Вегетарианството - за или против? АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Вегетарианството - за или против? АНКЕТА

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Re: Вегетарианството - за или против?

Мнениеот Балкански Орел » 29 яну 2014 19:01

Аз съм "ЗА", поради простата причина, че едни от най-гадните болести идват от меса и по-точно от лоши меса.Аз лично не мога да спра а ям месо, който може браво !
Levski & Lazio

petbezdeset
Контакти:

Мнениеот petbezdeset » 29 яну 2014 19:02

Blue1914 написа:Чисто биологично- като храносмилателен тракт, не сме месояден вид. ;)

Иначе и аз без месо на масата трудно сядам... :oops:

A кучешките зъби какво правят в устата, щом биологично не сме месоядни? :mrgreen:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 29 яну 2014 19:03

Поздравления за темата. Отдавна се канех да направя подобна, макар и да щеше да изглежда по по-различен начин. 8-)
Категорично съм ЗА. От малък не ям месо, здрав съм си, и откъм килограми не съм зле. Убиването на животно, за да се нахраниш е варварски акт, който трябва да остане в историята на човешката цивилизация! Животът на животните не е по-малко ценен от човешкия и смятам че всички, които твърдят, че обичат животните и в същото време ядат месо са ЛИЦЕМЕРИ. Колкото до незаменимите аминокиселини: млечните произведения и яйцата биха могли да ги набавят, животните по никакъв начин не страдат при добиването на мляко, затова не виждам абсолютно нищо лошо в тяхната консумация.
Като допълнение искам да призова всички вегетарианци, четящи темата, да проявяваме по-голяма гражданска и обществена активност и да се борим правата ни да се зачитат в по-голяма степен по столове, заведения за хранене, куверти и т.н., искайки по-голямо разнообразие и разчупване на някои стереотипи.
Последна промяна от doktora25 на 29 яну 2014 19:06, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
zoller

Мнениеот zoller » 29 яну 2014 19:05

От Австралопитека та до съвременния Човек(Хомо Сапиенс) всички са били месоядни или по-точно всеядни от къде дойде тая мода да си вегетарианец.

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 29 яну 2014 19:08

Тук много хора казват, че грздето е кисело щом не могат да го стигнат, хората които не ядат месо са едни от най здравите и енергични.Шапка им свалям.
Levski & Lazio

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 29 яну 2014 19:09

Без МЕСО живота е безсмислен,
Без МЕСО живота е провал,
МЕСОТО е това което имам,
МЕСОТО е моят идеал!
8-)
doktora25 написа:Поздравления за темата. Отдавна се канех да направя подобна, макар и да щеше да изглежда по по-различен начин. 8-)
Категорично съм ЗА. От малък не ям месо, здрав съм си, и откъм килограми не съм зле. Убиването на животно за да се нарханиш е варварски акт, който трябва да остане в историята на човешката цивилизация! Животът на животните не е по-малко ценен от човешкия и смятам че всички, които твърдят, че обичат животните и в същото време ядат месо са ЛИЦЕМЕРИ. Колкото до незаменимите аминокиселини: млечните произведения и яйцата биха могли да ги набавят, животните по никакъв начин не страдат при добиването на мляко, затова не виждам абсолютно нищо лошо в тяхната консумация.
Като допълнение искам да призова всички вегетарианци, четящи темата, да проявяваме по-голяма гражданска и обществена активност и да се борим правата ни да се зачитат в по-голяма степен по столове, заведения за хранене, куверти и т.н., искайки по-голямо разнообразие и разчупване на някои стереотипи.

Да се убиват животни било варварство и за това си вегетарианец, ама да се убиват милиони хора какво е? Това пречи ли ти да си комунист?
1914

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 29 яну 2014 19:31

Аз лично спазвам двата големи поста. Тоест-3 месеца в годината не ям не само месо, но и всичко животинско-мляко, яйца и прочее. (ако се спазят дословно всички пости, те са около 200 дни.). В останалото време си ям месо и месни неща, но н аблягам на качество, не на количество. Сега тез суджуци на върлината и кървавици да ги хвърля ли? Таман са узрели!
Познавам доста вегетарианци, справят се хората и не им тежи. Не знам всъщност как се отнасят към рибата-ядат или не. Защото това е изключително вкусно и полезно месо-жалко,м че в Бг нямаме традиция да ядем риба( освен край Дунав и морето) Виж, веганството ми идва вповече( режим на строг пост 365 дни в годината!). Но всеки си знае за себе си...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 29 яну 2014 19:33

Прощавайте, рибата включва ли се в менюто на вегетариана?
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 29 яну 2014 19:36

Подаграта е доста разпространено заболяване. Като причина се смята най-вече нарушено отделяна на пикочната киселина от бъбреците. Повишеният внос на протеини с храната също води до повишение на пикочната киселина в кръвта. Пристъпите от подагра са много болезнени , но отлагането на пикочната киселина в бъбреците може да доведе до Хронична бъбречна недостатъчност. Има и хранителни продукти от растителен характер , които съдържат голямо количество протеини . Такива са гъбите , бобовите растения ( боб , леща , грах ). Така , че тези хора се лишават както от месни храни , така и от някои продукти от растителен характер. С една дума човек да не се разболява от тази болест.

Забранени продукти при подагра:

Свинско, телешко месо, шунка
(в 100гр. Шунка има 30-50 мг. пурини)

Карантия – мозък, черен дроб, бъбреци, език
(съдържат от 35 до 90 мг, пурини в 100 гр. продукт)

Птици, дивеч – пиле, питомен и див заек, сърна
(съдържат от 25 до 90 мг. Пурини в 100 гр. продукт)

Риби – шаран, пастърва, сардина, херинга, раци
(съдържат от 40 до 120 мг. Пурини в 100 гр. продукт)

Черен чай, какао, кафе, шоколад
(съдържат от 20 до 190 мг. Пурини в 100 гр. Продукт)

Бобови култури и накои зеленчуци – боб, леща, грах, спанак
(съдържат от 20 до 75 мг. Пурини в 100 гр. Продукт)

Избягвайте силните подправки – черен пипер, индийско орехче, дафинов лист, джинджифил.

Алкохол , забранен , особено бира и сухо вино. Разрешени са ограничени количества водка.

Препоръчителни продукти:

Растителни и животниски мазнини
олио, захтин, краве масло, маргарин.

Млечни продукти
всички видове без топени и пикантни сирена

Месо в много малки количесва
(!) но в никакъв случай не от млади животни

Всчики зеленчуци
без забранените

Плодове
всички видеве без смокини

Подправики
магданоз, копър, риган, лук, кимион

Набляга се предимно на ориз и картофи.
Последна промяна от sirius123 на 29 яну 2014 19:39, променено общо 1 път.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 29 яну 2014 19:37

shumkar_44 написа:Прощавайте, рибата включва ли се в менюто на вегетариана?

Да,изключение прави само толстолобът от р.Черна.

Върни се в “Свободна зона”