Гечев предлага 10% данък върху тото

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
counterstrike
Контакти:

Re: Гечев предлага 10% данък върху тото

Мнениеот counterstrike » 19 дек 2013 12:36

Hrabar написа:П.П. Освен този данък очаквайте още Имотен данък върху земеделската земя и Данък върху доходите от аренда на земеделска земя, защото те сега не се облагат. Тези данъци няма да се въведат от настоящото правителство а от класическо дясно правителство.

Стига бе! Искаш да кажеш, че аз както имам 50 декара наследствени земи и взимам рента от арендатора, тези пари ще ми ги облагат с данък ли? Какъв е този имотен данък върху земята? Няма ли и сега такъв? Кой ще посмее да въведе такива данъци, нали народа ще скочи? Колко бабички и дядовци чакат на рентата да си купят някое лекасртво, да се нахранят поне веднъж в годината!
Всички пътища водят в Рим. Само един път води в Рая: Пътят на СВОБОДАТА!
Гео Милев, 1 май 1924 година, списание "Пламък".

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 19 дек 2013 12:50

counterstrike написа:
Hrabar написа:П.П. Освен този данък очаквайте още Имотен данък върху земеделската земя и Данък върху доходите от аренда на земеделска земя, защото те сега не се облагат. Тези данъци няма да се въведат от настоящото правителство а от класическо дясно правителство.

Стига бе! Искаш да кажеш, че аз както имам 50 декара наследствени земи и взимам рента от арендатора, тези пари ще ми ги облагат с данък ли? Какъв е този имотен данък върху земята? Няма ли и сега такъв? Кой ще посмее да въведе такива данъци, нали народа ще скочи? Колко бабички и дядовци чакат на рентата да си купят някое лекасртво, да се нахранят поне веднъж в годината!

Да, точно това казвам. Рентата ти е доход, който следва да бъде облаган с 10% данък, както всички други доходи. Данъкът върху земеделската земя е имотен данък. В момента има имотни данъци върху недвижимите имоти(апартаменти, къщи, складове, заводи, фабрики и т.н.) но без земеделската земя. Скоро ще има и върху земеделската земя. При това без значение дали се обработва или не.

Това, че бабичките и дядовците нямат с какво да си купят лекарства, защото си похарчват пенсиите за хляб, а ще им облагат дохода от рента на нивичките им, абсолютно никой не го вълнува. Плоският данък и в момента няма необлагаем минимум, и се плаща от всеки, без значение дали печели по 1 милион лева на година или взима 500 лева заплата, с които не може да изкара и половината месец.

Не знам кой ще посмее, със сигурност няма да са БСП или която и да е партия претендираща да е лява. Но тези данъци ЩЕ бъдат въведени. И не, народът няма да скочи. Народът не скочи, когато му наложиха данък добавена стойност, не скочи, когато му сложиха плосък данък, не скочи, когато му отрязаха здравеопазването и образованието, не скочи, когато му въведоха куп нови данъци и такси при влизането ни в ЕС...не, и сега няма да скочи. Ако някой скочи, веднага ще го контрират от някое НПО на Сорос и всичко ще мине гладко.
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 19 дек 2013 13:39

Hrabar написа:...Всеки който реализира доход следва да плаща данък. Това е принципът...

+1 :) Точно, кратко и ясно. :)
П.П. Друг е въпросът, че законът за действието и равното по сила и обратно по посока противодействие, не важи само във физиката. В главиците на Андрешко и неговите другарчета сигурно вече се мътят варианти за заобикаляне на закона, ако промяната влезе в сила... 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 19 дек 2013 14:58, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 19 дек 2013 14:03

А който има доходи от наркотици и проституция няма ли да му сложат 10% данък, така де. нали за всички е еднакво :lol:

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 19 дек 2013 14:52

Безкомпромисен написа:Този данък е поредната болшевишко-комунистическа наглост, с цел комунистическите престъпници да грабят българският народ!А иначе хазартът в България е създаден от комуническите престъпници с цел да зомбира българсият народ с болшевизъм-комунизъм!

"Подобен налог има в САЩ и някои европейски страни"....
И те ли са комунисти ? Ти въобще не четеш темите, просто си пишеш заучените фрази.
А кой създава хазарта в САЩ ? Пак ли комунистите ?
Ти си абсолютен робот!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 19 дек 2013 15:02

grasiani написа:А който има доходи от наркотици и проституция няма ли да му сложат 10% данък, така де. нали за всички е еднакво :lol:

Лично аз съм твърдо за легализиране на проституцията в България. Оттук следва, че и този вид "дейност" би следвало да бъде обложен с данък (примерно патентен данък)... 8-)
П.П. Под "проституция" имам предвид най-древната професия. Иначе немалко политици, журналисти и други публични личности у нас проституират съвсем законно в рамките на своите служебни задължения... ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

minchev_1951
Контакти:

Мнениеот minchev_1951 » 19 дек 2013 15:06

Hrabar написа:
minchev_1951 написа:Една груба сметка показва, че ако това се приеме, поне 1/3 от участниците ще спрат да играят тото. Ако на тираж само от 6/49 има постъпления от около 500 000 лв, това показва, че тези постъпления ще намалеят 1/3 или с около 160 000 лв. 104 тиража през годината по 160 000 лв, това означава 16 640 000 лв по-малко постъпления. Тук не се включват постъпленията от "скъпите" тиражи през годината, където постъпленията са почти двойно по-големи. Също така и постъпленията от 6/42, 5/35, и тото-жокер. Така "сметката" от по-малкия брой участници ще стане поне двойно по-голяма или около 30 милиона по-малко постъпления.
При това положение не виждам как допълнително в хазната ще влязат 30-50 милиона в повече, както предвижда г- Гечев.

Може ли да ми кажеш как е направен този анализ, че 1/3 ще спрат да играят хазарт? Практиката в другите държави показва, че въвеждането на данък върху дохода от хазарт по никакъв начин не намалява броя на играещите.

.......................................................................................................

Първо, доходите на ДРУГИТЕ държави в сравнение с доходите на българина са несравними.

Второ, Не съм писал, че 1/3 няма да играят хазарт въобще, а ще спрат да играят тото. Понеже играя тото около 35 години, съм забелязал, че от както 6/42 стана само едно теглене, постъпленията намаляха. А сега, като се удържа 10 % данък от печалбата на участника, пак ли толкова ще останат всички други участници? За повечето хора тотото е последната надежда да закърпят семейния бюджет.

И трето
, ако на спечелелият 5000 лв му вземеш 500 лв, това не е все едно като на германеца, французина и др. от 5000 евро му вземеш като данък 500 евро.

Потребителски аватар
stefani

Мнениеот stefani » 19 дек 2013 17:41

Нали го бяха въвели за големите суми ?
Изчезнали са динозаврите и неандерталците, сега идва ред на комунистите, фашистите и расистите !

dimitar59
Контакти:

Мнениеот dimitar59 » 19 дек 2013 19:54

А пък на мен ми се струва,че след въвеждането на плоския данък от 10%,държавата започна автоматично да си го прибира.Преди печалбите бяха 50% от постъпленията,а след въвеждането на плоския данък те станаха 40%.Това беше логично,тъй като беше почти невъзможно този данък да се събере от многобройните участници в игрите на тотализатора.Няма как да накараш някой,който е спечелил 3-ка на стойност 2.00лв да внесе 20 стотинки данък,които след комисионната на банката стават 5.20лв или 6.20лв в зависимост в коя банка ще го направиш.Съгласен съм да се наложи данък 10% за печалби над 3000лв.,но да се върне принципа 50% от постъпленията да се раздават като печалби.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 19 дек 2013 20:20

Данък върху хазарта задължително трябва да има и то по-голям от 10%, но той трябва да се плаща не от спечелилите, а от букмейкърите. :!:
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Върни се в “Свободна зона”