Няма как някой г-н на 50 г. който е взел книжка току що да е по-добър водач на МПС от някое момче
което е взело на 18 и вече е карало 4/5 г. и има 100 К км. примерно зад гърба си !!!
Истината е само една ГО трябва да е на водача а не на автомобил (МПС) !!!
За всеки водач си има досие от колко години има книжка (а не на колко години е !!!) какви ПТП-та е правил в последните 1/2/3/4/5 г.
и на базата на това трябва да се определя каква да му е застраховката, също и какви категории има право
да управлява. Но забележете до какво води това- води до това че аз като си направя ГО тя ще ми важи и за колата
и за мотора и за камиона и мухълите няма да могат да ме оскубят 3 пъти за 3 застраховки !!!
От 3-те МПС-та които управлявам трябва да платя само една ГО според това какви съм ги надробил последните години
от колко време имам книжка и да се вземе предвид кое е МПС-то което може да причини най-много вреди при едно ПТП.
Това е така защото при едни и същи всички условия м/у 2-ма водачи ако единия кара само автомобил а другия
кара и ТИР то на втория личната му ГО трябва да е по-скъпа !!!
Същото нещо трябва да важи и за данъците ако имам 3 МПС -та примерно кола,бус и мотор то трябва да се
плаща данък само за това на което данъка е най-скъп !!!
Ето и един пример колко малоумно им е искането. Ако водач навършва годините за по- евтина застраховка
1 ден/1 седмица/1 месец след датата в която е бил задължен да плати по-скъпата цена !!! Какво не кара кола
1 ден/1седмица/1 месец докато не навърши годините ли ???