Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Groucho » 05 май 2022 18:20

bobonikolov написа:Освен това украинците нямаше да могат да ударят обекти на руска територия няколко пъти, в единия от които да изтрепят маса руски генерали и да ранят началника на ген щаба им.

A, може ли да пуснеш линк с източник на информация за тоя ударен обект, в който са изтрепали маса руски генерали и са ранили началника на генщаба им?

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 05 май 2022 18:31

Groucho написа:Според мен украински военни самолети и хеликоптери в момента не летят над Украйна, така че в този смисъл руснаците владеят небето.

Летят. И самолети, и дронове. Има и свалени, колко точно, трудно да се каже, щото и двете страни послъгват.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 май 2022 18:37

ReBorn1982 написа:Летят. И самолети, и дронове. Има и свалени, колко точно, трудно да се каже, щото и двете страни послъгват.

Ae, то и Духът на Киев летеше... Байрактарите - да, може. Ако постоянно ги снабдяват с нови - нищо чудно.
Иначе, не държа да съм прав, че руснаците владеят небето. Ако имат въздушна сила украинците - да я включат да помага на контраофанзивата. Побеждават мошно, значи чакаме да си завземат обратно територията.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 05 май 2022 19:22

Groucho написа:
bobonikolov написа:Освен това украинците нямаше да могат да ударят обекти на руска територия няколко пъти, в единия от които да изтрепят маса руски генерали и да ранят началника на ген щаба им.

A, може ли да пуснеш линк с източник на информация за тоя ударен обект, в който са изтрепали маса руски генерали и са ранили началника на генщаба им?

«Результат поражения — ППУ 49А уничтожен, два генерала Российской армии ликвидированы, один тяжело ранен, в критическом состоянии эвакуирован. Персональные данные уточняются». Новости Херсона, Херсонская область сообщает, что в результате обстрела позиций Российской армии, были ликвидированы два генерала Российской армии!
https://www.youtube.com/watch?v=MY-P88p3_k4
Това е април месец,дали е вярно не знам.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 май 2022 20:42

moreto vn написа:«Результат поражения — ППУ 49А уничтожен, два генерала Российской армии ликвидированы, один тяжело ранен, в критическом состоянии эвакуирован. Персональные данные уточняются». Новости Херсона, Херсонская область сообщает, что в результате обстрела позиций Российской армии, были ликвидированы два генерала Российской армии!

И аз не знам дали е вярно. Херсонска област е украинска територия все още, доколкото ми е известно.
Този канал няма клипове, които са по-стари от три седмици и няма нищо за генщаб началника.
bobonikolov да пусне малко по-достоверен източник за масата избити генерали на руска територия и ранения генщабовец, ако може.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 май 2022 20:45

Groucho написа:
moreto vn написа:«Результат поражения — ППУ 49А уничтожен, два генерала Российской армии ликвидированы, один тяжело ранен, в критическом состоянии эвакуирован. Персональные данные уточняются». Новости Херсона, Херсонская область сообщает, что в результате обстрела позиций Российской армии, были ликвидированы два генерала Российской армии!

И аз не знам дали е вярно. Херсонска област е украинска територия все още, доколкото ми е известно.
Този канал няма клипове, които са по-стари от три седмици и няма нищо за генщаб началника.
bobonikolov да пусне малко по-достоверен източник за масата избити генерали на руска територия и ранения генщабовец, ако може.

И ние чакаме да докажеш, че в САЩ няма биолаборатории, ама нейсе
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 05 май 2022 20:56

Groucho написа:И аз не знам дали е вярно. Херсонска област е украинска територия все още, доколкото ми е известно.

Ето ти нещо истинско и защо нямат пълно превъзходство в небето.
https://www.youtube.com/watch?v=Hi74EBz7ztg

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 май 2022 21:09

moreto vn написа:Ето ти нещо истинско и защо нямат пълно превъзходство в небето.
https://www.youtube.com/watch?v=Hi74EBz7ztg

Toва поне е от по-стара медия, макар че е телевизия на една от страните в конфликта. А страните в конфликта хич не се церемонят в пропагандата. Ама, айде, карай...
Писах, че никой не може да контролира ръчнопреносими пво-ракети, не?
Нито руснаци, нито американци могат да изчистят напълно противникови войници с такива оръжия, така че летящите им машини да са в безопасност.
Някаква жена дава интервю пред някакви останки от хеликоптер. ОК, напълно възможно е това да е руски въртолет и да са го свалили със Стингър или друго ПВО. На коя дата е станало свалянето - не е много ясно. Може да е било вчера, може да е било в първия ден на войната.
Все пак, чакам bobonikolov да пусне линк за генералите.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 05 май 2022 21:35

Groucho написа:Toва поне е от по-стара медия, макар че е телевизия на една от страните в конфликта. А страните в конфликта хич не се церемонят в пропагандата. Ама, айде, карай...
Писах, че никой не може да контролира ръчнопреносими пво-ракети, не?
Нито руснаци, нито американци могат да изчистят напълно противникови войници с такива оръжия, така че летящите им машини да са в безопасност.
Някаква жена дава интервю пред някакви останки от хеликоптер. ОК, напълно възможно е това да е руски въртолет и да са го свалили със Стингър или друго ПВО. На коя дата е станало свалянето - не е много ясно. Може да е било вчера, може да е било в първия ден на войната.
Все пак, чакам bobonikolov да пусне линк за генералите.

Не си явно много наблюдателен и не си забелязал Z.Клипове с вертолети има доста в нета,даже има и как свалят един със противотанкова ракета Стугна.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 05 май 2022 21:38

Groucho написа:
ReBorn1982 написа:Летят. И самолети, и дронове. Има и свалени, колко точно, трудно да се каже, щото и двете страни послъгват.

Ae, то и Духът на Киев летеше... Байрактарите - да, може. Ако постоянно ги снабдяват с нови - нищо чудно.
Иначе, не държа да съм прав, че руснаците владеят небето. Ако имат въздушна сила украинците - да я включат да помага на контраофанзивата. Побеждават мошно, значи чакаме да си завземат обратно територията.

Не казвам, че владеят те небето, по-скоро е оспорвано.

Върни се в “Свободна зона”