Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Расизмът в България - нещо обичайно или по-скоро изключение?

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 31 окт 2014 14:34

Българина по принцип е по-скоро толерантен. Сигурен съм, че ако араби, негри, цигани и турци не правят проблеми българина въобще няма да се замисля кой от коя раса и етнос е. България винаги е била малко или много мултинационална дъжава. И това не е било проблем въпреки че дълго време патриотизма е бил доста по-често срещано явление. И масово.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 31 окт 2014 14:53

Аз до преди една-две години си бях расист честно казано, но вече не.Ние нито сме арийци, нито нищо.Напротив, все повече българи сме си по-черни и от турците.Да не говорим, че много българи започнаха да се държат като цигани.

П.П Фашизма и последователите на Хитлер нямат нищо общо с българския национализъм.
За справка прочетете цитатите на нашите герои, като Левски, Димитър Списаревски и т.н.
Последна промяна от Балкански Орел на 31 окт 2014 15:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 31 окт 2014 15:01

Българинът не е расист, той е националист от породата на тези, които определят идентичността си според механизма ”не съм като другите и добре, защото те са по-лоши от мене”. Затова омразата си българинът не разполага в полето на расата, а на етноса. И не само това - той мрази другия независимо от расата, даже и едноверец да е, щом е друг в сравнение с този, с който се самоопределя, той го мрази. Погледни отношението към успял, богат, по - умен и т.н. Омразата на българина върви ръка за ръка със завистта – когато този, когото мрази, не е с по-нисък статус, той и му завижда, ако е по-ниско в социалната йерархия – остава само дивата омраза и желанието да смачкаш другия.
Друг е въпросът, че както е тръгнало, разликите между тези, които само мразим, и нас, все повече се заличават ....
Последна промяна от Странджата на 31 окт 2014 15:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
-1914-
Контакти:

Мнениеот -1914- » 31 окт 2014 15:13

Една полезна доза расизъм никога не е грешка.
Стига да е в рамките на разумното.
Иначе, принципно всяка южна държава си е малко по-НЕтолерантна от северните такива.
По простата причина, че там хората са много по-сдухани.

Потребителски аватар
Ботевъ Пловдивски
Контакти:

Мнениеот Ботевъ Пловдивски » 31 окт 2014 15:24

HekakaB написа:Точно случая от Розово показва колко НЕТОЛЕРАНТЕН е Българина към различните.Не е нужна масовост, за да видиш истината.Българина никога не е бил толерантния човек за когото ни се повтаря като няква мантра.Митове и легенди са това.

Има най-вече верска нетолерантност и по-точно нетолерантност към демонстрирането на мюсюлмански символи и проповядването на превъзходството на тази религия над останалите. На фона на това, че 500 години сме били под турско робство, с днешните български турци се разбираме повече от добре. Аз лично съм на мнение, че ако в дадено училище се изучава майчин език, трябва да се въведат 2 или 3 пъти повече часове по български език, а също така ОФИЦИАЛНИЯТ език, който е български, да се говори задължително на обществени места, в администрацията и на публични прояви навсякъде на територията на България. Кой каква вяра изповядва вкъщи, в своя храм или на какъв език говори на същите места, не ме интересува.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 31 окт 2014 15:25

Започнаха да ни налагат умишлено търпимостта към различния, сега всеки ни се качва на главата. Особено пък местните индианци.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
bestvaluestore
Контакти:

Мнениеот bestvaluestore » 31 окт 2014 15:40

Според мен е нещо обичайно.Предрасъдъците преобладават по отношение на цвета на кожата в БГ.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 31 окт 2014 15:45

matador1 написа:...Кога сме държали роби? Кога сме горили вещици по клади?

1. Военнопленници - като домашни роби през Средновековието.
2. Богомилите през Х век... ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 31 окт 2014 15:49

Напълно нормално в БГ тъмнокожите да се гледат като полезни изкопаеми. Ние сме малка дърава и сме нямали колонии като Португалия, Холандия, Англия, Франция и т.н. отидете в тези държави и ще видите, че даже в някои от тях ще срещнете повече тъмни хора, отколкото светли.
У нас тъмнокожите се появиха някъде след демокрацията и то някакви епизодични студенти. Сега има по кол-центровете. Но и в момента се броят на пръсти, и основно в София. В останалите градове да има по 2-3-ма за цвят. И някои българки си взеха цветнокожи мъже, колкото до ромите....те са част от нацията ни и всички сме свикнали с тях.
А и те станаха много обидчиви. То в днешно време май трябва да си тъмнокож или ром. Толкова права им са дадени. Ако някой от тях те нарече "белчо"или "снежинка" нищо не можеш да му направиш, но ти ако му кажеш "черньо", "негър" или "циганин" и веднага може да те осъди в Брюксел или Хага.....
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 31 окт 2014 16:05

wolf написа:...Нямам никакъв проблем да се нарека расист защото ми писна разни хора от всички краища на света да се изсипват в Европа, да товарят и без това на предела на възможностите и социална система и като не вземат помощи да правят метежи, бунтове и размирици. Не съм съгласен 75-80% от турците из Европа да смучат помощи и да реват за права на човека. Не съм съгласен с масовото ислямизиране на континента и не на последно място не съм съгласен с абсолютната дискриминация към белите в Европа за сметка на пришълците. Те идват в нашите страни, не ние в техните и като пришълци те трябва да се научат да живеят според законите на тези страни а не да ми реват за шериат насред Европа.

Не знам откъде ги изкара тези проценти за турците в Европа, които "смучат помощи и реват за правата на човека"!? ... :roll: Конкретно за България не съм чувал да има такъв наплив от турски граждани, а що се отнася за другите европейски страни - никой не те пита... :lol: И един въпрос - знаеш ли колко български граждани ежегодно заминават на Запад и смучат помощи, източвайки системата за социално подпомагане на другите, много по-богати от нас страни-членки на Съюза?!... 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 31 окт 2014 16:12, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Върни се в “Свободна зона”