се строи планово е бутнато осветлението и не е построено новото, изграждането на източната трибуна не е завършено. Едно от състезанията на висок скок (или овчарски) се проточва дълго и настава мрак. Пожарната кола и ленейката осветяват с фарове състезанието докато свърши. Днес 2014 година стадиона няма акт 16 и не могат да се правят състезания или концерти там.
Относно Сливен болницата която се гради там крана е поставен във вътршния двор на сградата и по никакъв начин не може да се изкара от там (просто сградата е каре). Не знам сега дали стои крана там или многолюдното ромско население на Сливен го е разфасовал..... Е..ти и социализма.
То по онова време София кандидатстваше за Олимпийски игри (зимни) през 1992 ...... Спомням си че през 1992 зимата бяхме на режим на тока а храна се купуваше с купони (по руски образец). А да бе имах ми си космонавт и какво от това... И ВМФ (военно морски флот) имаше 2 подводници - страшилището на Черно море....

За осветлението не си прав идват чисто новите стълбове от Унгария и са сложени и в момента са пред стадиона, но така и не заработвата, защото парите свършват....

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 11 ное 2014 19:23

Devian написа:Видяла жабата,че подковават коня и тя вдигнала крак,та и нашето по време на соца беше същото.Но какво друго да се очаква след като най-простите шумкари се бяха добрали до власта и окопали в нея :oops: Гледам тука някои продължават да им пригласят,ако имало добър мениджмънт и тем подобни алабализми.Абе вие кьорави ли сте да видите как се пълни стадион при това в най-популярния спорт в България,с национални каузи,предплатени кренвирши,транспорт и вход,та продължавате да си вярвате,че ще има постоянен половингодишен интерес към мотосъстезания :lol: И дори да има на първата година,какво ще правим на следващата.Всичката мара втасала в тая държава та само щуротии,Океанариуми,писти,да вземе да построим и един космодрум,който при добър мениджмънт може да вади добри пари :lol: :lol:

Не бъркай футболните и моторните фенове.Нямат нищо общо.А и в края на 80-те наистина имаше развит моторен спорт в БГ.Имаше две ралита(Вида и Златни Пясъци) в европейски коефициенти.Едното дори можеше да стане кръг от световният шампионат тогава.Ако ти не си бил на такова събитие в онези години аз съм бил и народа кацаше навсякъде по трасето за да гледа рали.Тогава имаше и Speedway който се караше в БГ и беше много атрактивен.Въобще имаше си всичко за да има и писта и щеше да се пълни.Едните фенове няма абсолютно нищо с другите.А ти че си тъп това да ги разбереш си е твой проблем.И сега Сливен щеше да е мотоспортен център.
И ако не знаеш една писта не са храни само то състезания.През цялата година може да бъде наемана от отборите за тестове.Стига пистата да е с добра локация и да има добър транспорт до нея.
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 11 ное 2014 20:26

cska-632 написа:Напишете нещо за морето в София, което са строели :mrgreen:

Kaкво има да се пише? Пълнят морето, пущат един остров в средата му и в едното кьоше на острова - писта за Формула 1!
Като спечелим домакинство на зимни олимпийски игри - морето приема всичкото кънкьор, а на пистата за Формула 1 ще въртят наказателни обиколки биатлонистите :lol:

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 11 ное 2014 20:33

Викаш щом има интерес към маунтинбайкването да вземе да построим един колодрум,може пък някой да вземе да реши да върти обиколки,та и твоя пример такъв :lol: Те по дърветата висяха и по време на мачовете тогава,а както виждаш в Сливен има и добра футболна база,но като гледам заприиждали са едни отбори да се подготвят не ти е работата,същото щеше да е и с пистата
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 11 ное 2014 21:08

Devian написа:Викаш щом има интерес към маунтинбайкването да вземе да построим един колодрум,може пък някой да вземе да реши да върти обиколки,та и твоя пример такъв :lol: Те по дърветата висяха и по време на мачовете тогава,а както виждаш в Сливен има и добра футболна база,но като гледам заприиждали са едни отбори да се подготвят не ти е работата,същото щеше да е и с пистата

Ти въобще знаеш какво означава mountain bike a ?! Какъв колодрум те гони :lol: :lol: :lol: Уникално тъп си ! А за база в Сливен питай Лечков защо е празна ?!
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

scot

Мнениеот scot » 11 ное 2014 21:42

Ти пък въобще не си в час с това което размахваха Б.Николов и Р.Петков.Имаха договорка за MotoGP и трябваше само да се построи писта.
Само Р.Петков реши , че е много велик а MotoGP не отговаря на амбициите му.Ако бяха далновидни вече щяхме да имаме писта и кръг от MotoGP.
А сега нито едно от двете.Турция поне имат писта която пустее - не че между двете има някаква разлика.
Ако бяха довършили трасето около Сливен може да има вече кръгове от повечето пистови шампионати , но не би.
Вместо да гледаме GP2/3 , DTM ,WTCC , Porshce Cup , AutoGP и т.н. на живо ги гледаме по тв.

Браво на момчето!
Първо да ти обясним, що пустее пистата в Турция, искаш ли? Щот барнито така извъртел договорите, че......... ако има кръгова на ф1 има и съпорт на мото гп. И кат турците видеха, че не си избиват парите и не платиха такса участие за формулата: БАРНИТО КАЗА - НЕМА ДА ИМА МОТОРИ НА МОЯТА ПИСТА!!!! Чат ли си? Пистата е на барнито?!?!? те я строили, ама си негова щото... и така по договор. И чека да ги изнудва да си плащат непосилно, да трупат разходи и де не си избиват парите. Същия номер го вратна на Силвърстоун! Дигна им таксата и кат му се фрацнаха: заплаши с премествате на донингтън парк. Беше ходил даже да търси държавни гаранции и финансиране. Ама му биха един зад врътъ, ингилизките политикани. щот им прозрачен. Та, Р. петков, кат го махнаха, искаше крупен проект да цица комисионни, отиде при барнито, подписаха некво писма за намеренията и посуе: при ББ - дай тука едни пари от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ, да строиме писта, ейго барнито съгласен, имаме и дата, ше изместиме спа и ше се редувами с ней през годините.....
ДОЛНИ ИЗНУДВАЧИ СА ТЕЗ ОТ ФОРМУЛАТА ШЕ ЗНАЕШ. Кат ти се гуеда - ей го къде е унгарията. И СЪМ МНОГО РАДОСТЕН, ЧЕ СМЕ ТОЛКОВА БЕНДИ ИЛИ ХИТРИ, ЧЕ НЕ ИМ СЕ ФАНАХМЕ НА ИГРИТЕ ДА НАЛИВАМЕ У ТЕХНАТА КАЦА БЕЗ ДЪНО!

Потребителски аватар
Devian
Контакти:

Мнениеот Devian » 11 ное 2014 21:48

iliev72 написа:
Devian написа:Викаш щом има интерес към маунтинбайкването да вземе да построим един колодрум,може пък някой да вземе да реши да върти обиколки,та и твоя пример такъв :lol: Те по дърветата висяха и по време на мачовете тогава,а както виждаш в Сливен има и добра футболна база,но като гледам заприиждали са едни отбори да се подготвят не ти е работата,същото щеше да е и с пистата

Ти въобще знаеш какво означава mountain bike a ?! Какъв колодрум те гони :lol: :lol: :lol: Уникално тъп си ! А за база в Сливен питай Лечков защо е празна ?!

Илиев,опитах се да ти обясня образно сравнението,което направи между ралито и Формула 1.Отделно е излишно да ти обяснявам,че едното се организира много по-лесно от другото,отделно няма нужда да има n на брой спонсори,n десетки хиляди зрители,които да платят по не знам си колко стотици лева.Ако беше толкова лесно в скандинавските страни отдавна да си бяха спретнали писта,хората имат добър стандарт,важният интерес :lol: :lol: към ралитата е голям,а между другото си имат няколко успешни пилота във Ф1,ама не съм видял да напират сигурно,защото са по-прости от такива като теб :lol: :lol:
В БУРГАС СЕ АЗ РОДИХ,
И ТРАДИЦИЯТА ПРОДЪЛЖИХ,
ГРАДА ДА ОБИЧАМ,
В ЧЕРНОМОРЕЦ ДА СЕ ВРИЧАМ!

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 11 ное 2014 22:03

Те си имат писта А1 Ring :) Мисля , че бях ясен и за другите шампионати.
Scot ама въобще не си в час. Съпортващите серий на формула 1 са GP2/3 и нямат нищо общо с MotoGP.Я ме светни защо има състезание от MotoGP в Бърно след като там няма формула 1.
ето ти линк към календара на MotoGP да се осъзнаеш многознайко.А турската писта винаги е била на загуба и в момента който спря държавата да я дотира всичко свърши.
И ето какво са подписали Богдан Николов: Започваме подготовка на българи за MotoGP
И сега много хора съжаляват , че това не се случи.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 12 ное 2014 09:56

За мен лично Ф1 умира бавно но сигурно и Бърнито е главния виновник за това!
Мисля че Moto GP няма нищо общо с Ф1 и за мен е доста по-интересно за гледане от Ф1.
И WRC и DTM са ми е по-интересни от Ф1!

Sublimie+
Контакти:

Мнениеот Sublimie+ » 12 ное 2014 11:33

Нямам никаква представа колко точно от написаното е истина и дали въобще някога този т.н. "проект" е преминал към някаква фаза на изпълнение извън канцелариите.

ОБАЧЕ... като всичко друго направено от Комунистите през тея години- свинщина. Защо? Защото още от началото на 80-те държавата е практически във фалит и единственото, което ни спасява от крах, е продажбата на злато от резерва на СССР и безкрайните заеми.

В ситуация, в която петилетките не се изпълняват даже и наполовина, КОМУНЯГИТЕ мислят за писта от Ф1? В държавата произвежда Х лева, държавата плаща на хората У лева, за да живеят някак и има още Z лева разход. Обаче сумата на У + Z е по-голяма от Х, У+ Z> X, и затова нека да "извадим" още някой милион за писта, да се хвалим колко сме велик? Айде моля, пълен абсурд!

Върни се в “Свободна зона”