А за чий кур им трябваше, да заобиколят половин Вестерос и да превземат Кастърли? Какво има там? За кого е важна? Добре, Тирион я иска, негова е по право, ок. Но какво пречи, да си я вземе след войната?
Взимаш Бурен Край, то и без това е ничий, от там до Дорн и Предела е една крачка. Контролираш целия Юг. Имаш Долината, имаш Севера, въпреки че Джон няма да го напусне. Речните земи са без контрол, след като няма Фрей, Церсей разполага реално само с Ланистърските територии и Кралски Чертог.
Та, защо Кастърли?
Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Game of Thrones / Игра на тронове
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

rhaegar написа:А за чий кур им трябваше, да заобиколят половин Вестерос и да превземат Кастърли?
Евентуално за този на Сив Червей или на плешивия везир, ако са чули, че техните може да са там

Groucho написа:rhaegar написа:А за чий кур им трябваше, да заобиколят половин Вестерос и да превземат Кастърли?
Евентуално за този на Сив Червей или на плешивия везир, ако са чули, че техните може да са там![]()
Буахахаха, ти уби всичко деЦко в мен

За Регар-а - ами, Регар-е, това е тактика на военните, която ти май не разбираш съвсем, в смисъл, че има много такива примери в историята. например титаничната борба на нащия Самуил (че напоследък е модерен покрай браКята от Вардарско) с Васко от Македонската династия - онзи атакува нашите от Видин надолу към Средец, Скопие и т.н., къмто центъра на държавата в Охрид, а Самуил пък прави рейдове в същинска Гърция (почти до Атина) и Одрин (към сърцето на Константинопол). В крайна сметка побеждава този, който има повече злато и педерчиняци

Та затова е ударът към Кастърли, според скромните ми исторически познания
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
Удара е там, защото Тирион иска да си я вземе и надъха Дани, която си е малко спряла.
Другата причина е да им хванат армията там и да я избият, а после Столицата да се предаде, или най-малкото хората като разберат, че Ланистърите не могат собствената си къща да опазят, да вдигнат бунт срещу Серсей.
Другата причина е да им хванат армията там и да я избият, а после Столицата да се предаде, или най-малкото хората като разберат, че Ланистърите не могат собствената си къща да опазят, да вдигнат бунт срещу Серсей.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
tmanolov написа:За Регар-а - ами, Регар-е, това е тактика на военните, която ти май не разбираш съвсем, в смисъл, че има много такива примери в историята. например титаничната борба на нащия Самуил (че напоследък е модерен покрай браКята от Вардарско) с Васко от Македонската династия - онзи атакува нашите от Видин надолу към Средец, Скопие и т.н., къмто центъра на държавата в Охрид, а Самуил пък прави рейдове в същинска Гърция (почти до Атина) и Одрин (към сърцето на Константинопол). В крайна сметка побеждава този, който има повече злато и педерчиняциКоето прави борбата в ГоТ особено интересна, защото Милфката ще има кинта, но пък Вярата вече поизби педерите из Кралски чертог, ама Денчето си има 8К евнуси, т.е. почти педерчиняци.
Та затова е ударът към Кастърли, според скромните ми исторически познания
Не претендирам, че разбирам, за това питам. И пак не виждам смисъл. Кастърли не е центъра на държавата, а една дупка на западния бряг, която нямаш особена полза да притежаваш, в този момент. Особено пък с този риск за флотата, като я изпращаш покрай половината континент, вместо до близка цел. Да не говорим, че ако имаш Дорн, Предела и Буен Край, всяка връзка между Кастърли и Кралски Чертог по суша е прекъсната, а по море можеш да я спреш, или поне затрудниш достатъчно, че да е твърде рискована за предприемане.
Иначе, Денерис би трябвало да има доста злато от Свободните градове, пък и на нейната армия няма нужда да се плаща, или поне на евнусите и дотраките.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Ами военните затова са военни, защото са военни - когато Господ раздавал акъл, те били на учение, той ги чакал на моста, но те форсирали реката - стара, но златна армейска мъдрост е това
То и без това тук повечето сме сини, така че дружески бъзик към Другите, но да не развалям темата.
Кастърли е важен, защото това се нарича диверсия - да удариш врага там, където най-много ще го заболи и ще има най-голям ефект. Столицата е ясна, но да те ударят в Кастърли, което е на другия край на континента, си е диверсия отвсякъде. Подобни изцепки има и през Втората световна - например ингилизите, по време на Битката за Британия, когато всички действия се водят на територията на Ингилизия, пращат един рейд да тресне един язовир в Германия - пилотите нямат шанс да се върнат, но спихологическия ефект е огромен. Щатите имат също един такъв рейд над Токио - пилотите не се връщат, хвърлят малко бомби за парлама, но психо ефектът е страхотен.
Та и тук така - правят си диверсия, с идеята Милфката да се юрне да спасява Кастърли с войската, а те да влязат на парад в Кралски чертог, без да избиват множество народ. Защото нали Денката била Майка на баща си и не искала хората да страдат
Пък и така загубите и биха били най-малки, което си е плюс.
Сега за златото - да, на нейните войници не и трябва, но тя няма никаква храна - откъде ще я вземе? Трябва да си я купи, а това става с пари, каквито май няма, но може и да има от Свободните градове, знам ли? Нищо не се казва по въпроса, така че си гадаем и толкова.
Ясно е, че сега доброто (т.е. Денерис) следва да вземе връх и да размаже Ланистърите - все пак е амарикански сериал, а там почти всички са тип Роки и добрият бие лошия, който го превъзхожда многократно. На мен лично линията на юг от вала ми е безинтересна и пределно ясна, но тази на север определено е ключова и супер неясна, така че очаквам повече инфо оттам, за да видим какво става

Кастърли е важен, защото това се нарича диверсия - да удариш врага там, където най-много ще го заболи и ще има най-голям ефект. Столицата е ясна, но да те ударят в Кастърли, което е на другия край на континента, си е диверсия отвсякъде. Подобни изцепки има и през Втората световна - например ингилизите, по време на Битката за Британия, когато всички действия се водят на територията на Ингилизия, пращат един рейд да тресне един язовир в Германия - пилотите нямат шанс да се върнат, но спихологическия ефект е огромен. Щатите имат също един такъв рейд над Токио - пилотите не се връщат, хвърлят малко бомби за парлама, но психо ефектът е страхотен.
Та и тук така - правят си диверсия, с идеята Милфката да се юрне да спасява Кастърли с войската, а те да влязат на парад в Кралски чертог, без да избиват множество народ. Защото нали Денката била Майка на баща си и не искала хората да страдат

Сега за златото - да, на нейните войници не и трябва, но тя няма никаква храна - откъде ще я вземе? Трябва да си я купи, а това става с пари, каквито май няма, но може и да има от Свободните градове, знам ли? Нищо не се казва по въпроса, така че си гадаем и толкова.
Ясно е, че сега доброто (т.е. Денерис) следва да вземе връх и да размаже Ланистърите - все пак е амарикански сериал, а там почти всички са тип Роки и добрият бие лошия, който го превъзхожда многократно. На мен лично линията на юг от вала ми е безинтересна и пределно ясна, но тази на север определено е ключова и супер неясна, така че очаквам повече инфо оттам, за да видим какво става
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
tmanolov написа:Сега за златото - да, на нейните войници не и трябва, но тя няма никаква храна - откъде ще я вземе? Трябва да си я купи, а това става с пари, каквито май няма, но може и да има от Свободните градове, знам ли? Нищо не се казва по въпроса, така че си гадаем и толкова.
Няма какво да гадаем, Денерис коли единия змей и войската маа пържоли цяла зима

Иначе, в първи епизод обясниха мотива за нападението над квартирата на ланистърови, но не ми се търсят субтитрите.
- paceto
- Контакти:
Беше нещо като сърцето на войската или нещо такова т.е. елитната войска стои там на лагер.
Мен ми е интересно как ще измъкне Неопетнените, които в момента нямат с какво да се приберат.
И да отиде и да ги спаси ако случайно Юрон им е спретнал окупация то не дава отговор с какво ще се върнат всичките войници след като нямат кораби, а пеша няма как да стане и ще минат месеци преди да се върнат и то при положение, че не ги нападат. Единственият вариант е да задигне флотата на Юрон или поне част от нея или да "закупи" отново нови кораби от Господарите отвъд тясното море.
Мен ми е интересно как ще измъкне Неопетнените, които в момента нямат с какво да се приберат.
И да отиде и да ги спаси ако случайно Юрон им е спретнал окупация то не дава отговор с какво ще се върнат всичките войници след като нямат кораби, а пеша няма как да стане и ще минат месеци преди да се върнат и то при положение, че не ги нападат. Единственият вариант е да задигне флотата на Юрон или поне част от нея или да "закупи" отново нови кораби от Господарите отвъд тясното море.

Специално заради вас изгледах отново началото на втори епизод, седми сезон и, ако не ме лъже паметта от снощи, девети сезон, шести епизод. Та да дам разяснения (повече за мен и моите тези) - коработе на Денерис наистина са от Добрите господари - дадоха как разрушава само флагманските кораби с драконите си, останалите не е ясно какво точно се случи с тях, но предполагаме, че са оцелели и съответно с тях се е придвижила. Сега вече тя няма флот - Железния флот го разбиха себеподобните му, а този на Добрите господари също беше унищожен край Скалата на Кастърли. С две думи - въпросите на пацето са си съвсем на място, но това е фентъзи и времето и пространството тук изобщо не играят роля
Относно защо удариха Скалата на Кастърли - защото Джуджака рече, че иска да вземат Седемте кралства с възможно най-малко жертви, т.е. Милфката ще се пробва да обедини лордовете на Вестерос като покаже чуждестранна заплаха в лицето на дотраки и неопетнени, тип "Родина мать зовет" за феновете на Втората световна, затова Кралски чертог ще се обраги от дорнци и тирелци, а Неоптенените отива дирекшън към Кастърли, тъй като го вземат, а той е сърцето на Ланистър, ще покажат, че те са уязвими, останалите лордове на Вестерос вече няма да ги бригат за живи и ще прегънат коляно пред Денерис.
Загледах се и в драконите - бая са пораснали - е, не са някакви големи като замък, но изглеждаха с по-големи черепи от този на Беларион черната смърт (май така се казваше най-големият на Егон Завоевателя?), което принципно следва да е невъзможно. Изглеждаха горе-долу с големината на кораб, но ще видим какво ще измъдрят от шоуто за по-нататък
Граучо, няма как да стигнат пържолите за цялата войска от един дракон, но е интересна алтернативка
Иначе минаха 3 епизода от 7, а няма нещо, което да ме грабне на макс - дано се коригират в останалите 4

Относно защо удариха Скалата на Кастърли - защото Джуджака рече, че иска да вземат Седемте кралства с възможно най-малко жертви, т.е. Милфката ще се пробва да обедини лордовете на Вестерос като покаже чуждестранна заплаха в лицето на дотраки и неопетнени, тип "Родина мать зовет" за феновете на Втората световна, затова Кралски чертог ще се обраги от дорнци и тирелци, а Неоптенените отива дирекшън към Кастърли, тъй като го вземат, а той е сърцето на Ланистър, ще покажат, че те са уязвими, останалите лордове на Вестерос вече няма да ги бригат за живи и ще прегънат коляно пред Денерис.
Загледах се и в драконите - бая са пораснали - е, не са някакви големи като замък, но изглеждаха с по-големи черепи от този на Беларион черната смърт (май така се казваше най-големият на Егон Завоевателя?), което принципно следва да е невъзможно. Изглеждаха горе-долу с големината на кораб, но ще видим какво ще измъдрят от шоуто за по-нататък

Граучо, няма как да стигнат пържолите за цялата войска от един дракон, но е интересна алтернативка

Непринуден написа:
хайде и един спойлер, който прочетох из американските форуми за изтеклите серии
[offtopic]на връщане от Планински рай, Ингилизката и драконът с главно Д изпепеляват армията на Ланистърите[/offtopic]
Доколко е вярно, идея си нямам, но ще разберем скоро
[offtopic]на връщане от Планински рай, Ингилизката и драконът с главно Д изпепеляват армията на Ланистърите[/offtopic]
Доколко е вярно, идея си нямам, но ще разберем скоро

Непринуден написа: