България има най-добрия и евтин интернет в света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Re: България има най-добрия и евтин интернет в света

Мнениеот Red_Pride » 27 ное 2013 21:49

storm написа:Нещо нормално за Българина...Може да няма какво да яде, ама нета трябва да е платен винаги.. :)

И телефона трябва да е последен модел на лизинг за 2 години :lol:
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 27 ное 2013 21:53

Доживях да видя и в нашата държава нещо по-добро от останалия бял свят :)

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 27 ное 2013 21:56

rebel написа:Доживях да видя и в нашата държава нещо по-добро от останалия бял свят :)

Отвори си очите БЪЛГАРИНО в много неща сме по-добри това , че нямаме средна работна заплата от 3500$ не ни прави по-малко хора
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
MoNteSo
Контакти:

Мнениеот MoNteSo » 27 ное 2013 22:56

fen-fen написа:
James Beattie написа:Тези статистики ги чувам от години, само не схващам къде е логиката в това? Защо примерно, американците имат значително по-бавен интернет от нас? Най-мизерните източноевропейски страни "хвърчат" със скоростта на светлината в нета, а на запад се мъчат като охлюви. Защото имат повече потребители ли?

И аз съм си задавал този въпрос между другото. Истина е обаче, че в България интернета е доста добър. Дъщеря ми ходи по турнета и връзката ни е предимно по нета. Това лято бяха в Анталия. Големи, хотели с много и всякакви екстри, туристи бол, но интернета им бил ужасяващ........ :?

Нещата са следните. В света се е използвал интернет доста преди ние да го "открием". Изграждани са мрежи, които в днешно време им е доста скъпо да заменят. Ние пък започвайки доста години по-късно, създадохме оптични мрежи из цялата страна, които позволяват поддържането на доста бърз, а очевидно и евтин интернет! Поне този път печелим от това, че сме 20 години зад останалите!

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 27 ное 2013 23:58

Как няма да ни е евтин интернета, като в по-голямата си част тече по хаотично опънати кабели, което е най-лесната и евтина връзка. Ако трябваше да се пуска законно под земята, цената щеше да е съвсем друга. А така - минават момчетата с макарите, опъват и това е. Като мине един камион и скъса "прескока" на някой улица, като удари гръм и изпепели рутери, телевизори, компютри - нещата се оправят по най-бързия начин - нови рутери, суичове, кабели, за изгорели телевизори и компютри се вдига рамене и всеки се спасява. Розетки не се признават, както и защити, че намалявали сигнала. Тук сме в опростен вариант и това си има и предимства, но да не забравяме недостатъците. Всички входове на блокове са надупчени и кабелите пълзят навсякъде. Дори в нови блокове, където има оставени проходи, на никой не му се занимава да прокарва кабелите през тях, всеки жули откъдето му падне.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
joring
Контакти:

Мнениеот joring » 28 ное 2013 00:20

MoNteSo написа:
fen-fen написа:
James Beattie написа:Тези статистики ги чувам от години, само не схващам къде е логиката в това? Защо примерно, американците имат значително по-бавен интернет от нас? Най-мизерните източноевропейски страни "хвърчат" със скоростта на светлината в нета, а на запад се мъчат като охлюви. Защото имат повече потребители ли?

И аз съм си задавал този въпрос между другото. Истина е обаче, че в България интернета е доста добър. Дъщеря ми ходи по турнета и връзката ни е предимно по нета. Това лято бяха в Анталия. Големи, хотели с много и всякакви екстри, туристи бол, но интернета им бил ужасяващ........ :?

Нещата са следните. В света се е използвал интернет доста преди ние да го "открием". Изграждани са мрежи, които в днешно време им е доста скъпо да заменят. Ние пък започвайки доста години по-късно, създадохме оптични мрежи из цялата страна, които позволяват поддържането на доста бърз, а очевидно и евтин интернет! Поне този път печелим от това, че сме 20 години зад останалите!

Точно така, по света има изградени инфрастуктури, а не е като при нас всеки да си копае където му скимне. Бях чел, че ако в Германия някой иска да прокопае нови канали, то той бива таксуван със 100 хил. евро на метър изкоп с точо определени размери и го проверяват всеки ден какво копае, отделно си плаща за работиници, архитекти, планове...
Believe in better
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите :mrgreen:[/offtopic]

Reckless

Мнениеот Reckless » 28 ное 2013 02:21

Като човек, който е обиколил цяла Европа и понастоящем трайно в Германия, мога да потвърдя, че интернета в България е най-евтин и е на корем, както се казва. В България има безброй много безплатни wi-fi точки за достъп с много прилична скорост. Кафенета, хотели, бензиностанции...В Германия няма никъде отключен wi-fi и това е нормално за Германия, защото глобата за нелегално изтеглен филм е 800 евро и никой не си дава мрежата, за да не рискува. Аз в момента съм с оптичен и бърз нет, реален даунлоуд имам 5,5 мб/сек., но ми струва 30 евро на месец с телефон и интернет телевизия. Което за тукашните стандарти са никакви пари на месец.
В Испания нета е най-бавен и скъп. Там още ползват аналоговите трасета на телефоните и нета е страшна мъка.

Потребителски аватар
badboy95

Мнениеот badboy95 » 28 ное 2013 08:13

Определено интернетът в България е един от най-добрите, но това е, защото управляващите до сега си нямат и на представа какво е това животно, и все още не са го развалили.
[center]Съединението прави силата![/center]

[offtopic][rimg]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1426223_310798339059345_1145227423_n.jpg[/rimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 28 ное 2013 08:41

James Beattie написа:
zuekaa написа:БЪЛГАРИТЕ сме ГОЛЕМИ, когато става въпрос за нещата, който обичаме. :)
ПИЕНЕ, ЖЕНИ, .. .... - ИНТЕРНЕТ :)

...ФУТБОЛ :mrgreen:

Политика :lol:
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 28 ное 2013 08:46

bobo_13 написа:Само кажете на някой европеец, че за 10 евро на месец гледате мачове от Англия, Германия, Франция, Италия, Испания и имаш бърз интернет...и гледайте неговата физиономия:) В германия няма free wi fi никъде, само в лобибаровете в хотелите, дори на летищата няма; има само на мобилните оператори...по хотелите има ама само с лан кабел(аз нали съм българче и си нося, защото на рецепцията по4ти винаги няма):)

Така е,а ако решиш да си платиш за ползване на интернет,специално за един "Хилтън" във Франкфурт,цената беше 10 ойро на час.
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Върни се в “Свободна зона”