Украйна показва характер, както и, че не иска на всяка цена да влезне в ЕС и може би това е правилната политика, отколкото да постъпва като нас и да е съгласна на всичко, само за да е час от този съюз. Така може би и държавите от ЕС ще гледат по-сериозно на нея и ще направят отстъпки по някои въпроси. Да не забравяме, че и прибалтийските републики когато преговаряха постигнаха по-добри договорености от нас, особено относно АЕЦ, докато ние в лицето на външният ни министър Кунева просто се съгласявахме с всичко и я наричаха йес-мен.
Така, че да оставим Украйна сама да си избира тактиката и защитава националните интереси, нещо което ние не успяхме и сега берем плодовете на това.
Също не виждам какво лошо прави президента им, като не се съгласява с условията на МВФ, ние какво спечелихме от подписаните споразумения, освен, че контролират да няма инфлация, нещо което и сами може да го правим? А да не забравяме, че в Аржентина преди време и това се провали. Тези условия за замразяване на доходите и другите ограничения не водят до нищо положително, а напротив.
Украйна избра независимостта
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Captain Stottlemeyer
Re: Украйна избра независимостта
Според мен най-правилно би било, в страната да се проведе референдум, така както се направи в много други европейски страни, така както трябваше да стане и у нас. Разбира се, това е проблем на Украйна и нейните граждани.
Що се отнася до т.н. от някои "Еврейски съюз", аз имам непосредствени впечатления от Гърция от 80-те години на миналия век. Тогава гърците определено бяха по-назад икономически от нас. Страната влезе в ЕС на 1 януари, 1981 г. Сега гръцкият БВП на глава от населението е от 1,5 до 2 пъти по-висок от нашия, в зависимост от източника на данни: Световната банка, МВФ или ЦРУ. Най-ниските пенсии в Гърция (орязаха ги миналата година заради икономиите) са колкото най-високите пенсии в България. Не е проблем на ЕС това, че отпусканите средства по някои програми не могат да се усвоят заради безхаберието, некадърността или просто казано - заради кражбите на нашите висши чиновници. Такива неусвоени средства се връщат на ЕС, а ние по стар социалистически навик попържаме "живота тежък, скучен, живот без маска и без грим"....
Това е ... 
Що се отнася до т.н. от някои "Еврейски съюз", аз имам непосредствени впечатления от Гърция от 80-те години на миналия век. Тогава гърците определено бяха по-назад икономически от нас. Страната влезе в ЕС на 1 януари, 1981 г. Сега гръцкият БВП на глава от населението е от 1,5 до 2 пъти по-висок от нашия, в зависимост от източника на данни: Световната банка, МВФ или ЦРУ. Най-ниските пенсии в Гърция (орязаха ги миналата година заради икономиите) са колкото най-високите пенсии в България. Не е проблем на ЕС това, че отпусканите средства по някои програми не могат да се усвоят заради безхаберието, некадърността или просто казано - заради кражбите на нашите висши чиновници. Такива неусвоени средства се връщат на ЕС, а ние по стар социалистически навик попържаме "живота тежък, скучен, живот без маска и без грим"....
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
wannabe написа:И най-важното защо сега Украйна е "независима"?
Защото историята доказва, че страните, които се намират под влиянието на Русия не губят своята независимост и национална идентичност до такава степен, както това го правят малките държави членки на ЕС.
Защото Украйна най-вероятно ще се присъедини към ЕАС щом обърна гръб на ЕС.
А, ЕАС на Путин е съюз на независими държави !
Разбира се, на този свят няма напълно незавасими държави. Все от нещо или от някого зависиш ... Дори САЩ са зависими от някои държави, защото виждаме, че без единната подкрепа на Западна Европа не посмяха да нападнат Сирия.
И не е само Украйна ! В Турция не искат и да чуят за влизане в ЕС !
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]
[/center][center]
...
...
[/center]Re: Украйна избра независимостта
Украйнците имат руда, имат полезни изкопаеми могат да си позволят да флиртуват и с двете страни. Ние имаме географско положение (да сме буферна зона) и цигани. Ясно е, че силите ще ни налагат дикатати.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
Captain Stottlemeyer написа:Според мен най-правилно би било, в страната да се проведе референдум, така както се направи в много други европейски страни, така както трябваше да стане и у нас. Разбира се, това е проблем на Украйна и нейните граждани.
Що се отнася до т.н. от някои "Еврейски съюз", аз имам непосредствени впечатления от Гърция от 80-те години на миналия век. Тогава гърците определено бяха по-назад икономически от нас. Страната влезе в ЕС на 1 януари, 1981 г. Сега гръцкият БВП на глава от населението е от 1,5 до 2 пъти по-висок от нашия, в зависимост от източника на данни: Световната банка, МВФ или ЦРУ. Най-ниските пенсии в Гърция (орязаха ги миналата година заради икономиите) са колкото най-високите пенсии в България. Не е проблем на ЕС това, че отпусканите средства по някои програми не могат да се усвоят заради безхаберието, некадърността или просто казано - заради кражбите на нашите висши чиновници. Такива неусвоени средства се връщат на ЕС, а ние по стар социалистически навик попържаме "живота тежък, скучен, живот без маска и без грим"....Това е ...
Да, тук си напълно прав, че за такива важни въпроси касаещи бъдещето на дадена страна е необходим референдум и народа да реши. Тогава политиците ще трябва да застанат пред гражданите и изкажат съображенията си относно влизането на страната веднага в ЕС и отлагането за определено или неопределено време.
Защото мисля, че ако ние знаехме какво ще ни очаква влизайки в ЕС без да сме подготвени, то бихме предпочели да се забави с няколко години това влизане, в което не би имало нищо страшно.
Вярно е, че и политиците ни носят огромна вина за неусвоените средства и от това губим, но и страните от ЕС имат вина, че ни допуснаха да влезем ЕС и си затвориха очите за корупцията, съдебната система и др., приемайки ни не защото сме готови, а поради политически съображения.
viali69 написа:wannabe написа:И най-важното защо сега Украйна е "независима"?
Защото историята доказва, че страните, които се намират под влиянието на Русия не губят своята независимост и национална идентичност до такава степен, както това го правят малките държави членки на ЕС.
Защото Украйна най-вероятно ще се присъедини към ЕАС щом обърна гръб на ЕС.
А, ЕАС на Путин е съюз на независими държави !
Разбира се, на този свят няма напълно незавасими държави. Все от нещо или от някого зависиш ... Дори САЩ са зависими от някои държави, защото виждаме, че без единната подкрепа на Западна Европа не посмяха да нападнат Сирия.
И не е само Украйна ! В Турция не искат и да чуят за влизане в ЕС !
А какво ли се е случило на 15 000 поляци в катинската гора? И на милионите украйнци избити от Сталин чрез глад? Независимо от всичките ти твърдения, независимостта при страните, които са под шапката на руския империализъм не е много голяма Историята показва точно обратното
88 години СЛАВА

НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОНslash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник
Аз ще ти кажа - Брежнев казва: А нашия комунизъм без човешко лице ли е?
Путин е еврейн! Което го прави по-лош от Сорос!

Путин е еврейн! Което го прави по-лош от Сорос!
88 години СЛАВА

НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОНslash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник
- Captain Stottlemeyer
viali69 написа:...И не е само Украйна ! В Турция не искат и да чуят за влизане в ЕС !
Всъщност, Турция отдавна Е в Европейския съюз. В него живеят 5 милиона турци, само в Германия са 3 милиона...
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Безкомпромисен
- Контакти:
Украйна не е свободна и независима държава , а е като нас под съвеско-болшевишко-кърваво робство!И Янкович ,Тимошченко и Кличко са комунисти! А България от червенотухлена Москва не е видяла нищо добро!Тук има пропагандатори русофили (комунисти), които ви втълпяват, че трябва да сме роби на Русия!Русия(СССР) е чужда и враждебна на България страна! Аз казвам, че трябва да сме независимо и демократично Царство, такива , каквито сме били преди най-черниия и кървав в историята ден 9 Септември 1944г.!Декомунизация е спасението на България!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!
Каква независимост, бе? Кликата там избра да се сдуши с Русия. Под натиск ли, заради някакви интересни ли, никой не знае. Но протестите в момента в Украйна са красноречиви.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!
Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!