counterstrike написа:Hrabar написа:П.П. Освен този данък очаквайте още Имотен данък върху земеделската земя и Данък върху доходите от аренда на земеделска земя, защото те сега не се облагат. Тези данъци няма да се въведат от настоящото правителство а от класическо дясно правителство.
Стига бе! Искаш да кажеш, че аз както имам 50 декара наследствени земи и взимам рента от арендатора, тези пари ще ми ги облагат с данък ли? Какъв е този имотен данък върху земята? Няма ли и сега такъв? Кой ще посмее да въведе такива данъци, нали народа ще скочи? Колко бабички и дядовци чакат на рентата да си купят някое лекасртво, да се нахранят поне веднъж в годината!
Да, точно това казвам. Рентата ти е доход, който следва да бъде облаган с 10% данък, както всички други доходи. Данъкът върху земеделската земя е имотен данък. В момента има имотни данъци върху недвижимите имоти(апартаменти, къщи, складове, заводи, фабрики и т.н.) но без земеделската земя. Скоро ще има и върху земеделската земя. При това без значение дали се обработва или не.
Това, че бабичките и дядовците нямат с какво да си купят лекарства, защото си похарчват пенсиите за хляб, а ще им облагат дохода от рента на нивичките им, абсолютно никой не го вълнува. Плоският данък и в момента няма необлагаем минимум, и се плаща от всеки, без значение дали печели по 1 милион лева на година или взима 500 лева заплата, с които не може да изкара и половината месец.
Не знам кой ще посмее, със сигурност няма да са БСП или която и да е партия претендираща да е лява. Но тези данъци ЩЕ бъдат въведени. И не, народът няма да скочи. Народът не скочи, когато му наложиха данък добавена стойност, не скочи, когато му сложиха плосък данък, не скочи, когато му отрязаха здравеопазването и образованието, не скочи, когато му въведоха куп нови данъци и такси при влизането ни в ЕС...не, и сега няма да скочи. Ако някой скочи, веднага ще го контрират от някое НПО на Сорос и всичко ще мине гладко.