Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот 1982 » 27 ное 2015 12:19

Betchualeng Arnaikem написа:
1982 написа:Нали виждаш, в САЩ като полицията гръмне някой въглен, стават ебати протестите, било расизъм и дискриминация. Ама, когато гръмнат някой бял, няма проблеми, това си е в реда на нещата.

Да не говорим, че половината от тея гръмнати чернилки са си чисти престъпници, ама карай ..... въобще, толерантността и свободата взеха малко да се израждат, Мартин Лутър Кинг надали точно за това се е борел навремето.

Да ти кажа, в някои части на Щатите расизма не само не е отмрял, ами няма и да отмре докато сме живи.
Съгласен съм, че за някои от убитите негри се вдигна безмислен шум (в смисъл, че си бяха престъпници и опасни за околните), но е факт, че там полицията на моменти сътворява истински куриози. Къде отстрелва някой невинен, къде стреля когато е достатъчно да хванат човека за врата. Хмм и между другото... до Европа може и да не стига, но там се вдига шум и за убити бели: ако убития се окаже невинен или стрелбата е била неуместна (тоест престъпника е можел да бъде задържан без щети и само с физическа сила). Просто сега в Европа е модно да се говори за толерантност и затова тук се разпространяват случаите с негри.

Ами, щом не достига до Европа, сигурно не са чак толкова големи протестите за белите.

Иначе, наистина полицията в САЩ действа по-решително, в смисъл, стрелят без много да мислят, но това е нормално - със свободната продажба на оръжия на граждани, там сума отрепки са въоръжени и не се знае като си бърка в жабката или под якето, какво ще вади. Тук вината е на политиците, особено с оная прочута поправка на конституцията, мисля че е редно да се ограничи вече продажбата, защото отдавна хората не си купуват оръжие само за самоотбрана.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 ное 2015 12:26

boabbb написа:Има големи идиотщини в Щатите, не са само гангстери :roll: Гледай, заради това е последния протест в Чикаго - за мен е напълно основателен, тоя беше невъоръжен ... Нож имал, а ги заплашил от 5 метра, та го застреляли 15 пъти :shock: :shock:

Да ти кажа честно, въобще не ми е жал, един боклук по-малко, самият факт, че бяга толкова, говори че явно има защо да го прави. Разбирам да е някой невинен гражданин, да протестират, ама за някаква отрепка, дето кой знае колко невинни хорица е обрал или пребил, айде, нЕма нужда от толкова псевдо толерантност.

Ако в нашия квартал полицаите гръмнат някой от апашите, казвам ти, през ум няма да ми мине да протестирам, дори ще се кефя, хич не ми пука дали бил въоръжен.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 27 ное 2015 14:13

Оставете я тази с делото срещу сладкиша негърка и тези в щатите.
Отскоро излязоха записи на разговор между Янева и Ченалова, който според някои е скандален и доказва свързаност между властите, а според други е театър, както го определи Юлий Москов и, че е опит за метеж. А което и да е от двете неща, говори за нещо наистина притеснително и сериозно, случващо се в Държавата.
Аз съм на мнение, че скандала не трябва да се игнорира, а да се разследва много сериозно и виновните да бъдат подведени под отговорност, без значение дали става въпрос за Борисов и Цацаров или за тези, които са направили и пуснали записа с цел да подриват Държавата. Самите записи наистина не доказват нищо, защото може да са дело на самата Янева и тя да ги говори съзнателно тези неща, просто като някаква "защитна реакция" и те може да са нагласени с тази цел. Един вид прави си запис на разговор с някого, с който имат нагласен сценарий, тъй като очаква да бъде подведена под съдебна отговорност и когато стане напечено ги пуска в медийното пространство. Един вид подготвен сценарий.
Другият вариант е, че всичко е автентично и няма никакъв сценарий, но това мисля, че е лесно доказумо, тъй като би трябвало да се потвърди чрез разпечатки, кой и кога и е звънял.
Така, че това е много по-важно от това, че някаква си завела дело срещу сладкиша негърка, тъй като се почуствала дискриминирана от наименованието. А да не говорим, че след като се чувства така, то тя сама се оприличава на негърка и расизма е в нейна глава, а не при производителите на сладкиша.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 27 ное 2015 15:16

dunavfc написа:Точно така, това исках да кажа и аз. Негар и Гяур по смисъл и дефиниция не означават нещо лошо, но хората към които се отправя го разбират по различен начин.
Същата работа, като да кажеш на някой, че е "Черен" или "Бял". На практика тези две определения са абсолютно едни и същи, нали така !? Само, че ако на мен или на теб някой ни каже - "Ей, бял ", ние няма да се трогнем и за миг, докато ако кажем на някой "Ей, черен", то нещата ще бъдат коренно различни.

Точно пък тука нашите миризливи мангали и измислени фесове, употребяват думата гяур като обида към нас българите.И не е употребяват в значението си като неверник, а като нещо което да те засегне, че си по низш от тях.За мен си е обида отвсякъде, и в по младите години доста носове съм обръщал наобратно именно за тази дума.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2015 18:41

Вече окончателно е решено - поляците ще ремонтират МИГ-овете ни.
Тези двата, дето ще ги пратим сега, ще са готови за 7 месеца, като цената е с 1/3-та по-ниска от това, което са предлагали руснаците.

А инак ...
10 страни от ЕС са против "Северен поток 2"
:roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 27 ное 2015 18:55

THE G.A.M.E написа:Вече окончателно е решено - поляците ще ремонтират МИГ-овете ни.
Тези двата, дето ще ги пратим сега, ще са готови за 7 месеца, като цената е с 1/3-та по-ниска от това, което са предлагали руснаците.

А инак ...
10 страни от ЕС са против "Северен поток 2"
:roll:

Абсолютно безмислен разход- 2 самолета... стях и без тях, все тая. А какво стана с останалите? Към 1991 ва, 29-ките бяха цяла ескадрила... ко се не лъжа 12 на брой. Къде се дянаха останалите 10? :?
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 ное 2015 18:56

Руснаците, дето ни били уж братя, все гледат да ни щавят кожите - и за ремонтите на лайняните им МиГ-ове, и за газа плащаме като попове. Скъпо и прескъпо.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 27 ное 2015 19:10

1982 написа:Руснаците, дето ни били уж братя, все гледат да ни щавят кожите - и за ремонтите на лайняните им МиГ-ове, и за газа плащаме като попове. Скъпо и прескъпо.

Аз пък се чудя, кво стана с авиоремонтния завод в Граф Игнатиево- там се ремонтираха секви мигове, включително и 29.
Аааа, ебахме му макята... еми, яж ми хоя симитли. 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 ное 2015 20:50

1982 написа:Руснаците, дето ни били уж братя, все гледат да ни щавят кожите - и за ремонтите на лайняните им МиГ-ове, и за газа плащаме като попове. Скъпо и прескъпо.

Запознай се с историята на авиоремонтния завод, после плюй руснаците.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 ное 2015 22:10

язе написа:Абсолютно безмислен разход- 2 самолета... стях и без тях, все тая. А какво стана с останалите? Към 1991 ва, 29-ките бяха цяла ескадрила... ко се не лъжа 12 на брой. Къде се дянаха останалите 10? :?

Ние разполагаме с две 29-тки, дето оперират към момента.
Сега ще пратим други два да се ремонтират.

Предполагам, че след това поетапно поляците ще ремонтират и останалите.
Би било нерентабилно, ако сме сключили сделка само за два МИГ-а.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”