Планът Орешарски - рестарт на Белене, офшорките недокоснати

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dzhambov

Re: Планът Орешарски - рестарт на Белене, офшорките недокоснати

Мнениеот dzhambov » 29 май 2013 19:53

viali69 написа:
DANS написа:Според експертен анализ на Европейската Комисия, България ще има излишък на ел-енергия до 2030г. с изградените до момента мощности,

само малоумник може да иска да строи БеляНЕ!

Само промити мозъци в тая държава ! Не е чудно, че янките ви направиха набързо свои роби !
Има производствени мощности, но те произвеждат скъп ток, който не е по джоба на най-бедните граждани на ЕС - българите !!!
Четете ли като ви пише нещо човек или си знаете урока от хамериканската пропаганда и като папагали повтаряте едно и също ?
Каква е ползата като имаме голямо производство от възобновяеми източници, след като този ток е пракалено скъп за нас ?
На нас ни трябва евтин ток от АЕЦ ! Наш, български АЕЦ !

Добре де Г-н Компетентния обясни на невежите.Колко ще струва,кой ще го плаща,а електропреносна мрежа или ще се доставя с щъркели?Не е ли по-добре ако има инвеститори да се направи 7-ми или не става щото там няма комисионни?Това са все въпроси,които мен като не толкова наясно гражданин на 34 години ме вълнуват.
Последна промяна от dzhambov на 29 май 2013 19:58, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
castiel
Контакти:

Мнениеот castiel » 29 май 2013 19:54

За 20 години не се накрадаха от Аец Белене , та сега още още ще крадат от там.... Честито и на всички , които гласуваха за Атака , видя се днес техния лидер що за стока е...
[wrapimg=]http://external.ak.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQD2RerfQABjoqo3&url=http%3A%2F%2Fvthumb.ak.fbcdn.net%2Fhvthumb-ak-ash3%2Fs403x403%2F632664_10201051998290442_10201051973449821_64103_803_b.jpg&jq=100[/wrapimg]

samatoranaga
Контакти:

Мнениеот samatoranaga » 29 май 2013 19:54

viali69 написа:
DANS написа:Според експертен анализ на Европейската Комисия, България ще има излишък на ел-енергия до 2030г. с изградените до момента мощности,

Само промити мозъци в тая държава ! Не е чудно, че янките ви направиха набързо свои роби !
Има производствени мощности, но те произвеждат скъп ток, който не е по джоба на най-бедните граждани на ЕС - българите !!!
Четете ли като ви пише нещо човек или си знаете урока от хамериканската пропаганда и като папагали повтаряте едно и също ?
Каква е ползата като имаме голямо производство от възобновяеми източници, след като този ток е пракалено скъп за нас ?

Ами договорите за скъпия ток ти ли ще ги развалиш.

Сергей ти ли си бил бе :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 29 май 2013 19:55

samatoranaga написа:
Ти ли ще го купуваш тоя ток?? Ами то сега ползваме една трета от произведения ток, износ вече няма - никой не купува. Обвързани сме с договори за десетилетия напред и липсва само Белене :?:

И на теб ще кажа - произвеждаме много, но скъп ток. Договорите винаги могат да бъдат развалени, когато не отговарят на националните интереси. Друг е вече въпросът, че олигарси като Цветелина Бориславова ще правят всичко възможно в България да упрлавляват правителства, които да не посегнат на тези договори. Всички знаем, че половинката на Бойко Борисов е един от най-големите собственици на производствени мощности на ток от възобновяеми източници.
Затова нова АЕЦ е неудобна и нежелана за привържениците на ГЕРБ.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 29 май 2013 19:58

dzhambov написа:
viali69 написа:

Добре де Г-н Компетентния обясни на невежите.Колко ще струва,кой ще го плаща,а електропреносна мрежа или ще се доставя с щъркели?

Аз съм посочил по-горе, ама трябва да се чете.
При период на изплажане 20 години цената ще е около 80 (с инфлацията на ядреното гориво, може да стигне и до 85) лв. за мегават час. Сега виж цената от другите мощности (цените на ВЕЦ ще са почти константа, ВЕИ ще падне много, а ТЕЦ ще скочи рязко нагоре - CO2 емисии и увеличение цената на въглищата).

Потребителски аватар
dzhambov

Мнениеот dzhambov » 29 май 2013 20:03

Dobri написа:
dzhambov написа:
viali69 написа:

Добре де Г-н Компетентния обясни на невежите.Колко ще струва,кой ще го плаща,а електропреносна мрежа или ще се доставя с щъркели?

Аз съм посочил по-горе, ама трябва да се чете.
При период на изплажане 20 години цената ще е около 80 (с инфлацията на ядреното гориво, може да стигне и до 85) лв. за мегават час. Сега виж цената от другите мощности (цените на ВЕЦ ще са почти константа, ВЕИ ще падне много, а ТЕЦ ще скочи рязко нагоре - CO2 емисии и увеличение цената на въглищата).

Това е само единия въпрос,а другите?Ако ще се строи нещо толкова скъпо трябва да е прозрачно за тези,които ще го плащат(всички ние),не мислиш ли?Не съм против евтиния ток(това е неоспоримо) от АЕЦ,но защо не се развие(7-ми блок)действащия АЕЦ примерно?

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 29 май 2013 20:09

Ivo-Chernomoretz написа:
dzhambov написа:
Ivo-Chernomoretz написа:Ами нека да видим ПЪРВИТЕ СТЪПКИ НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО :
1 ДЕН - БЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИ , ПЕНСИИ И ПОМОЩИ ЗА МАЙЧИНСТВОТО
2 ДЕН - ПО 4 ЧАСА НА СЕДМИЦА НАЛАГАНЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК В УЧИЛИЩАТА
3 ДЕН - МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА - БИОЛОГ

АЗ НЕ ИСКАМ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА , А ТИ ?
ПРОТЕСТ И СВАЛЯНЕ НА ТОВА ''ПСЕВДО'' ПРАВИТЕЛСТВО !

Протест в най-скоро време и този път няма да е платен и дирижиран,а до дупка.

Точно така още в неделя !

Смяташ ли? Аз на тоя прост народ нямам никаква вяра.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 29 май 2013 20:10

dzhambov написа:Това е само единия въпрос,а другите?Ако ще се строи нещо толкова скъпо трябва да е прозрачно за тези,които ще го плащат(всички ние),не мислиш ли?

Няма друг въпрос. Мислете с главите си. Нов АЕЦ е нужен. Нужно е закриване на повечето ТЕЦ. Никакви социални глупости от типа - ако ги затворим Стара Загора губи препитание. България е бедна държава и няма как да си позволи леви (социални) уклони. Което е нерентабилно да се унищожава. Колкото по-рано, толкова по-добре. Другия вариант е тип "Кримиковци" - държавно супсидиране и затъване на цялата страна.

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 29 май 2013 20:11

зеления написа:
Ivo-Chernomoretz написа:
dzhambov написа:
Ivo-Chernomoretz написа:Ами нека да видим ПЪРВИТЕ СТЪПКИ НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО :
1 ДЕН - БЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИ , ПЕНСИИ И ПОМОЩИ ЗА МАЙЧИНСТВОТО
2 ДЕН - ПО 4 ЧАСА НА СЕДМИЦА НАЛАГАНЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК В УЧИЛИЩАТА
3 ДЕН - МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА - БИОЛОГ

АЗ НЕ ИСКАМ ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА , А ТИ ?
ПРОТЕСТ И СВАЛЯНЕ НА ТОВА ''ПСЕВДО'' ПРАВИТЕЛСТВО !

Протест в най-скоро време и този път няма да е платен и дирижиран,а до дупка.

Точно така още в неделя !

Смяташ ли? Аз на тоя прост народ нямам никаква вяра.

Мощно протести ! Ние сме тези , който ще ги свалим ! :evil:

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 29 май 2013 20:12

Абе господа, евреопейски ориентирани хамериканофили, може ли да ми обясните на мен простия как ще продължава да съществува населението на България ?
Няма да имаме АЕЦ, няма да имаме големи печеливши предприятия, защото такива не се строят у нас. Няма да имаме никакво производство. Селското ни стопанство ще се развива чрез субсидии, с които не можеш да направиш нищо. Повечето от тях отиват за закупуване на джипове и яхти от псевдофермерите.
Никой не е луд да се занимава със селско стопанство сериозно при положение, че имаме ограничен износ на квотен принцип в ЕС, а себестойността на произведеното надвишава продажната цена на нашия пазар.
От какво ще живее България ?! Горите вече се изсичат и намаляват. Ще дойде ден, когато и те ще свършат.
От туризъм ? Ще "богатеем" от английските алкохолици и германските бабички по черноморието ли ? За 24 години се убедихме, че от Западна Европа идват само крайно бедни и социално слаби на туризъм у нас.
Как си представяте развитието на тази държава ?! Понеже виждам, че тук сте много учени и компетентни по всички въпроси искам да ми отговорите.
Щом планът "Орешарски" е лош на кой план да заложим тогава ?
Може би на планът "Ран-Ът" за унищожение на България ?! :evil:
Последна промяна от viali69 на 29 май 2013 20:17, променено общо 2 пъти.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”