Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Re: Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Мнениеот Jürgen » 02 юни 2013 18:11

Бог да ни е на помощ!!! Добре,че съм 9-ти клас та няма да ми се налага да уча тая помия,ама за тия,които идват отдолу не ми се мисли :( :( :( .

Потребителски аватар
Bathory
Контакти:

Мнениеот Bathory » 02 юни 2013 18:11

И най-лошото е че тва е само началото..
[wrapimg=]http://metrouk2.files.wordpress.com/2012/05/article-1336909871271-130fb149000005dc-480197_466x310.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
LordSirAlexFerguson
Контакти:

Мнениеот LordSirAlexFerguson » 02 юни 2013 18:13

Jürgen написа:Бог да ни е на помощ!!! Добре,че съм 9-ти клас та няма да ми се налага да уча тая помия,ама за тия,които идват отдолу не ми се мисли :( :( :( .

Значи в 12-клас,ще изучаваш великият политик АХМЕД ДОГАНИзображение
""Ин юр Ливерпул слъмс.
Ю лук ин дъ дъстбин фор самтинг то иит ,
ю файнд а дедрат енд ю тинк итс ъ трийт.
Ин юр Ливерпул слъмс "Изображение "

unobg
Контакти:

Мнениеот unobg » 02 юни 2013 18:14

Това са пълни глупости!! Тези дисциплини имат приложение само в смесените райони от сумати години. То всъщност на места в Родопите си се е преподавало винаги на турски! Аз съм срещал български мюсюлмани, дето имат средно образование, но не могат да пишат на български?!? Как да го обясним това?
Струва ми се, че колкото по-скоро бъдат разбити тнар. "смесени паралелки", толкова по-добре. Циганите нежелаят да учат и само дърпат българчетата надолу!!! Това са го казвали не един и двама учители. Колкото до циганския - да има норма, има и учебници! В Унгария, Чехия и Сърбия, са издавани и обемни академични трудове относно циганският език. Преподаватели за турския и арменския едва ли ще липсват. Нали затова има арменска и турска филология в по-големите университети. И другото нещо. Ако доживеем циганската сган да почне да се образова - то автоматично ще им падне раждаемостта!!
Последна промяна от unobg на 02 юни 2013 18:15, променено общо 1 път.

iliyan

Мнениеот iliyan » 02 юни 2013 18:15

Някой да е чул случайно да има някъде да се изучава Ромска Филология :lol: :lol: :lol:
Нали все пак трябва да е преподава ромски език(въобще има ли такъв език) някой който е квалифициран ?!
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 02 юни 2013 18:15

dunavfc написа:Няма нищо лошо да се учи турски,арменски,цигански или еврейски,стига да бъде третиран наравно и с българският. В САЩ наши деца учат на български,в Молдова,Сърбия,Украйна и много други места по света.

Никой няма право да ме кара да уча турски,цигански и който и да било език който не искам,с изключение на интернационалния език-без него не може!!!!
На тебе ако ти харесва-учи си,но не карай и другите да го учат!

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 02 юни 2013 18:20

Jürgen написа:Бог да ни е на помощ!!! Добре,че съм 9-ти клас та няма да ми се налага да уча тая помия,ама за тия,които идват отдолу не ми се мисли :( :( :( .

Виж сега, тази програма важи от 2001г. А точно тази която е постната е за вече изминаващата учебна година. И ти като учиш в момента по тази програма, колко часа турски и цигански си имал и какви са ти оценките.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 18:21

Jürgen написа:
dunavfc написа:Няма нищо лошо да се учи турски,арменски,цигански или еврейски,стига да бъде третиран наравно и с българският. В САЩ наши деца учат на български,в Молдова,Сърбия,Украйна и много други места по света.

Никой няма право да ме кара да уча турски,цигански и който и да било език който не искам,с изключение на интернационалния език-без него не може!!!!

Виждам,че и ти си от заблудената тъпла,която се е пуснало по вълната...Никой няма да те кара теб или твоите деца да учите турски,освен ако вие не искате ! Тази наредба се прави за българите от турски произход,които имат желание да го правят.Никъде няма да видите турският език да се изучава от хора,които не искат...

MiG31
Контакти:

Мнениеот MiG31 » 02 юни 2013 18:23

Tribune East 1912 написа:Във фейсбук все повече хора публикуват скрийншот от сайта на министерството на образованието, в който в секцията за учебни програми впечатление прави изучаването на турски, цигански и други НЕОФИЦИАЛНИ за България езици в графата ЗИП. Още по-сериозно впечатлени прави, че циганския и турския са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ до 8-ми клас.

Изображение

http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/ - линк към сайта на МОН

ПРОГРАМАТА Е ЗА 2012-2013 и Наредбата е от 2001 година !!!!!

ЗАЩО СЕ НАСАЖДА ОМРАЗА В ТОЯ МОМЕНТ , А НЕ ДА РЕЧЕМ МИНАЛОТО ЛЯТО КОГАТО Е ПУБЛИКУВАНА ТАЯ ПРОГРАМА ПО КОЯТО УЧЕНИЦИТЕ ВЕЧЕ ПРИКЛЮЧИХА ОБУЧЕНИЕТО СИ . ОСВЕН СТРАХА ОТ БАТИ БОЙКО НЕ ВИЖДАМ КАКВО ДРУГО МОЖЕ ДА Е БИЛО . С ТАЗИ МУТРА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ВЕЧЕ СЕ ВИДЯ , ЧЕ НЯМА ДА НИ БЪДЕ . ВСЕКИ ДРУГ НА ВЛАСТ Е В ПЪТИ ПО ДОБРЕ ОТ ТОЗИ МНОГО НЕКОМПТЕНТЕН , ЖЕСТОКО КОРУМПИРАН И СИЛНО КОМПРОМЕТИРАН ЧОВЕК .

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 02 юни 2013 18:25

dunavfc написа:
Jürgen написа:

Виждам,че и ти си от заблудената тъпла,която се е пуснало по вълната...Никой няма да те кара теб или твоите деца да учите турски,освен ако вие не искате ! Тази наредба се прави за българите от турски произход,които имат желание да го правят.Никъде няма да видите турският език да се изучава от хора,които не искат...

Ок,разбрах ;) .

didayyord написа:Виж сега, тази програма важи от 2001г. А точно тази която е постната е за вече изминаващата учебна година. И ти като учиш в момента по тази програма, колко часа турски и цигански си имал и какви са ти оценките.

Не съм ги учил,за щастие.

Върни се в “Свободна зона”