Betchualeng Arnaikem написа:1982 написа:Нали виждаш, в САЩ като полицията гръмне някой въглен, стават ебати протестите, било расизъм и дискриминация. Ама, когато гръмнат някой бял, няма проблеми, това си е в реда на нещата.
Да не говорим, че половината от тея гръмнати чернилки са си чисти престъпници, ама карай ..... въобще, толерантността и свободата взеха малко да се израждат, Мартин Лутър Кинг надали точно за това се е борел навремето.
Да ти кажа, в някои части на Щатите расизма не само не е отмрял, ами няма и да отмре докато сме живи.
Съгласен съм, че за някои от убитите негри се вдигна безмислен шум (в смисъл, че си бяха престъпници и опасни за околните), но е факт, че там полицията на моменти сътворява истински куриози. Къде отстрелва някой невинен, къде стреля когато е достатъчно да хванат човека за врата. Хмм и между другото... до Европа може и да не стига, но там се вдига шум и за убити бели: ако убития се окаже невинен или стрелбата е била неуместна (тоест престъпника е можел да бъде задържан без щети и само с физическа сила). Просто сега в Европа е модно да се говори за толерантност и затова тук се разпространяват случаите с негри.
Ами, щом не достига до Европа, сигурно не са чак толкова големи протестите за белите.
Иначе, наистина полицията в САЩ действа по-решително, в смисъл, стрелят без много да мислят, но това е нормално - със свободната продажба на оръжия на граждани, там сума отрепки са въоръжени и не се знае като си бърка в жабката или под якето, какво ще вади. Тук вината е на политиците, особено с оная прочута поправка на конституцията, мисля че е редно да се ограничи вече продажбата, защото отдавна хората не си купуват оръжие само за самоотбрана.

Гледай, заради това е последния протест в Чикаго - за мен е напълно основателен, тоя беше невъоръжен ... Нож имал, а ги заплашил от 5 метра, та го застреляли
  Гледай, заради това е последния протест в Чикаго - за мен е напълно основателен, тоя беше невъоръжен ... Нож имал, а ги заплашил от 5 метра, та го застреляли