вярно много хора не сме специалисти по енергийните въпроси, но логиката е проста- има ли монопол за дадена суровина "ще ни го забиват без вазелин" лукой чия собственост е? (не е на белия дом, сигурен съм!)
булгаргаз чий газ продава на абонатите си? (едва ли тръбата тече от капитолия)
с какво храним реакторите в козлодуй, от които изнасяме ток и формираме цената на вътрешната консумация?
защо отказахме бургас-алекснадрополис?
къде е набуко и южен поток?
Монополът е паразит, който вегетира и се развива от само себе си и колкото по-дълго е оставен незасегнат толкова повече вреди нанася. за това имаме много скъп газ, петролни продукти и мобилни услуги по-скъпи от "първия ешелон" на евросъюза, защото чудовището монопол се е ояло и не иска да реже от себе си за благото на бедния, а и не е логично. тук слабо опира работата до русофобия и русофилство, а до национална доктрина и стратегия. не може русия да ти държи ключа от избата с бурканите, ракията и киселото зеле, а да драпаш за евросъюза и нато, които от своя страна ти предлагат само да ползваш кенефа им(или те ползват за такъв), а и за това трябва да си плащаме. за руснаците сме от типа "храни куче да те лае". е как тогава да ни свалят цените? аз не бих, а вие?
Време е да кажем: "Большое спасибо, братушки !"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Време е да кажем: "Большое спосибо, братушки !"
Един отбор е на света, завинаги в нашите сърца...
За нас е Той религия...
За нас е Той религия...
- Странджата
- Контакти:
Кога и с какво Русия ни е помогнала, че нещо не се сещам. И, ако може, с примери от по-ново време - за по-старото ми стигат Левски и Ботев. Иначе по патриотарството сме първи, ама патриотизмът ни защо все не може без "ширака страна мая родная" - също не разбирам. Има и други малки народи, не сме само ние, но колко от тях виждат съдбините си, привързани към някоя империя? Особено ме порази онзи, който е писал за старобългарския и мисията на русите да го запазят. Той да може да посочи един руснак, който назовава този същия език старобългарски? И къде е тази пуста обич от към руския народ, защото някак си това, че мечката те е помирисала и отминала, не ми изглежда на обич изконна ...
На хоризонта отново се появи,социалистическият "мохикан" Марми52,който за пореден път ни демонстрира,част от първичността на ограниченият си ум 

- Captain Stottlemeyer
Viktor4o_Rs написа:.....Интересите трябва да са ни насочени към ВСИЧКИ държави от които бихме могли да имаме полза, не сме в Студената война и зад Желязна завеса, за да контактуваме само с братски страни и да игнорираме "империалистите"
+1

Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 31 мар 2012 17:02, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
ivo77 написа:pe4kata написа:ivo77 написа:Благодарим ви братя братушки, че заради вас сме бедни като църковни мишки !!! Благодарим!
Би ли бил малко по конкретен?
Всеки който е бил под шапката на Русия е бедняк и мизерник. Сега разбра ли?
Ааа,вече те разбрах.Толкова точен коментар и анализ за това че сме бедни като мишки благодарение на руснаците отдавна не бях чел.Вече всичко ми е ясно.
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Re: Време е да кажем: "Большое спасибо, братушки !"
Ами бедни сме защото само ние от бившите соцдържави така и не изчистихме червените боклуци и пионки на Москва от политиката, администрацията, съдилищата, полицията и въобще всички останали сфери на живота, които не са спряли да пречат и да подкопават всякакви усилия за нормализиране и защото има още чугунени глави, които лелеят за братския СССР, докато всички нормални държави се стремят към Запада
Нещо неясно има ли ?

- фифи перото
Еееех Марми, септемвриец млад

Make love ,not war!`
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
Тошо, кажи си!
[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]
Имам чувството, че само в България никой не разбра, че руснак и комунист не са едно и също нещо. Ако има народ, който най-много да е изпатил от комунягите - това са точно руснаците, най-малко 30 милиона са жертвите на болшевизма там.
Иначе всичко е въпрос на избор. Наскоро феновете на "Зенит" опънаха един транспрант на един мач срещу Порто, на който пишеше едни неща. А пък леля Хилари дойде и ни похвали за "успешната интеграция на ромите". Изобщо всичко е въпрос на избор. Само не мога да разбера защо толкова се слагаме на САЩ при положение, че от 5 години сме част от Европейския съюз.
П.с.
Не съм много сигурен, но си мисля, че се пише "спАсибо".
Иначе всичко е въпрос на избор. Наскоро феновете на "Зенит" опънаха един транспрант на един мач срещу Порто, на който пишеше едни неща. А пък леля Хилари дойде и ни похвали за "успешната интеграция на ромите". Изобщо всичко е въпрос на избор. Само не мога да разбера защо толкова се слагаме на САЩ при положение, че от 5 години сме част от Европейския съюз.
П.с.
Не съм много сигурен, но си мисля, че се пише "спАсибо".
- фифи перото
Captain Stottlemeyer написа:Viktor4o_Rs написа:.....Интересите трябва да са ни насочени към ВСИЧКИ държави от които бихме могли да имаме полза, не сме в Студената война и зад Желязна завеса, за да контактуваме само с братски страни и да игнорираме "империалистите"
+1Напълно съм съгласен, само след "империалистите" бих добавил и/или "комунистите".
Или ако трябва да перифразирам думите на един бивш външен министър на английската Корона, живял преди 150 години (лорд Палмерстън): "България няма вечни приятели и вечни врагове, а само вечни интереси."
Капитане,за съжаление ,България (поне правителствата и),нямат интереси, а са приятелски наведени

И те като Марми

Make love ,not war!`
Тошо, кажи си!
Тошо, кажи си!
ivo77 написа:pe4kata написа:ivo77 написа:Благодарим ви братя братушки, че заради вас сме бедни като църковни мишки !!! Благодарим!
Би ли бил малко по конкретен?
Всеки който е бил под шапката на Русия е бедняк и мизерник. Сега разбра ли?
Що пишеш глупости бе

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване