Коя ви е любимата ракия?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Йогата
Контакти:

Re: Коя ви е любимата ракия?

Мнениеот Йогата » 02 ное 2013 22:27

sin4ec написа:Бургас 69, черночервен етикет. Това за купешките.
Инак нашата си дедова е от памид, Пазарджишко, и не е лоша ракия, ама никак. Обаче смокиновата е върхът! Смокините в този регион дават много плод, а продуктът от това е феноменален. Най-добрата ракия, йебем ти вискита и све!

Jebem ти и Бургас и све! Ако искаш вярвай, замръзна в камерата!

Потребителски аватар
nikita 333
Контакти:

Мнениеот nikita 333 » 02 ное 2013 22:36

Сливенската перла си е номер 1 едно!! ;)
По страшен от спин-а, по-опасен от рак-а си остава простака!!!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 02 ное 2013 22:38

Севрняшката дърво? Пообъркал си се, пич. Ракията излиза такава я пожелаеш. Ясно си пил от някакъв скъпчия, дето прави от каша ракия...

Русенска иначе от купешките. Макар че не знам дали е вече оная "перла"...

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 02 ное 2013 23:00

samo_levski написа:
Ицо Хазарта написа:Ние сме най-глупавият народ в Европа - който твърди, че колите най-добре се карат с газови уредби и целият свят не знае, който твърди, че най-хубавата ракия и алкохол е домашният и затова всички по селата мрат и селският лекар пише "инфаркт", защото има още трима такива в същия ден."

Толкова по въпроса за домашната ракия.

Колко по въпроса? Всички домашни са еднакви или какво?

По темата - 1. Сливова. 2. Гроздова, но в югоизточните ѝ вариации с анасон. 3. Кайсиева. Преди първо място - дюлева, но е толкова рядка, че не я слагам в класацията.

dindan написа:Явно нищо не разбираш от ракии.
Щом казваш,че северняшката имала незнам си какъв вкус.
Всеки регион си има хубави ракии.
Но вероятно не си пил домашна ракия и най-вече кайсиева от силистренския регион(аз несъм от него край ;))

Хващам се на бас, че си от близък район на Силистра обаче ;) Или имаш друга връзка с него.

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 02 ное 2013 23:10

Домашарката, която си произвеждам :)
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
russia

Мнениеот russia » 02 ное 2013 23:20

Аз съм си фен на моята ракийка! След два дни съм на 350л казан, който ще бъде напълнен с гроздов /не джибров/ материал, пък да видим... :)
Ако изварената ракия се "хвърли" за преварка с току що изферментирал хамбургски мискет, качеството и аромата на крайния продукт са невероятни!
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.

Потребителски аватар
MaRTo1233
Контакти:

Мнениеот MaRTo1233 » 02 ное 2013 23:26

Вчера изкарахме 250 литра около 45 градуса доколкото си спомням.... много доволно. Целия труд по това грозде си струваше 8-) :mrgreen: :mrgreen:
[center]ИзображениеИзображениеИзображение[/center]

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 02 ное 2013 23:37

russia написа:Аз съм си фен на моята ракийка! След два дни съм на 350л казан, който ще бъде напълнен с гроздов /не джибров/ материал, пък да видим... :)
Ако изварената ракия се "хвърли" за преварка с току що изферментирал хамбургски мискет, качеството и аромата на крайния продукт са невероятни!

Какво значи гроздов, а не джибров?

Колкото до преварката - грешиш. Аромат и преварка са несъвместими неща.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 02 ное 2013 23:38

Пратете ми на лични по едно шише от всеки край, усетя ли лош мириз не я поглеждам. :mrgreen: Ще ви дам съвсем обективна оценка за качеството! :)
Пиенете е като футбола- или си добър в него, или никъв те няма! :mrgreen: :)

Те затова поговорките за футбол и пиене вървят ръка за ръка. Не знам обаче ква ракия пият феновете на Милан, тежка ще да е или пък няква оризова! :mrgreen: :cry:

Стига с шегите. Да ви кажа честно може си и без ракия, хубаво е обаче да има да се убият микробите и да се смекчи зъбобола, когато аналгина не действа. :) Има една приказка- квато му сипеш на стария пияница, такава ти я пие. Нема да се интересува от кой край е дошла дори! :mrgreen: :P

Аз обичам домашната сливова- 60 градусова да влиза леко, но наистина съм накусвал кайсиева от северняшкия край и ми се стори добра. Хубавото е, че си мога и без такива работи. :) Иначе основно си пиех водка. Мешил съм я и с бира и вино, не е страшно.Но това се случваше много рядко. Най-важното е да се пие добра ракия в добра компания, другото е на по-заден план.
Последна промяна от dreben23 на 02 ное 2013 23:54, променено общо 2 пъти.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Върни се в “Свободна зона”