Какво мислите за закона за конфискация?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Re: Какво мислите за закона за конфискация?

Мнениеот Phoenix_ » 04 май 2012 23:16

Това, че не съм чел закона, не означава, че не съм запознат със спорните текстове. Освен това казах "не беше" приет, което означава, че знам че вече е приет.. но както казах доводите са ти толкова смешни, че не искам да споря с теб.. не си компетентен, сори! Казах си мнението по въпроса.

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Мнениеот DANS » 04 май 2012 23:18

Правилна но закъсняла с 22 години мярка!

Все пак по добре късно отколкото никога!
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 04 май 2012 23:24

Phoenix_ написа:Казах си мнението по въпроса.

Което както сам призна също не е компетентно.... Ти май въобще не си четеш мненията... Написа не исках да го коментирам "защото не беше приет",а темата е пусната преди няма и час при положение, че той е приет от вчера и нищо вече не ти пречи да го коментираш :lol: Разбира се как да коментираш като не си го чел... Въобще не ти ходи точно ти да казваш кой е компетентен или не, след като самият ти не си ;) А оправданието с това, че си слушал достатъчно по темата и от това си се запознал по спорните текстове, а в същото време не си чел по същество какво представялва цялата тема, може да изкаже само човек, който или е кон с капаци, или просто смила това, което му казват... Ако ще и да е лъжа... Те може да са ти прочели, че вътре пише, че ще се отнема имущество само на лица над 60 години (примерно)..... Във втория случай означава, че му липсва умствен капацитет. Толкова по дискусиите с теб. И ти не си компетентен, сори.

Потребителски аватар
Phoenix_
Контакти:

Мнениеот Phoenix_ » 04 май 2012 23:33

[offtopic]И все пак искам да кажа, че всичко което е "за пред европейския съюз" е 100 пъти по-добро, от колкото без него.. Колкото и да се правите на патриоти.. фактите говорят сами за себе си... на общество, което Харалан Александров много добре характеризира като " несполучливо урбанизирани селяни", трябва да му се налага отвън![/offtopic]

@Морски
Радвам се, че се чувстваш победител в спора, закопавайки доста елементарно в собственото си тълкуване на думите ми. Пожелавам ти успех! 8-)

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 04 май 2012 23:34

Законът бе приет под натиск и страх и това бе доказано още днес, веднага след гласуването му, при срещата на Бойко с посланиците на пет държави от ЕС и ... американския посланик. А защо влиза в сила след 6 месеца? Според мен причините са няколко
1 - депутатите знаят, че много от текстовете ще бъдат отменени от Конституционния съд и за да не стават още по-големи поразии дават по-дълъг гратисен срок
2 - това са 6 месеца, в които всички "Наши хора" да имат време да продадат, прикрият или узаконят всичко което е под съмнение и така ще си останат недосегаеми
3 - ще замажем очите на експертите от Комисията за юлския доклад а пък зимата вече всичко ще се потули под напора на кризата и за изпълнението на този закон никой няма да го е грижа

Сигурно има и още скрити пластове. Едно се убедих за тези години... Едва 5-10 % от всичко, което се чува по медиите е смислено. Корпоративните и бизнес интереси на ВСИЧКИ депутати са движещата сила на законодателството ни, но никой няма да си признае това
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 04 май 2012 23:47

Нека да ви изкажа и моето мнение.Законът,че не е префектен не е.Няма перфектен на 100 % закон.Затова и винаги законите се допълват и променят.Но притесненията за отнемане на имущество от честните граждани е необосновано.Бяха дадени тук примери с хора с по 3-4 апартамента,част от тях наследствени,част от тях придобити чрез бизнес и как това не можело да бъде доказано.Първо тези хора няма да доказват нищо.Доказването ще се прави от този,който обвинява-прокурора.Второ-когато прокурора поиска всички документи за тези апартаменти ще бъдат представени както нотариални актове,от които е видно,че са наследствени така и извлечения от годишни финансови отчети,данъчни декларации и тем подобни документи от които е видно какви доходи са имали собствениците и че съответно от тях са придобити имотите.Замисълът на закона е такъв,че би трябвало да удари хората,които официално имат мижави доходи-например минимална работна заплата,а в същото време са собственици на имоти за милиони левове ( например митничар с 500 лева заплата и къща за 3 милиона).Така,че спете спокойно.Никой няма да тръгне да ви взема имуществото ей така.Все пак ако се констатира нерегламентирано отнемане винаги можете да си потърсите правата в Европейския съд по правата на човека.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 04 май 2012 23:52

bobonikolov написа:Нека да ви изкажа и моето мнение.Законът,че не е префектен не е.Няма перфектен на 100 % закон.Затова и винаги законите се допълват и променят.Но притесненията за отнемане на имущество от честните граждани е необосновано.Бяха дадени тук примери с хора с по 3-4 апартамента,част от тях наследствени,част от тях придобити чрез бизнес и как това не можело да бъде доказано.Първо тези хора няма да доказват нищо.Доказването ще се прави от този,който обвинява-прокурора.Второ-когато прокурора поиска всички документи за тези апартаменти ще бъдат представени както нотариални актове,от които е видно,че са наследствени така и извлечения от годишни финансови отчети,данъчни декларации и тем подобни документи от които е видно какви доходи са имали собствениците и че съответно от тях са придобити имотите.Замисълът на закона е такъв,че би трябвало да удари хората,които официално имат мижави доходи-например минимална работна заплата,а в същото време са собственици на имоти за милиони левове ( например митничар с 500 лева заплата и къща за 3 милиона).Така,че спете спокойно.Никой няма да тръгне да ви взема имуществото ей така.Все пак ако се констатира нерегламентирано отнемане винаги можете да си потърсите правата в Европейския съд по правата на човека.

По твоите разсъждение умре умрялия футбол в България.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 05 май 2012 00:41

ros написа:
bobonikolov написа:Нека да ви изкажа и моето мнение.Законът,че не е префектен не е.Няма перфектен на 100 % закон.Затова и винаги законите се допълват и променят.Но притесненията за отнемане на имущество от честните граждани е необосновано.Бяха дадени тук примери с хора с по 3-4 апартамента,част от тях наследствени,част от тях придобити чрез бизнес и как това не можело да бъде доказано.Първо тези хора няма да доказват нищо.Доказването ще се прави от този,който обвинява-прокурора.Второ-когато прокурора поиска всички документи за тези апартаменти ще бъдат представени както нотариални актове,от които е видно,че са наследствени така и извлечения от годишни финансови отчети,данъчни декларации и тем подобни документи от които е видно какви доходи са имали собствениците и че съответно от тях са придобити имотите.Замисълът на закона е такъв,че би трябвало да удари хората,които официално имат мижави доходи-например минимална работна заплата,а в същото време са собственици на имоти за милиони левове ( например митничар с 500 лева заплата и къща за 3 милиона).Така,че спете спокойно.Никой няма да тръгне да ви взема имуществото ей така.Все пак ако се констатира нерегламентирано отнемане винаги можете да си потърсите правата в Европейския съд по правата на човека.

По твоите разсъждение умре умрялия футбол в България.

Такъв е замисъла.А това,че няма да се прилага и е само за пред ЕС е друг въпрос....

georgiev
Контакти:

Мнениеот georgiev » 05 май 2012 00:44

Не знам в детайли, но като знам как ги драскат тия закони, правят копи-пейст от някой чужд, после вмъкват вратичките, евентуално ако бъдат подгонени те от този закон, претупват го в парламента, гласуват го под строй и хоп - готов е.
Иначе аз мисля, че докато съда не излезе с присъда, че това и това е придобито по незаконен начин и се отнема в полза на държавата, не трябва да се отнема.
Нали имаше нещо от сорта на - НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО! Или вече не важи. По същата логика имуществото трябва да е ЗАКОННО ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО! Нали? Нали бе Законодатели?

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 05 май 2012 09:15

кой си мисли че именно този закон ни липсваше, че да набутаме разни индивиди по затворите и да им отнемем имуществото?!?
определено смятам, че не трябва да се изпада в заблуда, относно появяването на този закон!
той дойде поради натиск от вънка!
той беше съшит от наши хора!
той няма да работи по предназначение!
от години ни критикуват за беззъбата съдебна власт що се касае едрата престъпност и корупция! какво мислите ще промени положението в страната поредното прибавяне на 100 листа изписана хартия към някаква дебела книга, която седи на рафта и събира прах!
как ще работи закон, който е писан от престъпници, за да лови престъпници!!! дали поне един от тези престъпнице не се е плеснал по челото, сещайки се че тоя закон може да го погне след време!
колко ще ефективен, след като нямаме независима съдебна власт?
от БСП какво каза оная мухла, че тоя закон ще се върне като бумеранг!!! как си го превеждате това? ами естествено става дума, че който е на власт, той ще контролира кой как ще бъде подлаган под "ударите" на закона!!!

що се касае за обикновените хора, ами сори братя, ама вие сте си обикновени!!! и докато сте такива ще лапате чушлетата на необикновените! навсякъде е така и винаги е било така! во веки веков!!! сори!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Върни се в “Свободна зона”