Българите получават най-ниски заплати, датчаните-най-високи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Re: Българите получават най-ниски заплати, датчаните-най-високи

Мнениеот Red Warrior » 06 юни 2012 16:17

CTAHKO написа:
Red Warrior написа: Ако не се беше пръкнал мошеника от Мадрид и да налъже наивния народец, ОДС през 2001г. щеше да спечели 2-ри мандат.

Да,за това съм съгласен,но и самия той има не малка вина за това,че ОДС не спечелиха тогава.Първата половина от мандата му си мина нормално и се усещаше някакво положително развитие,но втората половина се оляха и осраха от крадене и скандали.Та в този ред на мисли,сам на себе си трябва да се сърди.

А, тук въпроса е вече философски. Дали търсиш в политиката светци с ореоли, които да те управляват, или си реалист и избираш най-малкото зло? Е, аз светци не търся, а компетентни хора с последователни действия. Търся такива, които да мислят и за народа освен за себе си, защото други мислят само за себе си. А като се събере и с некадърността им вече нещата стават нетърпими.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 юни 2012 16:20

CTAHKO написа:
Red Warrior написа:
CTAHKO написа:Къде и кога ги е имало тези кризи? И още нещо...много е лесно като дойдеш след Жан Вължан при който хората взимаха зплата 3-5 $,да направиш деноминация и да се чукаш в гърдите с колоко процента си вдигнал заплатите.Това така или иначе щеше да се случи,който и да беше министър-председател след него.

П.П. Не оставай с впечатление,че защитавам Б.Б. Не защитавам нито него,нито който и да е друг.

Значи според теб е било по-лесно да се управлява България след Жан, когато нямаше хляб по магазините, отколкото след Сергейчо, който какъвто и да е остави милиарди излишъци на Боко?

Абсолютно.Тогава влезна валутния борд,наложи си изискванията и наля милиарди в нашата икономика.Да не говорим,че кризата при Жан беше изкуствена.А след Сергей какво има да се приватизира,че не ми е ясно.Имаше един Булгартабак и те го приватизираха.

Стига бе :lol: А после се чудим защо сме на последно място по доходи. С такова мислене и теории на конспирацията... :roll:

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 юни 2012 16:21

haiobaio написа:
Red Warrior написа:Хората които познавам и гласуваха за Симеончо са същите, които сега гласуваха за Бойко. Ако не се беше пръкнал мошеника от Мадрид и да налъже наивния народец, ОДС през 2001г. щеше да спечели 2-ри мандат.

Щом, според теб, хората са били толкова доволни от ОДС защо не ги преизбраха? Царят е фактор, но ако ОДС бяха си свършили работата като хорана, никой нямаше да се обърне към Царя. За тва мисли, преди да напишеш нещо.
Парите са ни малко - това е следствие на управлението на всички до сега, включително и любимеца ти Костов.

Айде сега малко да поговорим за твоя любим МухоБойко а? Иван Костов вече не е на власт 11 години. :roll:
Последна промяна от Red Warrior на 06 юни 2012 18:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
haiobaio
Контакти:

Мнениеот haiobaio » 06 юни 2012 16:25

Red Warrior написа:Айде сега малко да поговорим малко за твоя любим МухоБойко а? Иван Костов вече не е на власт 11 години. :roll:

Айде, добре, нека говорим. За какво искаш точно?

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 06 юни 2012 16:28

И макар че не искам да се меся в политически спорове, ще попитам - кой употреби народния ентусиазъм и народната воля? Помните първите митинги и надеждите, който избуяха тогава. Кой оглави желанието за промяна? И как стана така, че това желание за промяна не можа да излъчи или да задържи истинско, народно правителство? Старото СДС ли е виновно, че загуби битката с червените - номенклатура, служби и т.н. Или просто голяма част от хората, които тогава бяха активни, се уплашиха. Или пък бяха активни не по своя воля, или пък бяха активни само до тогава, докато другите не стегнаха редиците? Как стана така, че искаха промяна, а гласуваха срещу нея? Има ли някой отговор на тези въпроси? Аз имам само догадки, които могат да са валидни само за мене ...
Колкото до замразяването на доходите, трябва да се имат предвид определени сектори и сегменти - тука уж заплатите растат, а моята и на всички като мене , е замразена от 6 години. На кого от държавната администрация доходът е замразен? И кой не е безразличен към това, че живеем в "демокрация", а нямаме достъп до най- чтимата и желана информация - как се разпредялят парите в държавата? Защо доходите да са тайна, а личният живот да не е?
Последна промяна от Странджата на 06 юни 2012 16:32, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 юни 2012 16:29

haiobaio написа:
Red Warrior написа:Айде сега малко да поговорим малко за твоя любим МухоБойко а? Иван Костов вече не е на власт 11 години. :roll:

Айде, добре, нека говорим. За какво искаш точно?

Ами по темата нещо да кажеш например? :lol:

Потребителски аватар
vili2010
Контакти:

Мнениеот vili2010 » 06 юни 2012 16:37

ПО-зле от сега не сме били никога. Не може за 3 г. да не вдигнеш доходите на харота , а на всеки 6 месеца да се вдига тока. Като е толкова добър ББ, защо не накара мангалите да си плащат сметките, а трябва българина да им ги поема и да се ЧУВСТВА РОБ В СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА. Как да се издържа семейство с 2 деца при доходи от 1500лв при положение , че вчера казаха точно , че за издръжката на един човек са необходими 800 лв. - как да стане? Може ли с 35 лв детски да купиш дрехи на детето си и тетрадки за училище, да не говорим ако се разболее, че антибиотика само е около 25 лева. ? Как ще ми обесни ББ следното - минималната заплата е 290лв , а да речем в образованието средната е 500-550 - какъв стимул да имат учителите, а мед. сестрите който са на 320 лева ? Да не говорим за други отрасли. Как ще ми обесните и следното - във В.ТЪРНОВО купувам домати за 4 лева, а в ПЛОВДИВ го купувам на 1.50 - това какво е? Какво е това ? Спирам да пиша , че тая ми е болната тема примери с издевателства над БЪЛГАРСКИЯ народ мога да кажа стотици и да се обоснова , но НЯМА СМИСЪЛ - ЗАТЪВАМЕ. ДОКОГА? Народа си трае, защото 1 ден ако не е на работа и надницата му се режа , а в края на месеца няма да може да си посрещне нуждите - това е истината . Но няма да е задълго - убеден съм.

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 06 юни 2012 16:38

Red Warrior написа:
haiobaio написа:Бе гласувай за комунистите - по стара ваша традиция

Комунист с доказана партийна книжка е бате ти Бойко. Аз си гласувам за Иван Костов. 8-)

Комунисти са всички които са ни управлявали от 1989 до сега. Няма значение Костов ,Станишев или бат Бойко само царя не но той дойде да търси други облаги, до като не се изметат всички и не дойдат млади хора които не са били никакви преди промените ще е така, защото това не е новина така е било винаги в така наречения преход.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 юни 2012 16:40

vili2010 написа:ПО-зле от сега не сме били никога. Не може за 3 г. да не вдигнеш доходите на харота , а на всеки 6 месеца да се вдига тока. Като е толкова добър ББ, защо не накара мангалите да си плащат сметките, а трябва българина да им ги поема и да се ЧУВСТВА РОБ В СОБСТВЕНАТА СИ РОДИНА. Как да се издържа семейство с 2 деца при доходи от 1500лв при положение , че вчера казаха точно , че за издръжката на един човек са необходими 800 лв. - как да стане? Може ли с 35 лв детски да купиш дрехи на детето си и тетрадки за училище, да не говорим ако се разболее, че антибиотика само е около 25 лева. ? Как ще ми обесни ББ следното - минималната заплата е 290лв , а да речем в образованието средната е 500-550 - какъв стимул да имат учителите, а мед. сестрите който са на 320 лева ? Да не говорим за други отрасли. Как ще ми обесните и следното - във В.ТЪРНОВО купувам домати за 4 лева, а в ПЛОВДИВ го купувам на 1.50 - това какво е? Какво е това ? Спирам да пиша , че тая ми е болната тема примери с издевателства над БЪЛГАРСКИЯ народ мога да кажа стотици и да се обоснова , но НЯМА СМИСЪЛ - ЗАТЪВАМЕ. ДОКОГА? Народа си трае, защото 1 ден ако не е на работа и надницата му се режа , а в края на месеца няма да може да си посрещне нуждите - това е истината . Но няма да е задълго - убеден съм.

Колкото и тъжно да е, май наистина изхода е само един - терминал 2 на летище София. :roll:

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 06 юни 2012 16:42

Сега гледайте какво ще стане. Меглена Пръмова ще е следващата "спасителка" на нещастния народец. На Червената хидра и никнат все нови и нови глави. :evil:

Върни се в “Свободна зона”