Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот rhaegar » 02 авг 2017 15:15

А за чий кур им трябваше, да заобиколят половин Вестерос и да превземат Кастърли? Какво има там? За кого е важна? Добре, Тирион я иска, негова е по право, ок. Но какво пречи, да си я вземе след войната?
Взимаш Бурен Край, то и без това е ничий, от там до Дорн и Предела е една крачка. Контролираш целия Юг. Имаш Долината, имаш Севера, въпреки че Джон няма да го напусне. Речните земи са без контрол, след като няма Фрей, Церсей разполага реално само с Ланистърските територии и Кралски Чертог.
Та, защо Кастърли?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 02 авг 2017 15:44

rhaegar написа:А за чий кур им трябваше, да заобиколят половин Вестерос и да превземат Кастърли?

Евентуално за този на Сив Червей или на плешивия везир, ако са чули, че техните може да са там :roll: :lol:

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 02 авг 2017 16:13

Groucho написа:
rhaegar написа:А за чий кур им трябваше, да заобиколят половин Вестерос и да превземат Кастърли?

Евентуално за този на Сив Червей или на плешивия везир, ако са чули, че техните може да са там :roll: :lol:

Буахахаха, ти уби всичко деЦко в мен :lol: :lol: :lol: :lol:

За Регар-а - ами, Регар-е, това е тактика на военните, която ти май не разбираш съвсем, в смисъл, че има много такива примери в историята. например титаничната борба на нащия Самуил (че напоследък е модерен покрай браКята от Вардарско) с Васко от Македонската династия - онзи атакува нашите от Видин надолу към Средец, Скопие и т.н., къмто центъра на държавата в Охрид, а Самуил пък прави рейдове в същинска Гърция (почти до Атина) и Одрин (към сърцето на Константинопол). В крайна сметка побеждава този, който има повече злато и педерчиняци :oops: Което прави борбата в ГоТ особено интересна, защото Милфката ще има кинта, но пък Вярата вече поизби педерите из Кралски чертог, ама Денчето си има 8К евнуси, т.е. почти педерчиняци.

Та затова е ударът към Кастърли, според скромните ми исторически познания
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 02 авг 2017 16:27

Удара е там, защото Тирион иска да си я вземе и надъха Дани, която си е малко спряла.

Другата причина е да им хванат армията там и да я избият, а после Столицата да се предаде, или най-малкото хората като разберат, че Ланистърите не могат собствената си къща да опазят, да вдигнат бунт срещу Серсей.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 авг 2017 16:44

tmanolov написа:За Регар-а - ами, Регар-е, това е тактика на военните, която ти май не разбираш съвсем, в смисъл, че има много такива примери в историята. например титаничната борба на нащия Самуил (че напоследък е модерен покрай браКята от Вардарско) с Васко от Македонската династия - онзи атакува нашите от Видин надолу към Средец, Скопие и т.н., къмто центъра на държавата в Охрид, а Самуил пък прави рейдове в същинска Гърция (почти до Атина) и Одрин (към сърцето на Константинопол). В крайна сметка побеждава този, който има повече злато и педерчиняци :oops: Което прави борбата в ГоТ особено интересна, защото Милфката ще има кинта, но пък Вярата вече поизби педерите из Кралски чертог, ама Денчето си има 8К евнуси, т.е. почти педерчиняци.

Та затова е ударът към Кастърли, според скромните ми исторически познания

Не претендирам, че разбирам, за това питам. И пак не виждам смисъл. Кастърли не е центъра на държавата, а една дупка на западния бряг, която нямаш особена полза да притежаваш, в този момент. Особено пък с този риск за флотата, като я изпращаш покрай половината континент, вместо до близка цел. Да не говорим, че ако имаш Дорн, Предела и Буен Край, всяка връзка между Кастърли и Кралски Чертог по суша е прекъсната, а по море можеш да я спреш, или поне затрудниш достатъчно, че да е твърде рискована за предприемане.
Иначе, Денерис би трябвало да има доста злато от Свободните градове, пък и на нейната армия няма нужда да се плаща, или поне на евнусите и дотраките.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 03 авг 2017 16:28

Ами военните затова са военни, защото са военни - когато Господ раздавал акъл, те били на учение, той ги чакал на моста, но те форсирали реката - стара, но златна армейска мъдрост е това :lol: :lol: :lol: То и без това тук повечето сме сини, така че дружески бъзик към Другите, но да не развалям темата.

Кастърли е важен, защото това се нарича диверсия - да удариш врага там, където най-много ще го заболи и ще има най-голям ефект. Столицата е ясна, но да те ударят в Кастърли, което е на другия край на континента, си е диверсия отвсякъде. Подобни изцепки има и през Втората световна - например ингилизите, по време на Битката за Британия, когато всички действия се водят на територията на Ингилизия, пращат един рейд да тресне един язовир в Германия - пилотите нямат шанс да се върнат, но спихологическия ефект е огромен. Щатите имат също един такъв рейд над Токио - пилотите не се връщат, хвърлят малко бомби за парлама, но психо ефектът е страхотен.

Та и тук така - правят си диверсия, с идеята Милфката да се юрне да спасява Кастърли с войската, а те да влязат на парад в Кралски чертог, без да избиват множество народ. Защото нали Денката била Майка на баща си и не искала хората да страдат :lol: Пък и така загубите и биха били най-малки, което си е плюс.

Сега за златото - да, на нейните войници не и трябва, но тя няма никаква храна - откъде ще я вземе? Трябва да си я купи, а това става с пари, каквито май няма, но може и да има от Свободните градове, знам ли? Нищо не се казва по въпроса, така че си гадаем и толкова.

Ясно е, че сега доброто (т.е. Денерис) следва да вземе връх и да размаже Ланистърите - все пак е амарикански сериал, а там почти всички са тип Роки и добрият бие лошия, който го превъзхожда многократно. На мен лично линията на юг от вала ми е безинтересна и пределно ясна, но тази на север определено е ключова и супер неясна, така че очаквам повече инфо оттам, за да видим какво става
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 03 авг 2017 20:45

tmanolov написа:Сега за златото - да, на нейните войници не и трябва, но тя няма никаква храна - откъде ще я вземе? Трябва да си я купи, а това става с пари, каквито май няма, но може и да има от Свободните градове, знам ли? Нищо не се казва по въпроса, така че си гадаем и толкова.

Няма какво да гадаем, Денерис коли единия змей и войската маа пържоли цяла зима :lol:

Иначе, в първи епизод обясниха мотива за нападението над квартирата на ланистърови, но не ми се търсят субтитрите.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 03 авг 2017 23:28

Беше нещо като сърцето на войската или нещо такова т.е. елитната войска стои там на лагер.
Мен ми е интересно как ще измъкне Неопетнените, които в момента нямат с какво да се приберат.

И да отиде и да ги спаси ако случайно Юрон им е спретнал окупация то не дава отговор с какво ще се върнат всичките войници след като нямат кораби, а пеша няма как да стане и ще минат месеци преди да се върнат и то при положение, че не ги нападат. Единственият вариант е да задигне флотата на Юрон или поне част от нея или да "закупи" отново нови кораби от Господарите отвъд тясното море. :roll:

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 04 авг 2017 09:02

Специално заради вас изгледах отново началото на втори епизод, седми сезон и, ако не ме лъже паметта от снощи, девети сезон, шести епизод. Та да дам разяснения (повече за мен и моите тези) - коработе на Денерис наистина са от Добрите господари - дадоха как разрушава само флагманските кораби с драконите си, останалите не е ясно какво точно се случи с тях, но предполагаме, че са оцелели и съответно с тях се е придвижила. Сега вече тя няма флот - Железния флот го разбиха себеподобните му, а този на Добрите господари също беше унищожен край Скалата на Кастърли. С две думи - въпросите на пацето са си съвсем на място, но това е фентъзи и времето и пространството тук изобщо не играят роля :lol:

Относно защо удариха Скалата на Кастърли - защото Джуджака рече, че иска да вземат Седемте кралства с възможно най-малко жертви, т.е. Милфката ще се пробва да обедини лордовете на Вестерос като покаже чуждестранна заплаха в лицето на дотраки и неопетнени, тип "Родина мать зовет" за феновете на Втората световна, затова Кралски чертог ще се обраги от дорнци и тирелци, а Неоптенените отива дирекшън към Кастърли, тъй като го вземат, а той е сърцето на Ланистър, ще покажат, че те са уязвими, останалите лордове на Вестерос вече няма да ги бригат за живи и ще прегънат коляно пред Денерис.

Загледах се и в драконите - бая са пораснали - е, не са някакви големи като замък, но изглеждаха с по-големи черепи от този на Беларион черната смърт (май така се казваше най-големият на Егон Завоевателя?), което принципно следва да е невъзможно. Изглеждаха горе-долу с големината на кораб, но ще видим какво ще измъдрят от шоуто за по-нататък :lol:

Граучо, няма как да стигнат пържолите за цялата войска от един дракон, но е интересна алтернативка :o Иначе минаха 3 епизода от 7, а няма нещо, което да ме грабне на макс - дано се коригират в останалите 4
Непринуден написа:

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 04 авг 2017 09:43

хайде и един спойлер, който прочетох из американските форуми за изтеклите серии
[offtopic]на връщане от Планински рай, Ингилизката и драконът с главно Д изпепеляват армията на Ланистърите[/offtopic]
Доколко е вярно, идея си нямам, но ще разберем скоро :lol:
Непринуден написа:

Върни се в “Свободна зона”