Alexx написа:Това е напълно логично в свят в който 3-5% от населението държат в пипалата си 90% от богатствата и съвсем междудругото печатат парите на държавите и народите които живеят в тях. Е, не извинете ме те са от "добрите".
Горе-долу си прав.
А разходите за оръжия са смешни понеже:
-Голяма част от оръжията се продават на завишена цена, а ВПК (военно промишления комплекс) в съответната държава/организация се е погрижил цените да бъдат приети без много спорове.
-Огромна част от оръжията са ненужни. Без да се впуска в подробности човек се сеща за ядреното оръжие: повечето ядрени сили имат много повече от достатъчно оръжие при конфликт да превърнат в пустиня противника си (риска да ги сполети същото е ясен). Но те продължават да наливат бесни пари именно в такова оръжие. Все едно да чакам някой да ми скочи, да държа автомат и да купувам още и още автомати, а реално ми стига 1 откос..
Само че идеята е някой да печели. И винаги е било така. Не знам преди правена ли е статистика, но няма да се учудя ако в цялата човешка история 1/3 или повече от човечеството е гладувала. 100 милиона, милиард или 7, все едно. Все върхушката обира каймака.