Обичам Левски написа:Защо ме нападате не е изхарчен нито един държавен лев да пътува отбора на Бойко.Пак питам какъв е проблема ???
Колега, понякога трябва да си над нещата...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Обичам Левски написа:Защо ме нападате не е изхарчен нито един държавен лев да пътува отбора на Бойко.Пак питам какъв е проблема ???
Apostola написа:Обичам Левски написа:Защо ме нападате не е изхарчен нито един държавен лев да пътува отбора на Бойко.Пак питам какъв е проблема ???
Колега, понякога трябва да си над нещата...
Германският президент Кристиан Вулф подаде оставка, след като прокуратурата в Хановер обяви, че го разследва за незаконни облаги и поиска от парламента в Берлин да свали имунитета му, съобщи Ройтерс. За пръв път в историята на Германия Бундестагът можеше да се наложи да реши да отнеме имунитета на президент, отбелязват местните медии.
Вулф също така беше обвинен, че е заплашвал главния редактор на германското булевардно издание Bild и му е оказвал натиск да не публикува критичен материал.
Скандалът с германския президент започна, след като булевардният вестник Bild съобщи, че Кристиан Вулф е получил кредит в размер на 500 хил. евро при изключително ниска лихва от съпругата на бизнесмен - негов близък приятел. Публикуването на информация за този заем е бил и поводът за заплахи към главния редактор на изданието.Първоначално Вулф отрече пред парламента на провинция Долна Саксония да е взел подобен заем, но в последствие призна, че е получил парите в качеството си на частно лице.
В началото на февруари отново Bild публикува информация, че през 2007 г., когато Кристиан Вулф все още е бил лидер на Долна Саксония, германският бизнесмен Давид Грьоневолд е платил ваканцията на него и съпругата му на германски остров.
Адвокатът на Вулф потвърди за прекараната почивка, но обясни, че Грьоневолд е платил общата сметка, а в последствие Вулф му е върнал парите.
Германският канцлер Ангела Меркел каза в изявление за медиите, че ще работи с опозиционните партии за намирането на консенсусен кандидат за президентския пост.
Меркел заяви, че дълбоко съжалява за решението на Кристиан Вулф да подаде оставка.
Събитията около Вулф ескалираха, след като в четвъртък прокуратурата в Хановер поиска президентът на страната да бъде лишен от съдебен имунитет заради твърденията, че докато бил премиер на провинция Долна Саксония, е приемал услуги от заможни приятели. Никога досега действащ президент в Германия не е бил разследван по повдигнати обвинения.
Потребители, разглеждащи този форум: metodito, Thsmith и 15 госта