Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

El_Grande_Puyol

Re: Войната в Украйна

Мнениеот El_Grande_Puyol » 04 май 2022 20:12

Пишеш глупости. Баш във Варна и Бургас бяха най-многолюдните митинги в подкрепа на Украйна. Днес в София рубладжиите ядоха пердах, а на един путино-питек му разцепиха кратуната, хахаха...

icko65 написа:Браво на варненци.. На протеста снощи нито едно укр. знаме.. Поне аз не видях. Политиците да слушат народа. Избрани са от него. Иначе за мен няма демокрация.. Ама имало и от народа за Украйна.. Те са платени. Сигура...

Това във Варна беше малобройно митингче на партия Възраждане, а не на някакви уж неутрални граждани. Копейкин не може да говори от името на българския народ с мизерните си 4% от 50% гласували.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 04 май 2022 20:56

Soulen написа:Но там просто много са ги смачкали психически. Много години още трябва да минат, за да излязат от сянката и срама от Третия Райх.

Никой отникъде няма да излиза, днес всеки четвърти жител на Дойчланд е с не немски произход (без значение кой кога се е заселил), раждаемостта сред истинските германци е покъртителна, скоро просто няма да ги има. До 2050-а вече Германия ще е мулти етническа кочина, на никой няма да му дреме за никакви райхове, а за все по-голямата мизерия и престъпност.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 04 май 2022 21:00

Groucho написа:
German Minister Wolfgang Schmidt to Galina Yanchenko, a Ukrainian MP who blamed him for not cutting off Russian gas:

"Let's be blunt. Every day, Russian gas runs through Ukrainian pipelines. Every day, Russian gas is served to Ukraine. So Ukraine did also not switch off"

https://twitter.com/RnaudBertrand/statu ... _&ref_url=

Много им се карат украинците, ама и немчугите им отвръщат да си спрат сами тръбитеИзображение
Украйна откъде ще вземе енергия да се топли, ако тоя газ спре - не е ясно.

Те не само газ вземат, ами гакси получават. Т.е., Украйна печели от руската газ и не ще да върне кранчето, иначе ни учи нас да спираме да търгуваме с Русия ..... пълни лицемери.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 май 2022 21:17

ReBorn1982 написа:
Groucho написа:
German Minister Wolfgang Schmidt to Galina Yanchenko, a Ukrainian MP who blamed him for not cutting off Russian gas:

"Let's be blunt. Every day, Russian gas runs through Ukrainian pipelines. Every day, Russian gas is served to Ukraine. So Ukraine did also not switch off"

Много им се карат украинците, ама и немчугите им отвръщат да си спрат сами тръбитеИзображение

Те не само газ вземат, ами гакси получават. Т.е., Украйна печели от руската газ и не ще да върне кранчето, иначе ни учи нас да спираме да търгуваме с Русия ..... пълни лицемери.

Преноса не могат да го пипнат, не зависи от тях.
Интересното е руския газ като пообиколи из Европата и се влее я в Украйна, я в Полша, я в България покръстен и осветен демократичен ли става?
Цената на покръстването и осветяването не е малка.
Кировите мълчат по въпроса, един Делян Добрев ги прави луди.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 04 май 2022 21:41

fcb_bg написа:
ReBorn1982 написа:
Groucho написа:

Преноса не могат да го пипнат, не зависи от тях.
Интересното е руския газ като пообиколи из Европата и се влее я в Украйна, я в Полша, я в България покръстен и осветен демократичен ли става?
Цената на покръстването и осветяването не е малка.
Кировите мълчат по въпроса, един Делян Добрев ги прави луди.

За мен това е най-важният въпрос, който трябва да се коментира в момента. Не знам защо за пращането на военна помощ се вдига такъв голям шум, стига да не става въпрос разбира се за някаква тежка военна техника или ПВО. Не е чак толкова big deal да се пратят някакви патрони или автомати. Цената и схемите с газта са много по-важни.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 04 май 2022 21:59

Аз принципно съм против такива реверсивни схеми, освен ако не са с много по ниска цена.
Ако трябва да се реже, да се реже от раз и толкова. Без игрички. Идеята все пак е да си независим енергийно и русия да бъде ограничена от към валутни постъпления и лостове за влияние, а не просто да си играем на схемата с оръжията. Дай ги на някой друг, а пък той да ги даде на адресата. Смешно е!

--
Аз съм съгласен да се понесе финансовата щета на по скъпи горива временно, но поне да знаеш защо става, а не за да си играем на прекупвачи. И е абсолютно задължително точно таргет групата на копейките да усети най-здраво това. Не да подпомагаме уж "нуждаещите се" при положение, че точно те са отговорни за този шнур.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 04 май 2022 22:04

El_Grande_Puyol написа:Пишеш глупости. Баш във Варна и Бургас бяха най-многолюдните митинги в подкрепа на Украйна. Днес в София рубладжиите ядоха пердах, а на един путино-питек му разцепиха кратуната, хахаха...

icko65 написа:Браво на варненци.. На протеста снощи нито едно укр. знаме.. Поне аз не видях. Политиците да слушат народа. Избрани са от него. Иначе за мен няма демокрация.. Ама имало и от народа за Украйна.. Те са платени. Сигура...

Това във Варна беше малобройно митингче на партия Възраждане, а не на някакви уж неутрални граждани. Копейкин не може да говори от името на българския народ с мизерните си 4% от 50% гласували.

Далече си от истината и манипулираш...за митингите говоря.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 04 май 2022 22:07

Thsmith написа:Аз принципно съм против такива реверсивни схеми, освен ако не са с много по ниска цена.
Ако трябва да се реже, да се реже от раз и толкова. Без игрички. Идеята все пак е да си независим енергийно и русия да бъде ограничена от към валутни постъпления и лостове за влияние, а не просто да си играем на схемата с оръжията. Дай ги на някой друг, а пък той да ги даде на адресата. Смешно е!

Ако се получи по-ниска цена е супер. Ще им ръкопляскаме.

Има някаква нездрава заигравка с този термин енергийна независимост или другия диверсификация. Идеята на тази диверсификация беше до пазара да получат достъп максимално много енергийни източници от максимално много места. За да може цената на газта да се определя предимно на пазарен принцип и да бъде колкото се може по-изчистена от политически заигравки. Т.е да играе чистата икономика тук, а политическите манипулации да бъдат минимизирани. Но определно това не значи да си отрежеш основния източник на енергия, само за да го замениш с друг на политически принцип, защото така е политкоректно за САЩ и Европа.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 04 май 2022 23:24

Thsmith написа:Аз принципно съм против такива реверсивни схеми, освен ако не са с много по ниска цена.

--
Аз съм съгласен да се понесе финансовата щета на по скъпи горива временно, но поне да знаеш защо става, а не за да си играем на прекупвачи. И е абсолютно задължително точно таргет групата на копейките да усети най-здраво това. Не да подпомагаме уж "нуждаещите се" при положение, че точно те са отговорни за този шнур.

Таксите за пренос от реверса кой ще ги плаща за да легне ниска цена?
По-скъпи горива временно?
А соца с 6ст билетчето не искаш ли?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 май 2022 00:20

fcb_bg написа:

А соца с 6ст билетчето не искаш ли?

Не, не искам.

fcb_bg написа:Таксите за пренос от реверса кой ще ги плаща за да легне ниска цена?
По-скъпи горива временно?

Принципно става дума за следното. Ханс се договаря за цена 100$ за единица. При нас някой Румен се договаря за примерно 1000 $ за единица, а разликата си я делят. Вероятно е по изгодно да вземеш от Ханс от неговия за 100$ и да платиш надценка, а да не се възползваш от твоя за 1000$.

Говорим в нормална обстановка, а не в такава в която просто един източник трябва да бъде отрязан с други цели.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”