Луи дьо Финес срещу Кирил Господинов

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Луи дьо Финес срещу Кирил Господинов

Мнениеот vaskonti » 03 ное 2012 19:59

shumkar_44 написа:
anker1878 написа:Много неуместно сравнение.
Двамата живеят и творят в два разли4ни свята.
БМВ се сравнява с Мерцедес ,не с Жигула - Жигулата се сравнява с Вартбург например.
И двамата са страхотни артисти и комици ,жалко ,4е в днешното кино такива таланти със свещ да ги търсиш.

Неакуратно. В такъв случай Кирил може да се сравни с една черна лъскава луксозна "Волга" ГАЗ 31105 със позлатени лайсни и джанти. Луй пък ще малък лъскав мотопед Симсон от ГДР. Сами усещате, че да сравняваме хора с автомобили и други типове МПС е просто инфантилно и несериозно. Моля, продължете своите разсъждения.Благодаря.

Е ли акуратно да харесваме и двамата в еднаква степен? Е ли акуратно да изтъкваш качествата на единия като омаловажаваш качествата на другия?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

shamp1on
Контакти:

Мнениеот shamp1on » 03 ное 2012 20:11

Глупаво е да се сравняват двамата големи актьори! Не съм поклонник на западното или , в частност, френското кино, но Луи дьо Фюнес е много по-голям талант като комедиен актьор. С това не искам да омаловажа безспорния талант на Кирил Господинов, но той не е комедиен актьор! Просто двамата са много различни типажи - на нашия актьор силата му е чрез играта си да покаже иронията или нелепостта на дадена ситуация, докато Луи дьо Фюнес е чист комик, комедиант, който превръща всяка ситуация в смешен и забавен скеч. Френския актьор чисто и просто много майсторски и успешно ни развлича, без да влага някакъв подтекст във филмите си. А нашия актьор с играта си освен да ни разсмива, ни кара и да размишляваме върху различни теми. Затова и двамата актьори играят в различни типове комедии - Луи дьо Фюнес играе във филми които ни носят много смях и настроение , без да ни натоварват по какъвто и да било начин. А Кирил Господинов участва във комедии с определено ударение върху конкретни ситуации или взаимоотношения и които са далеч по - социално ангажирани и ни карат да се замислим за конкретни неща, т.е. в играта на нашия актьор има много повече влагане на психологически аспекти и внушения, и съответно и много по-сложна за изиграване и изискваща много повече усилия.По скоро могат да се правят опити за сравнение между Кирил Господинов и Пиер Ришар, който е по-близо като тип актьор. И в този ред на мисли смятам че темата е глупава и безсмислена, все едно да правим сравнение между Стефан Данаилов и Жан Клод Ван Дам.
Може и да не съм кой да е, но не съм и какъв да е!

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 03 ное 2012 21:16

BadBoy написа:
shumkar_44 написа:Защо по телевизия Битиви не излъчиха нито веднъж Баш Майстора, а филмите на Финес ги даваха толкова пъти?

Защото тези филми са собственост на БНТ, така че тук не си прав.

Тук си в грешка.Цялата тази поредица, а и всички филми снимани преди 1989 година са заснети и продуцирани от "филмовите студия Бояна".Понастоящем те са собственост на Ню Имидж/Милениъм филмс и се казват "Ню Бояна Филмс".При приватизацията у новите собственици отиде всички-от реквизит от всички български филми до самите тях.Следователно проблема по БТВ да се излъчват български филми е нулев.Виждам, че сега започват да го правят.Първо беше Време разделно,после Хан Аспарух, а сега даваха и Борис I -покръстването.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 ное 2012 00:12

Бих предложил на автора да сравнява Кирил Господинов с Бурвил (ако държи да е френски комик), а не с Луи дьо Финес.Французинът е майстор на жеста и мимиката, в това е неговата сила като комик.При Кирил Господинов това определено липсва, но и филмите, в които той играе са съвсем други по сюжет и разбирания за смешно.Освен това, К.Господинов не е типичен комик, какъвто е Луи дьо Финес.Може ролите му в "Момчето си отива", "Не си отивай", "Тримата от запаса" да имат нещо леко комично, но погледнато от друга страна те са повече тъжни и гротескни образи.. особено в първите два филма.Да не говорим за серията за "Баш майстора".Лично на мен, тази серия никога не ми е била любима.Това е много болезнен разрез на действителността "да ти влезе майстор в къщата"тогава, което не беше никак смешно за хората, които реално се сблъскваха с нея....като се замисля, и сега не е много по-различно, но има все пак разлика.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 04 ное 2012 01:33

vaskonti написа:
shumkar_44 написа:
anker1878 написа:Много неуместно сравнение.
Двамата живеят и творят в два разли4ни свята.
БМВ се сравнява с Мерцедес ,не с Жигула - Жигулата се сравнява с Вартбург например.
И двамата са страхотни артисти и комици ,жалко ,4е в днешното кино такива таланти със свещ да ги търсиш.

Неакуратно. В такъв случай Кирил може да се сравни с една черна лъскава луксозна "Волга" ГАЗ 31105 със позлатени лайсни и джанти. Луй пък ще малък лъскав мотопед Симсон от ГДР. Сами усещате, че да сравняваме хора с автомобили и други типове МПС е просто инфантилно и несериозно. Моля, продължете своите разсъждения.Благодаря.

Е ли акуратно да харесваме и двамата в еднаква степен? Е ли акуратно да изтъкваш качествата на единия като омаловажаваш качествата на другия?

+ 1000. Бих прибавил е ли акуратно да се опитваш да налагаш своето мнение като не търпиш чуждото. Особено, ако не харесваш великия строй от преди 1989 година и си привърженик на гнилия капитализъм :lol:

Шумкарят ужасно много ми напомня на Зигфрийд. Мисля да направя едно неакуратно сравнение между поведението и мисленето на двамата :mrgreen:

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 04 ное 2012 11:26

Господине, като не Ви харесва темата, недейте да пишете в нея. Аз отсега пък правя акуратно сравнение между вас и някой друг младеж, който е нахален и лекомислен.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 ное 2012 12:01

kartago написа:
Captain Stottlemeyer написа:Хубаво би било, преди да пуска някаква тема за великия френски актьор, киносценарист и кинорежисьор Луи дьо Фюнес авторът на темата да се научи поне правилно да изписва името му. ;) Иначе само ролята на инспектор Крюшо в поредицата от филми за полицаите от Сен Тропе нарежда Луи дьо Фюнес сред най-великите филмови комици в света за всички времена. :)
П.П. Смея да твърдя, че съм гледал почти всички филми с Луи дьо Фюнес, излизали на български екран (някои по два пъти). Същото важи и за няколкото филма с Кирил Господинов. Независимо от моето голямо уважение към този български актьор, сравнението му с титана на френското кино е меко казано неуместно. :)
[offtopic]Има малка разлика и между научнопопулярни и научнофантастични филми. ;)[/offtopic]

Кептън, всеки има право на мнение. И ти не си съвършен, понякога прекрачваш добрия тон, левскар си :lol: (шега) Аз лично не мога да ги сравня, и двамата ми харесват по своему. А и филмите им показваха различна действителност. Често ме питат кой китарист е по-добър, аз давам един отговор, който чух от едно интервю на Рони Джеймс Дио: Кое е по-вкусно? Банана или портокала? И двете са супер, но усещанията са различни. :lol:

"Никой не е съвършен..." (финална реплика на "Some Like It Hot" с Мерилин Монро) и все пак в България е прието дьо Фюнес да се пише с "ю" (може и де Фунес, защото родителите на великия актьор са испанци). ;)
По темата: Разбира се, че Луи дьо Фюнес и Кирил Господинов играят в различни по сюжет филми и изобразяват различни типажи. Лично аз съм склонен да приема донякъде сравнението с Тошко Колев. :)
[offtopic]Докато съм жив, ще защищавам правото на мнение на Шумкаря, макар и да не съм съгласен и с една дума от него... 8-) (по Волтер).[/offtopic]
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 04 ное 2012 12:21, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 04 ное 2012 12:11

MORSKI написа:+ 1000. Бих прибавил е ли акуратно да се опитваш да налагаш своето мнение като не търпиш чуждото. Особено, ако не харесваш великия строй от преди 1989 година и си привърженик на гнилия капитализъм :lol:

Шумкарят ужасно много ми напомня на Зигфрийд. Мисля да направя едно неакуратно сравнение между поведението и мисленето на двамата :mrgreen:

[offtopic]Зиги е националист, нацист и ариец! Как можеш да го сравняваш с този пенсионер? :mrgreen:[/offtopic]
[center]1914[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 04 ное 2012 16:58

shumkar_44 написа:Господине, като не Ви харесва темата, недейте да пишете в нея. Аз отсега пък правя акуратно сравнение между вас и някой друг младеж, който е нахален и лекомислен.

Не темата господин шумкар, вие не ми харесвате и вашето поведение като цяло във форума ;) Но то не е нещо чуждо за привържениците на партията любима. Нахално и лекомислено е вашето поведение във форума и желанието ви да убедите всички с тезите си.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 04 ное 2012 17:00

MORSKI написа:
shumkar_44 написа:Господине, като не Ви харесва темата, недейте да пишете в нея. Аз отсега пък правя акуратно сравнение между вас и някой друг младеж, който е нахален и лекомислен.

Не темата господин шумкар, вие не ми харесвате и вашето поведение като цяло във форума ;) Но то не е нещо чуждо за привържениците на партията любима. Нахално и лекомислено е вашето поведение във форума и желанието ви да убедите всички с тезите си.

Той не иска да убеди другите, а иска да бъдат наказани тези, които не мислят като него. :)
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Върни се в “Свободна зона”