Танкове - металните Терминатори

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Танкове - металните Терминатори

Мнениеот Кашчей » 17 дек 2013 19:45

Кировец написа:Предложих на родителите ми да стана военен по кадрова служба, ама те настояха да уча и така казармата ми остана просто като понятие за "ред и дисциплина" - доколко това е така - чувам различни мнения.
Истината е някъде там - по средата.
Смея да твърдя, че живота, който водя в последните 8 години откакто се отделих от родителите ми, от приятелите ми, от моя град - та това сега е моята казарма.

За съжаление тази казарма ще ти даде някакви навици, но не и военни. В смисъл, няма да си наясно с военните порядки, терминологии, майтапи и лафове. Тази тема и най-вече мнението ти, че танковете служат за убежище по време на бой са показателни. Не знам откъде си я копирал, но танкове никога не са се транспортирали до първа линия на собствен ход, а забелязах и такива нотки в темата. Да, ако е трябвало веднага да поемат друг курс, на около 100 километра е можело и така, защото времето те притиска, а с влак не става, но от тила към фронта... не, не и не.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 17 дек 2013 19:47

Мда гледах как ги товарят на ход. Ръмжи здраво и оре всичко :D
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 17 дек 2013 19:47

Mitko-Levskar написа:
Кашчей написа:
Mitko-Levskar написа:
Кашчей написа:
Кировец написа:
CTAHKO написа:Скъса му се веригата и какво прави :? Остава неподвижна мишена на бойното поле 8-)

Но и прикритие! :)

Ти войник ходил ли си?

Явно нее,щом казва че е прикритие :)

Той наистина е и прикритие, но за пехотата, когато настъпва зад него, или когато се крие от картечен огън зад трупа му. За екипажа си е подвижен ковчег.

Това го казваш на кашик който е служил в сливенска танкова бригада,но няма нищо, хубаво разяснение за тези които незнаят-браво ;)

Е, аз бях в Харманли.. Мотострелкови полк (сега бивак за сирийци).
Странното е, че във форума открих още двама, които са служили там, като с единият сме били по едно и също време, но в различни батальони, а другият е бил 2-3 години по-късно.. бомбе някакво :mrgreen: :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 17 дек 2013 19:49

Neron написа:Мда гледах как ги товарят на ход. Ръмжи здраво и оре всичко :D

Голям е кеф след учение да видиш как кимафите чистят траковете на веригата.. иначе се возят, а ние тичаме след тях, че и не трябва да изоставаме :evil:
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 дек 2013 19:50

Кашчей написа:
Кировец написа:Предложих на родителите ми да стана военен по кадрова служба, ама те настояха да уча и така казармата ми остана просто като понятие за "ред и дисциплина" - доколко това е така - чувам различни мнения.
Смея да твърдя, че живота, който водя в последните 8 години откакто се отделих от родителите ми, от приятелите ми, от моя град - та това сега е моята казарма.

За съжаление тази казарма ще ти даде някакви навици, но не и военни. В смисъл, няма да си наясно с военните порядки, терминологии, майтапи и лафове. Тази тема и най-вече мнението ти, че танковете служат за убежище по време на бой са показателни. Не знам откъде си я копирал, но танкове никога не са се транспортирали до първа линия на собствен ход, а забелязах и такива нотки в темата. Да, ако е трябвало веднага да поемат друг курс, на около 100 километра е можело и така, защото времето те притиска, а с влак не става, но от тила към фронта... не, не и не.

Аз имах предвид, че са прикритие след като така или иначе са били обезвредени. Не съм чак такъв малоумник сега да не знам, че който е вътре трудно би се спасил от атака на хеликоптер Апачи, примерно. :) Иначе текста е от УИКИпедиа.

Потребителски аватар
Mitko-Levskar
Контакти:

Мнениеот Mitko-Levskar » 17 дек 2013 19:56

За съжаление от тази твоята казарма няма как да разбереш какво е истинска казарма(не говоря за гърч,гонитби и др.простотий) има и много полезни работи които остават за цял живот ;)

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 дек 2013 19:57

Neron написа:Мда гледах как ги товарят на ход. Ръмжи здраво и оре всичко :D

Аз пък си помислих, че ти си шафьоро на танко :)

Потребителски аватар
arsenvengerin
Контакти:

Мнениеот arsenvengerin » 17 дек 2013 19:57

МТЛБ, механик водач , 8цил, W образен разход 125/100 , в ШЗО -Плевен съм бил.
Обичам Левски

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 17 дек 2013 20:01

arsenvengerin написа:МТЛБ, механик водач , 8цил, W образен разход 125/100 , в ШЗО -Плевен съм бил.

Явно респектираш с ръст :? :? :?
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”