Мнениеот Графът » 06 ное 2013 09:21
parvanoff, опитваш се да даваш мнения като от последна инстанция, а това дразни.не е сериозно (или много сериозно лансираш една партия) да твърдиш, че ако се слушат протестиращите това е добре за държавата. с огъване реформи не се правят. ако образно казано има 5 лв в държавата и те се разпределят по някакъв начин в 5 сектора, но ревнат 4 от тях, че искат повече? какво правим, взимаме от болните, за да дадем на учениците или сваляме пенсиите, за да даваме на майките? виждаш колко е несъстоятелно да се избягват големите решения под обществен натиск. големият "успех" на гроб беше умелото настървяване на едни социални групи срещу други, след което идва борисов и "решава" проблема. аз нямам никаква аванта да крепя правителството или да допринасям за летаргията на цялото ни общество. с това явление трябва да се борят абсолютно всички отговорни парти. трябва да показват реализируеми идеи, конкретни мерки за справяне с наболели проблеми. щом не успяват, значи политическата система в този и вид вече не е функционална. от начина, по който ме нападаш излиза, че аз съм виновен за ситуацията, само защото съм я констатирал, а не защото съм (не)бил участник в нея. да приемем хипотетично, че аз целя да успивам народа с приказки, които ще го отдалечат от урните и ще лансират покупката на гласове и контролирания вот. ако наистина сме толкова будна нация, защо нямаме два поредни мандата управление на една партия? защо нямаме правителство, което да не занимава прокуратурата, след като сдаде властта? защо след като герб кадруваше там, където е възможно и то ниско образовани, но послушни политикани, аз трябва да ги харесвам? ами не искам! примерите са много, но няма нужда да се изпада в обширна конкретика, за да те убеждавам, че ме обиждаш неправомерно и ме обвиняваш, защото не искам гроб да се върне на власт, с мотива, че се вслушвали в гласа на народа.
България има много отбори, но "Ботев" Пловдив е само един!