Измамата с декодерите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Re: Измамата с декодерите

Мнениеот alexveselinov » 01 окт 2013 23:38

Същата простотия като с фирмите за топлинно счетоводство и топломерите.
През няколко години се появява причина да бръкнат здраво в джобовете на хорицата. Вчера и аз ходих да настройвам декодера на едни комшии, а не са толкова възрастни.Лично аз съм с Булсат от доста години и в къщи и на село, не ме притеснява цифровизацията. Факт е че по-този начин много народ ще остане без телевизия и то точно поколението което е най-зависимо от нея.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Потребителски аватар
blac_black_cat
Контакти:

Мнениеот blac_black_cat » 01 окт 2013 23:44

MagicMoments написа:Тази цифровизация беше голяма глупост,тъпата реклама, за която се дадоха милиони също.Лошото е че едва 85% е покритието на цифровия сигнал,доста възрастни ще останат без телевизия.

Съгласен съм за рекламата: яко пари изтекоха за рекламката.
Иначе ефирната DVB-T има мн. големи възможности.
Освен мн. голямо количество тв поне +-30 в големите градове + др. услуги
[center]Без ЦСКА не мога и миг да живея,
за ЦСКА ще викам, ще скачам, ще пея !
Емблемата ще браня дори с кръвта си
и в огъня ще влезна да пазя честта си !!!
ОООООО....ОООООО.....ООООО
[/center]

stg333
Контакти:

Мнениеот stg333 » 01 окт 2013 23:48

цифровата телевизия е нещо хубаво , лошото е че при нас имаше някакво странно форсирано преминаване , което не мога да си обясня, относно покритието то и на аналоговата не е 100 процента не се вживявайте

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 01 окт 2013 23:56

blac_black_cat написа:От какъв бранш си бре ЛАИК ???? Сигурно работиш в некой магазин и вече много ги разбираш нещата. ?!?!?!?!??!?!
Тая цифровизация трябваше да стане преди 10 години.
В западна Европа вече са забравили, че са имали аналогова ТВ. Да не говорим и за радио ефира.
А защо се налага, хората който са в бранша го знаят , а не като теб ("В БРАНША по ???????" по продаване)
А за телевизорите с MPEG2 вътрешно кодиране се продаваха мисля само Плазми: на Панасоник и др.
Като не разбира човек за какво да си даде парите : ДА ЧЕТЕ БРЕ, не да се прави на всезнайко.
+ това 2 < 4, така че ......

Иначе хората яко ги лъжат, ама това е България все пак.

Първо, трябва да се научиш да пишеш на български език. За което очевидно трябва да положиш доста усилия. MPEG2 вътрешно кодиране може да има в кенефа на баба ти на село, ако изобщо схващаш смисъла на написаната от теб глупост, обаче телевизори с цифров тунер, ползващи формат MPEG2 се продават и доднес, както забеляза един колега от форума. Второ, дали мислиш само Плазми: на Панасоник и др., никого не интересува. Толкова си тъп, че мозъкът ти е плазма. Но когато функцията му е да направлява ядене, пиене и сране на мегдана, не е изненада.
Допитай се до някой солташак във форума, та да скалъпиш нещо читаво.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 01 окт 2013 23:59

Е напредваме това е...а за МПЕГ 4 се знаеше от поне 3-4 години. Аз дето съм пълен лаик го четях по форуми и го казвах на приятели да си купуват такива тв-та който беше решил. Но 4е се гепят пари факт е. Даже оня ден една позната завалийката решила да си купува телевизор, но не казала че ползва кабелна. Отишла в една от Т-тата и си харесала някакъв и пита нали става за цифровизацията - консултанта казал става и тя броила 600 лв. Прибира се , пъха кабел и....нищо. Той бил само с ДБВ-Т, а нямал ДБВ-С и...греда. И ми звъни и пита и аз и обяснявам и и викам бягай и го връщай:) и те така
Интериорни врати - Врати хармоника

rockman
Контакти:

Мнениеот rockman » 02 окт 2013 00:00

На честотата на 1 тв аналогов канал може да се излъчат 8 цифрови тв програми. Т.е. ако досега се излъчваха 8 аналогови програми от 8 предавателя,сега се излъчват пак 8 програми но от 1 предавател. Разходите по излъчването се намаляват чувствително - ел. енергия, екипи по подръжка, разходи за материали, не на последно място вълново облъчване и мн. др., а това не бива да се пренебрегва.А за разликата между МПЕГ 2 и МПЕГ 4 е като между видеокасетка и двд диск. Останалото са празните приказки на автора на темата.

rebel
Контакти:

Мнениеот rebel » 02 окт 2013 00:03

За мен тази цифровизация е чисто престъпление - декодери, реклами пълни глупости. От къде на къде ще се спира телевизията в 21 век. А това с декодерите си е чиста далавера и престъпление. Евалла на човека пуснал темата.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 02 окт 2013 00:11

rockman написа:На честотата на 1 тв аналогов канал може да се излъчат 8 цифрови тв програми. Т.е. ако досега се излъчваха 8 аналогови програми от 8 предавателя,сега се излъчват пак 8 програми но от 1 предавател. Разходите по излъчването се намаляват чувствително - ел. енергия, екипи по подръжка, разходи за материали, не на последно място вълново облъчване и мн. др., а това не бива да се пренебрегва.А за разликата между МПЕГ 2 и МПЕГ 4 е като между видеокасетка и двд диск. Останалото са празните приказки на автора на темата.

Чакай сега, аз не оспорвам цифровизацията! Тя е задължителна, оспорвам начина , по който беше проведена! И си лягам, щото утре трябва да карам и продавам декодери!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
bobo_13
Контакти:

Мнениеот bobo_13 » 02 окт 2013 00:12

А за МПЕГ 2 си е факт. И сега да отворите някой сайт за продажба на телевизори, половината от асортимента нямат МПЕГ 4.
Интериорни врати - Врати хармоника

Потребителски аватар
Модератор ЛокоПД
Контакти:

Мнениеот Модератор ЛокоПД » 02 окт 2013 00:14

Кой е основния собственик на мултиплексите в България ? Кой притежава верига магазини за битова електроника ? Декодери,ваучери...очертава се добра държавна поръчка.Кой е на власт и чии интереси обслужва тази власт ? Отговорете си на тези въпроси. :idea: За всичко останало се грижи КТБ.
Преди създаването на "социалните мрежи" и интернет http://farm8.staticflickr.com/7095/7315 ... a79f_b.jpg

Върни се в “Свободна зона”