Няма да има коледни добавки към пенсиите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BadBoy

Re: Няма да има коледни добавки към пенсиите

Мнениеот BadBoy » 09 дек 2012 21:41

v.r.s. написа:В предишният си коментар отговорих кой е виновен и, че това не са пенсионерите, които са работили през целият си жвот, а сега са докарани до унизително съществуване.

нещата не са толкова просто, че да бъдат казани с два реда.
Да, работили са, но задаваш ли си въпроса върху какви суми са им внасяни осигуровки и че пенсиите им днес са на база тези неща и т.н., и т.н.

Когато има криза се орязват всички странични разходи за да има за тези от първа необходимост и Испания, Гърция и Италия за пример не ги давай.

Между другото управлението на Боко не мога да го търпя, да не ме обвините сега, че съм му защитник.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 09 дек 2012 21:48

v.r.s. написа:
pas написа:
Red_Pride написа:Не стига, че нашите пенсионери получават най-ниските и мизерни пенсии в ЕС,на всичкото отгоре няма да получат коледни добавки :( Потресен съм направо от социалната политика на правителството.Жалко за хорицата толкова се надяват на тез пари за да сложат нещо на празничната трапеза :(

Нещо ти е сбъркана философията! Защо си решил, че ТРЯБВА да има коледни добавки към пенсиите?! Това не е някаква норма, нито задължение на управляващите. Прието е у нас, съвсем погрешно според мен, който е на власт, за да се хареса на пенсионерите да им отпускат по някакви пари по празниците.

Обаче, тези пари не ги вади Дянков от неговите си спестявания. Това са моите, твоите, нашите данъци. Това са нашите пари. И откъде да дойдат тези стотици милиони? Защото парите са много. При 2 млн. пенсионери х 50 лв. - това са 100 млн.

Горе-долу на един работещ се пада един пенсионер. Какво произвеждаме, какви продукти създаваме? Само с тракане по клавиатурите и мърморене трудно се забогатява. Работодателите се чудят как да укрият данъци, работниците са съгласни да се осигуряват на минимална заплата, а другото да прибират под масата. Е, откъде да има милиони за харчене?

На тези данъци чакат и училищата, майките, болниците, пенсионерите /за пенсиите си/, социално слабите, болните, военни и полицаи. Кажи от кой да се вземе, за да се раздадат на пенсионерите празнични надбавки? И на какво отгоре? Държавата изнемогва, младите се чудят как да отглеждат децата си, дали е най-удачно да изсипем и малкото пари за празнични? На мен ми се струва неуместно.

И аз работя и въпреки, че моята фирма е на печалба бонуси също няма. Съжалявам, но в тази ситуация не разбирам защо някой ще получава нещо допълнително.

А че са ниски пенсиите - това е факт, но причините там са много и една от най-главните я написах вече - не произвеждаме нищо и не плащаме данъци. Другото е, че пенсионните фондове са ограбени още преди 20 г. сега, ако е зле, замисли се кой ще плаща пенсиите след 30 г., защото с тази раждаемост на един работещ тогава ще се падат по 4 пенсионера. Няма как да стане.

Жестоко е, но това е истината. Ако искаме високи пенсии трябва да работим много, да имаме продукция на световно ниво и да плащаме данъци. И да сме безкомпромисни към всякакви излишни харчове. Когато държавата дръпне и всички благодентстват, тогава да има и коледни надбавки, и 15-та заплата и привилегии и т.н. Но когато няма за децата, няма за младите и работещите, тогава си е кощунство да има за пенсионерите.

Сори, ама германските и английските пенсионери са завещали на децата и внуците си богати и преуспели държави. Нашите пенсионери са ни оставили бедна и орабена страна, с корупция и лоши порядки на всяка крачка. Ние сега няма как да тръгнем от нулева точка и да им осигурим пенсии, като на техните връстници в Западна Европа.

Бачкам здраво, плащам си данъците, ако парите не стигат за мен, няма как да стигат и за тях. Защото, ако днес не сме ние, работещите, тогава няма да има не само коледни надбавки, но и пенсии.

Доста глупости си написал. Първо днешните пенсионери бяха изградили една доста добра икономика, която след идването на демокрацията беше разграбена и съсипана от хора като тези които са в парламента, които създадоха групировките част от които беше и днешният ни премиер. Чрез масовата приватизация, която си беше масова ликвидация се унищожиха предприятията, земезелието и животновъзството в България, загубиха се пазарите в Русия и Арабските страни и всичко което беше изградено се разграби. Днес това разграбване продължава, чрез монополите, които са предимно чужди и парите ни изтичат извън България, което също става със съгласието на управляващите. А тези пенсионери също като теб и мен са работили и плащали данъци и осигоровки, но пенсионният фонд беше също ограбен през годините и е унизително да се намират в това положение тези хора. Не може хора с 40 години трудов стаж да взимат 140 лева и да им казваш, че те са си виновни за това. И каква точно е вината им?
Колкото до Коледните надбавки, те трябваше да им бъдат дадени за да може да си вземат нужната храна за са изкарат празниците горе-долу нормално, а не за да гулаят и разхищават, но оправданието няма пари е нещо съвсем нормално за това правителсво.

Съгласен съм с всяка дума. Ще добавя, че в момента в държавата има пари - те са при мутрите, които 20 години грабиха и рушаха държавата и сега строят моловете. В техния джоб трябва да се бръкне, да им се изземе цялото имущество, да изгният по затворите, ако имат предприятия да се национализират и от тези пари да се заделят и за болници, и за училища, и за социално-слаби, и за пенсионери.
Последна промяна от doktora25 на 09 дек 2012 21:51, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 09 дек 2012 21:50

v.r.s. написа:Защото Държавата освен да прибира данъци е и социална, поне такава би трябвало да е и това е практика във всяка нормална Държава, дори и във фалиралите Испания и Гърция.
А за да има повече пари в бюджета за социални дейности, може би е крайно време да се отмени плоският данък и хората с по-голями доходи да плащат и по-големи данъци. Така е в повечето страни, така беше и тук допреди години.

+1
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 09 дек 2012 22:15

Много елементарни индивиди има тук. Жал ми е за България ако има повече хора които мислят като тях. Какво значи те били се осигурявали на други пари. Той и хляба и млякото са били с друга цена. Като няма пари първо ще си намалят разходите на министерствата, президентството и парламента. А какво прави управляващата партия? Пести от хартия и купува IPad-и. Предлагам им да пестят от винетки и да се купи по един самолет на всеки депутат. Пари за добавки към пенсиите трябва да има. Възрастните хора не са виновни, че малоумници са разграбили държавата. Едно време всички са бачкали за да се направи нещо за поколенията след тях, а сега същите тия хора мизерстват и си броят стотинките в магазина. Ама какво им пука на Дянков и Борисов. Нали техните роднини нямат подобен проблем. Обикновените хора кучета ги яли.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 09 дек 2012 22:25

Абсолютно прав е човекът, дето казва, че хората в активна възраст са виновни за ситуацията. Никакъв Бойко, никакъв Станишев, никакви политици не са виновни. Единствената вина си е в нас. Ние искаме да не работим и да изкарваме много пари. А когато политиците ни разгонват фамилията със своите решения, си мълчим и се спасяваме поединично. Ами напълно си заслужаваме съдбата...
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 09 дек 2012 22:26

stannn написа:Много елементарни индивиди има тук. Жал ми е за България ако има повече хора които мислят като тях. Какво значи те били се осигурявали на други пари. Той и хляба и млякото са били с друга цена. Като няма пари първо ще си намалят разходите на министерствата, президентството и парламента. А какво прави управляващата партия? Пести от хартия и купува IPad-и. Предлагам им да пестят от винетки и да се купи по един самолет на всеки депутат. Пари за добавки към пенсиите трябва да има. Възрастните хора не са виновни, че малоумници са разграбили държавата. Едно време всички са бачкали за да се направи нещо за поколенията след тях, а сега същите тия хора мизерстват и си броят стотинките в магазина. Ама какво им пука на Дянков и Борисов. Нали техните роднини нямат подобен проблем. Обикновените хора кучета ги яли.

+1 и не забравяйте - Боко е слуга на Брюксел,Вашингтон и Анкара , трябва първо на тях да угоди и ако не му кажат нещо накриво , ЕВЕНТУАЛНО тогава може и да помисли за нас
Извод : боко е слуга на чужди ВРАЖДЕБНИ НА НАС интереси :!: :!: :!:
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 09 дек 2012 22:33

RedeviL написа:Що не го кажеш това на някой дядо или баба на 75 години дето се блъскал/а цял живот и сега преживява с някаква мизерна пенсия...

Ако е на 75години това значи, че е от 5 години е на страшна далавера. При "идеалния комунизъм" се е пенсионирала на 50-5 години, при трудов стаж 20-25 години.
Така излиза, че е работила около 25 години и вече взима пенсия около 25 години.
Както писа някой преди теб то е било страшно блъскане да ни докарат до тва положение.

Но както ти и други, включително и мен, ме е жал за старите хора.
Точно затова смятам да падам на моите пенсионери още по 50лева, ако имат нужда.
Съветвам всички "съвестни" деца и внуци да го направят.

Най-много ми се иска тея дето най-мрънкат, че държавата не давала, да дадат от тях си.
Ама накрая да не излезе, че те мрънкат, щото не само, че не искат да дадат, ама май очакват от бабите и дядовците да получат.
...

Потребителски аватар
grasiani
Контакти:

Мнениеот grasiani » 09 дек 2012 22:40

Като го гледах днес Б.Б. в блиц-интервюто как говори все едно слушах не министър-председателя на България,а шеф на някоя групировка толкова арогантно,просташки и некултурно се държеше, както винаги БСП са му виновни за всичко,пенсионерите са виновни че гласуват за БСП и затова няма да получат коледни добавки и увеличение на пенсиите,майките и те са виновни че са родили деца,аз от цялото интервю разбрах че на българската държава не са и нужни пенсионери и деца,нужни са само хора които да бачкат и да карат коли по магистралите и да се движат с метрото ако може децата като се родят веднага да стават на 18 и да почват да работят и като стигнат 65 години направо да умират и това а кое отношение на държава към най-слабите и безпомощните здраве му кажи. Според мен сред приоритетите на една държава са да осигурят на гражданите си достойни старини. А наглостта и простотията беше на финала на интервюто на въпроса какво ще правите ако не сте министър-председател ,Б.Б отговори че не е нейна работа на водещата.Хич не ми се иска да го кажа за един български премиер,но си имаме един тъпак за ръководител на държавата.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 09 дек 2012 22:41

Foreigner написа:
RedeviL написа:Що не го кажеш това на някой дядо или баба на 75 години дето се блъскал/а цял живот и сега преживява с някаква мизерна пенсия...

Ако е на 75години това значи, че е от 5 години е на страшна далавера. При "идеалния комунизъм" се е пенсионирала на 50-5 години, при трудов стаж 20-25 години.
Така излиза, че е работила около 25 години и вече взима пенсия около 25 години.
Както писа някой преди теб то е било страшно блъскане да ни докарат до тва положение.

Но както ти и други, включително и мен, ме е жал за старите хора.
Точно затова смятам да падам на моите пенсионери още по 50лева, ако имат нужда.
Съветвам всички "съвестни" деца и внуци да го направят.

Най-много ми се иска тея дето най-мрънкат, че държавата не давала, да дадат от тях си.
Ама накрая да не излезе, че те мрънкат, щото не само, че не искат да дадат, ама май очакват от бабите и дядовците да получат.

Кой се пенсионира с трудов стаж от 25 години? Ти можеш ли да смяташ? :lol: Хората тогава са почвали работа на 17-18 години, пенсионират се на 60, ти го сметни колко години са това...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 09 дек 2012 22:43

Сега забелязах нещо фрапиращото.
Почти всички фенове на цска (съдя по аватари и подписи) са за 13 пенсия и против правителството на ББ.
Та въпросът ми е ЗАЩО? Вярно, че "Не всички цесекари са комунисти, но всички комунисти са цесекари" но има ли и нещо друго, случайно да не би, защото техните братски, социалистически, руски компании избират да спонсорира "врага"?
...

Върни се в “Свободна зона”