acmilan написа:doktora25 написа:acmilan написа:Най ми е смешно, когато комунисти плюят Бойко Борисов, това е все едно да плюят Тодор ЖивковБорисов е толкова демократ, антикомунист, десен, консерватор и т. н., колкото аз съм виетнамец
За пръв път няма да се съглася с теб.Борисов е не само десен и консерватор, ами такава политика водят и всички правителства след 89, най-вече "комунистите". Проблемът е че именно консервативната политика на Меркел и Саркози доведе Европа до тази криза, а поне у нас тя няма алтернатива.
Държавни дотации дясна политика ли са? А мораториум върху цени? Договорки с търговски вериги, натиск над фирми и бизнесмени за инвестиции в спорта? Тройната коалиция специално също направи някои десни, а и либерални ходове, както и Борисов прави леви. Липсва последователност. Ок, гледай как само Франция "ще се оправи" с данъците на Оланд. Да видим тая работа. А Борисов е комунист и мутра, идол му е Тодор Живков, крепи го медийната империя на Доган. Пък вие вярвайте, че се мразят със Станишев и Сокола.
Общо взето мога да се съглася с много от нещата, които казваш с тази разлика че аз смятам, че българското правителство (по принцип) трябва да води последователна лява политика, насочена към увеличаване на бюджета и по-справедливо разпределение на доходите, с главни приоритети здравеопазване и образование. Във всички тези области, като добавим външната политика и енергетиката, настоящото правителство бележи пълен провал. Специално тези мерки, които ти изреждаш и мога да се съглася че са леви аз разлика от теб бих им дал по-скоро положителна оценка, защото имат антикризисна насоченост, а държавната намеса в спорта считам за повече от задължителна и необходима.
Вече дали имат връзка Бойко и Доган това е много сложен и спорен въпрос. От една страна много съмнително ми се струва как Доган точно преди избори прави някоя изцепка, но от друга това изглежда просто абсурдно и в Парламента по нито един въпрос не са на едно мнение.
Аз обаче нещо друго искам да попитам. Всички които пишете навсякъде БКП=ГЕРБ, какво точно предлагате, каква алтернатива виждате?