"Висящо кафе" - има ли почва у нас ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: "Висящо кафе" - има ли почва у нас ?
И според мен това няма никаква почва у нас.....В нашата родина всичко губи смисъл и всеки гледа да е на аванта.
- BLUE CHAMPIONS
"Почва" много, благоразумие нямаме тук. А и какъв е смисъла от безсмислени инициативи?
Ако нямам 20 стинки в джоба, да обикалям кафенетата за "висящо" кафе е последното нещо, което бих направил
В западна Европа пред супермаркетите всяка вечер в 20ч. оставят големи палети с хранителни стоки, чийто срок на годност изтича на следващия ден, за да се нахранят от тях бедняци и бездомници. Тук абсолютно същите вериги супермаркети, подменят етикета и държат продукта на щанда едва ли не докато започне да мюхлясва или гние. Нека първо да помислим как да няма гладуващи пенсионери и безработни, пък като са нахранени, чак тогава да решим как да ги почерпим и по кафенце или чай

В западна Европа пред супермаркетите всяка вечер в 20ч. оставят големи палети с хранителни стоки, чийто срок на годност изтича на следващия ден, за да се нахранят от тях бедняци и бездомници. Тук абсолютно същите вериги супермаркети, подменят етикета и държат продукта на щанда едва ли не докато започне да мюхлясва или гние. Нека първо да помислим как да няма гладуващи пенсионери и безработни, пък като са нахранени, чак тогава да решим как да ги почерпим и по кафенце или чай

[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Няма почва и точно по този начин съм гласувал
НО,бях гледал един филм(мисля че се казваше "как да изхраним планетата"),в който се казваше,че само Виена(като град) изхвърля в края на деня хляб,който да изхрани една средно голяма африканска държава
Може би на там някъде трябва да се насочат усилията
[offtopic]Явно някой си прави маркетинг на гърба на форума и потребителите
[/offtopic]

[offtopic]Явно някой си прави маркетинг на гърба на форума и потребителите

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
BLUE CHAMPIONS написа:"Почва" много, благоразумие нямаме тук. А и какъв е смисъла от безсмислени инициативи?Ако нямам 20 стинки в джоба, да обикалям кафенетата за "висящо" кафе е последното нещо, което бих направил
![]()
+1
Странна идея.Нещо не схващам смисъла на това "висящо кафе".
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Идеята не е да има келепир или че ще нахраниш някой или ще го напоиш само с 1 кафенце бе хора
Идеята е да направиш един добър и хубав жест, следващият след теб ще го направи и той също и така в един кръговрат, в който като седнеш, този път ти ще пийнеш висящо кафенце, има един филм "Предай нататък", гледайте го и ще схванете по-добре каква е работата . Хората не го правят толкова от материална, а от духовна нужда и не е казано, че винаги и само неплатежоспособен може да се въползва от "висящото" кафе. За съжаление обаче с ограничения ни от догмите и от трудния живот балкански ум не можем да схванем тия неща и ги смятаме за глезотии, измишльотини, западняшки изгъзици ... Хората се радват на малките, дребните жестове, а вие вече съзряхте и измислихте куп машинации и как ще се приберат тия пари, ей затова с тоя нашенски манталитет няма да се оправим никога ... Ето затова и казах, че една такава хубава и хуманна идея тук просто няма почва, всеки веднага ще злоупотреби с нея, такива сме си 

Циганчето ти вика "Бате, дай 60 стотинки за една баничка, гладен съм" .... ти му казваш, "ми ела да ти купя направо една", и то ... "аа, не, не, дай ми аз да си купя" ....
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
- child in time
- Контакти:
1982 написа:Циганчето ти вика "Бате, дай 60 стотинки за една баничка, гладен съм" .... ти му казваш, "ми ела да ти купя направо една", и то ... "аа, не, не, дай ми аз да си купя" ....
Звъни се на врата на апартамента , баба ми отваря:
- Лвльо дай 50 ст ( тогава толкова струваше един хляб) за хляб !
Преди 20 мин аз съм се прибрал от магазина с 3 хляба. Баба ми му дава ТОПЪЛ БЯЛ ХЛЯБ . И?
- Аре МА ти ся за 50 стотинки ли си?
Ами как да дадеш на малцинствения елемент каквото и да е?
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! 

Viktor4o_Rs написа:Идеята не е да има келепир или че ще нахраниш някой или ще го напоиш само с 1 кафенце бе хораИдеята е да направиш един добър и хубав жест, следващият след теб ще го направи и той също и така в един кръговрат, в който като седнеш, този път ти ще пийнеш висящо кафенце, има един филм "Предай нататък", гледайте го и ще схванете по-добре каква е работата . Хората не го правят толкова от материална, а от духовна нужда и не е казано, че винаги и само неплатежоспособен може да се въползва от "висящото" кафе. За съжаление обаче с ограничения ни от догмите и от трудния живот балкански ум не можем да схванем тия неща и ги смятаме за глезотии, измишльотини, западняшки изгъзици ... Хората се радват на малките, дребните жестове, а вие вече съзряхте и измислихте куп машинации и как ще се приберат тия пари, ей затова с тоя нашенски манталитет няма да се оправим никога ... Ето затова и казах, че една такава хубава и хуманна идея тук просто няма почва, всеки веднага ще злоупотреби с нея, такива сме си
Идеята е безумна в този и вид.И не виждам нищо благородно да платиш кафето на някой който няма нужда от това.Разбирам да е нещо с което ще помогнеш на човек в нужда,но колко човека познаваш които се нуждаят от кафе?Да си чул някой да те моли да му помогнеш да си купи кафе?Няма и да чуеш.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
Голяма глупост е висящо кафе !
child in time написа:Има но ще се злоупотреби! Доказали сме че сме сган на която подадеш ли пръст ще ти изяде ръката!
Пример: Дядо ми ( да е жив и здрав) вижда просеща жена в Поморие ( 8 месеца живеят там другото време в Пловдив) и отива до магазина и и купува хляб. Познайте сега каква е реакцията на тая мърша?
Когато и дава хляба реакцията е
- " Ех сега да имаше и кисело мляко .. " !!!!!!!!!!!!!!!
Как да направиш на някого добро като тоя мръсен народ ще те сочи със среден пръст?
Това е българската действителност за огромно съжаление.