Интересна карта на България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Re: Интересна карта на България

Мнениеот 1912plovdiv » 07 фев 2014 21:29

shotgun blues написа:
viali69 написа:Грешката е вярна и според мен умишлена ! Няма начин екипът на Владимир Путин да не е известен за надигащата се русофилска вълна в България. ;)
За мен това е жест и намек към българите. На картата ясно се вижда Велика България.
Случайно ? Не вярвам !
А и това начало ...
Бях приятно изненадан, че дългоочакваното откриване на Олимпиадата в Сочи започна с образите на братята Кирил и Методий.
Цял свят видя солунските братя и кирилицата. 3 милиарда души !!!

И къде я виждате тази Велика България :roll: :roll: :roll: :roll:

Аз щях да питам пък тая русофилска вълна къде я виде :lol:
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 07 фев 2014 21:29

Под ъгъл е. Нека другарите обяснят защо нямаше аплодисменти за българската делегация, а имаше за САЩ, Канада, Австралия, Сърбия и Испания?
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
levski7
Контакти:

Мнениеот levski7 » 07 фев 2014 21:30

„Делото на Каравелова, Ботева и Левски, освобождението на целокупната българска родина чрез революция, беше осуетено, ако не случайно, поне твърде неочаквано. То се знае, апостолите на българската свобода не мислеха, че петвековния роб ще види боева сполука. Но те имаха пред вид сигурен политически успех.
Българското движение, оставено да се развива в еднъж усвоената посока, рано или късно, би достигнало целта си. Мизия, Тракия и Македония в неразривно единство стъпка по стъпка напред биха получили самоуправление. Народът, изнесъл на плещите си трудната борба, горд в съзнанието на извършения подвиг, би знаел да цени благото на свободата. И нашето племе, свършило предварителната работа по формирането си като политическа единица, би се предало на тихо културно развитие като достоен член от семейството на културните човешки племена.
Обаче Русия, възползувана от смутовете в европейските турски области през нещастната 76 година, поиска да осъществи или поне в краен случай да приближи осъществяването на своите завоевателни намерения спрямо турското наследство. Тя обяви тъй наречената Освободителна война, която свърши с един съдбоносен за нас резултат - отечеството ни беше разкъсано на три части. И големият български въпрос остана да се развива при най-опаки условия, като се раздроби на сума по-малки въпроси, живи рани върху българския обществен организъм в цялост.”
Пейо Яворов

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 07 фев 2014 21:32

shotgun blues написа:
viali69 написа:Грешката е вярна и според мен умишлена ! Няма начин екипът на Владимир Путин да не е известен за надигащата се русофилска вълна в България. ;)
За мен това е жест и намек към българите. На картата ясно се вижда Велика България.
Случайно ? Не вярвам !
А и това начало ...
Бях приятно изненадан, че дългоочакваното откриване на Олимпиадата в Сочи започна с образите на братята Кирил и Методий.
Цял свят видя солунските братя и кирилицата. 3 милиарда души !!!

И къде я виждате тази Велика България :roll: :roll: :roll: :roll:

Грешка ! Отначало помислих, че е на Велика България. Братушките обаче ни намекват за Руско-турската освободителна война и резултатът от нея ...
Това при откриването беше не Велика, а Санстефанска България ! Ето :

[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/quote][/center]
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

4akala
Контакти:

Мнениеот 4akala » 07 фев 2014 21:34

Това са си днешните граници на България,просто кадъра е под ъгъл и за това окото лъже.

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 07 фев 2014 21:35

viali69 написа:...

Виали, сложил съм на втора страница карта на съвременна България. Ако искаш намери някоя от нета. Сега провери крайщата на картата от Сочи и тези на съвременна Б-я и с ръка на сърцето кажи дали съвпадат всички извивки и форми? Ще видиш, че съвпадат. Мислех те за трезвомислещ.
Последна промяна от daydreamer на 07 фев 2014 21:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 07 фев 2014 21:35

ясно е че е разтеглена картата,но трябва да си доста тъп за да не схванеш смисъла на това "разтягане"

daydreamer
Контакти:

Мнениеот daydreamer » 07 фев 2014 21:37

джони написа:ясно е че е разтеглена картата,но трябва да си доста тъп за да не схванеш смисъла на това "разтягане"

Само нашата ли е разтегната и така представена? Ако е, ще се съглася напълно с теб.(не следя откриването и не знам)

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 07 фев 2014 21:40

Твърде много смисъл търсите.
http://prntscr.com/2qdwi4
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 07 фев 2014 21:43

daydreamer написа:
viali69 написа:...

Виали, сложил съм на втора страница карта на съвременна България. Ако искаш намери някоя от нета. Сега провери крайщата на картата от Сочи и тези на съвременна Б-я и с ръка на сърцето кажи дали съвпадат всички извивки и форми? Ще видиш, че съвпадат. Мислех те за трезвомислещ.

Ти, картата на България ли не познаваш бе, пич ? Македония влиза ли в територията на днешна България ? А гръцките Драма, Ксанти и Кавала ? ...
Дал съм ти черно на бяло сравнение между картата на Санстефанска България и тази, която руснаците показаха на откриването.
Трябва да си сляп, за да не виждаш приликата ! :roll:
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”