За Роджър Уотърс и СТЕНАТА в главите на чугуните

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Re: За Роджър Уотърс и СТЕНАТА в главите на чугуните

Мнениеот GA_ veliki » 08 авг 2013 21:30

ros написа:Стадионът на Щутгарт е частна собственост на Щутгард и приходите от концерта ще отидат в касата на отбора... Стадион Васил Левски е държавна собственост и Министерството го стопанисва ИЗЦЯЛО ;)

И е сключило договор за концерта през 2012г. Ами Кире като е такъв пич да си построи стадион, не реве като **** за **** да правят на него концерти и Лудогорец ще трупа кинти
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 08 авг 2013 21:32

Hrabar написа:В темата за мача на Лудогорец и концерта на Роджър Уотърс ми направи впечатление, че имаше, явно по-млади форумци, които не бяха чували за Пинк Флойд, нито за Роджър Уотърс или песента им „Стената”(The Wall).
Но това, което истински ме потресе бяха днешните излияния на Томислав Русев. Този човек правеше директни внушения как на концерта на Роджър Уотърс щели да хвърчат „сърпове, чукове, петолъчки” и да се събаря „комунистическата стена”. Невероятно въпиюща липса на музикална култура, подправена с откровени манипулации. Ще напиша на две на три за да знаят по-младите, кой е Роджър Уотърс и коя е тази пуста СТЕНА, която в мозъците на пишман „анти-комунистите” като Томислав Русев още не е паднала.
Какво няма да видите: Няма да видите хвърчащи сърпове, чукове и петолъчки.
Защо Томислав Русев ги говори тези простотии? Вероятно защото е необразован, незапознат, не владее английски език и има огромна СТЕНА в съзнанието си. Защото Русев е жертва на тежка пропаганда. Време е Русев да срути собствената си СТЕНА.........

"Появиха се някои коментари в интернет за шоуто The Wall в Белгия, на които чувствам, че трябва да отговоря. Бих могъл да пренебрегна подобни атаки, но обвиненията на равин Купър са толкова диви и фанатизирани, че изискват отговор", започва Уотърс и продължава: "Скъпи Ейбрахам Купър, смятам, че вашият изблик е провокаторски и безполезен, и бих предположил, че той само може да попречи на напредъка към мир и разбирателство между хората. Също така за мен лично е изключително обидно, че ме обвинявате, че съм "антисемит", че мразя евреите и че съм "нацистки симпатизант." Искам да отбележа три конкретни неща. Първо употребата ви на прилагателното "антисемит". Искам да ви припомня съобщението на Американската Лига срещу клеветата (Anti-Defamation League - ADL), чиято цел е да защитава еврейския народ и юдаизма от атаки. Лигата наскоро се произнесе: "Въпреки че ние искаме господин Уотърс да избягва използването на звездата на Давид, все пак смятаме, че в това няма антисемитски умисъл." Трябва да отбележа и това, че в шоуто се използват още разпятие, полумесец и звезда, сърп и чук, логото на петролната компания "Шел", подписът на "Макдоналдс", знакът за долара и логото на "Мерцедес". Второто обвинение - че мразя евреите. Имам много близки приятели евреи, за един от които е интересно, че е племенник на покойния Симон Визентал (известният "Ловецът на нацисти"). Горд съм с тази връзка. Симон беше велик човек. Също така имам двама внуци, които обичам повече от живота си. Тяхната майка, моята снаха, е еврейка, така че те са евреи."
Роджър Уотърс във Facebook

http://www.standartnews.com/lifestyle-s ... 99264.html

Томислав Русев е достатъчно интелигентен, образован и информиран, но същото едва ли може да са каже за теб... 8-) Както е казал дядо Вазов в едно свое стихотворение: "Чети, дърварче...". :lol: :lol: :lol:
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 08 авг 2013 21:40, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 08 авг 2013 21:32

GA_ veliki написа:
ros написа:Стадионът на Щутгарт е частна собственост на Щутгард и приходите от концерта ще отидат в касата на отбора... Стадион Васил Левски е държавна собственост и Министерството го стопанисва ИЗЦЯЛО ;)

И е сключило договор за концерта през 2012г. Ами Кире като е такъв пич да си построи стадион, не реве като **** за **** да правят на него концерти и Лудогорец ще трупа кинти

Това вече е съвсем друга тема и не се отнася само за Домусчиев, ами за всички президенти на клубове в страната.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

phd
Контакти:

Мнениеот phd » 08 авг 2013 21:35

Понякога има разлика между нещото и онова, което то символизира. Забележително е, че левите и феновете на ЦСКА не го разбират. Петолъчката, свастиката, Лет ит би, Стената - всички тези неща първоначално са били едно, но в съвремието са придобили друго, преносно, символно, метафорично или алегорично значение.
Направо ме изумява, когато някой седне да обяснява, че като му показваш среден пръст му показваш просто един пръст. Еми не е вярно, нали? Нещо друго е. Колеги, нещата не са едноизмерни!
Та същото е и със "Стената" парчето е, освен всичко друго, и символ на Берлинската стена и много хора го свързват с падането комунизма и на стената, която делеше немската столица и, в по-едър план (като ме-та-фо-ра, да, има и такова нещо!) хората в Европа.
Благодарности на автора на темата за информацията, която е дал за повода за написването на парчето, но не бива да се гледа толкова плоско, само заради собствените предразсъдъци (про-леви, цесекарски и анти-томиславски). Направо да му се чудиш в чия глава е стената, която той намира в чуждите глави....? :idea:
Последна промяна от phd на 08 авг 2013 21:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 08 авг 2013 21:36

ros написа:Това вече е съвсем друга тема и не се отнася само за Домусчиев, ами за всички президенти на клубове в страната.

Да ама само той се размрънка и то за да видим кой "командва парада".Ако специалистката по синтаксис, направи това под диктата на този олигарх , това значи ,че следващата стена ще издигне около парламента
"Люлека ми замириса"

samo_levski
Контакти:

Мнениеот samo_levski » 08 авг 2013 21:38

Колега, добра тема. Всеки има свои собствен прочит на гениалната творба на Уотърс. Именно и за това е толкова гениална. И томислав русев има свой собствен прочит, виждаш ли, той вижда в Стената борба срещу комунизма и тоталитаризма, от които той лично е пряко зависим. Баща ми каза, че навремето комунистите са виждали в стената точно това - антикомунистически албум и призиви за падането на берлинската стена. А най-уникалното е, че Стената с много голям успех може да символизира и берлинската стена. Виждаш ли колко гениално е произведението. Може да бъде разглеждано в различни аспекти и пак ще е вярно.

Ето и моя прочит: Стената разказва за рок звездата Пинк, който стига до пълно отчуждение и изолация от света, а някои песен от албума е отделна причина, довела го до това състояние, нова тухла в стената на отчуждението и самотата, която гради Пинк и от която измъкване няма.

Когато слушаш стената от начало до края, първата половина от албума е причината за това му състояние - прекалено загрижената му майка, смъртта на баща му, загубата на приятелката му, училищната система, която го е репресирала като малък и тн, а втората част - последиците от състоянието му.

Но най-якото е, че всички песни, разгледани по отделно разказват за съвсем различни аспекти от живота на човека и разглеждат много проблеми, като:
Прекалената родителска загриженост, която осакатява децата (mother), Училищната система и месомелачката на системата, като цяло, както и борбата против системата (another brick in the wall part2), ужасът от войната (goodbye blue sky), употребата на опиати и успокоителни (comfortably numb), случайния секс (young lust), ужасът на диктатурата и загубата на разсъдък (run like hell) и тн. и тн...

Като прибавим към това и невероятния филм към албума, уникалните светлинни ефекти, строежа и събарянето на стената, летящото прасе...

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 08 авг 2013 21:39

Пак казвам това ,че албума се казва "Стената" не значи че е само една парче!Всички са свързани.
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
botev1921
Контакти:

Мнениеот botev1921 » 08 авг 2013 21:40

Аз лично Томислав Русев дори не го знам какво работи в момента, защото журналист не е и никога не е бил, а явно и в музиката го няма. Между другото, и до ден днешен образователната система на Великобритания е повече от строга и крайно архаична. Например, ако не знаете, 3-4 годишните са длъжни да ходят с униформи, а в много училища се играе физическо в по-студеното време отново с униформи.

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 08 авг 2013 21:41

samo_levski написа:Колега, добра тема. Всеки има свои собствен прочит на гениалната творба на Уотърс. Именно и за това е толкова гениална. И томислав русев има свой собствен прочит, виждаш ли, той вижда в Стената борба срещу комунизма и тоталитаризма, от които той лично е пряко зависим. Баща ми каза, че навремето комунистите са виждали в стената точно това - антикомунистически албум и призиви за падането на берлинската стена. А най-уникалното е, че Стената с много голям успех може да символизира и берлинската стена. Виждаш ли колко гениално е произведението. Може да бъде разглеждано в различни аспекти и пак ще е вярно.

Ето и моя прочит: Стената разказва за рок звездата Пинк, който стига до пълно отчуждение и изолация от света, а някои песен от албума е отделна причина, довела го до това състояние, нова тухла в стената на отчуждението и самотата, която гради Пинк и от която измъкване няма.

Когато слушаш стената от начало до края, първата половина от албума е причината за това му състояние - прекалено загрижената му майка, смъртта на баща му, загубата на приятелката му, училищната система, която го е репресирала като малък и тн, а втората част - последиците от състоянието му.

Но най-якото е, че всички песни, разгледани по отделно разказват за съвсем различни аспекти от живота на човека и разглеждат много проблеми, като:
Прекалената родителска загриженост, която осакатява децата (mother), Училищната система и месомелачката на системата, като цяло, както и борбата против системата (another brick in the wall part2), ужасът от войната (goodbye blue sky), употребата на опиати и успокоителни (comfortably numb), случайния секс (young lust), ужасът на диктатурата и загубата на разсъдък (run like hell) и тн. и тн...

Като прибавим към това и невероятния филм към албума, уникалните светлинни ефекти, строежа и събарянето на стената, летящото прасе...

И именно за това на концерта
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 08 авг 2013 21:42

botev1921 написа:Аз лично Томислав Русев дори не го знам какво работи в момента, защото журналист не е и никога не е бил, а явно и в музиката го няма. Между другото, и до ден днешен образователната система на Великобритания е повече от строга и крайно архаична. Например, ако не знаете, 3-4 годишните са длъжни да ходят с униформи, а в много училища се играе физическо в по-студеното време отново с униформи.

къде къде е по хубаво да ходят въоръжени и дрогирани в училище
"Люлека ми замириса"

Върни се в “Свободна зона”