Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот pomiqrat » 27 яну 2025 18:28

Drunken_Master написа:Аз "рева"... Според теб нормално ли е при подобно водене на военни действия, да има избити толкова много цивилни? В някои данни даже са и повече от изобщо военните жертви, което е същински парадокс. Как може това нещо да се случва и никой да не "реве"?! И въобще не говоря за лицемерни организации като ООН, там е ясно, че се "реве", само когато им кажат...

Да, нормално е. Предупредени са, че са цел. Изборът е техен дали да останат и да са част от целите и да подскачат и пеят на улицата, докато разкарват пленени туристи из палестина.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Uretsa
Контакти:

Мнениеот Uretsa » 27 яну 2025 22:24

ВС на РФ напредват към Днепропетровска област и откъм Курахово.

https://t.me/RVvoenkor/85218?single

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 яну 2025 09:27

tmanolov написа:Агресорът е ясен и две мнения по този въпрос няма. както няма две мнения и кой е агресорът 1913 по време на Междусъюзническата война, нали, колкото и да не ни харесва тази констатация. Големият въпрос е защо някой подлъга украинците, че имат дори и минимален шанс да спечелят тази война? Да, орките ще загубят много войници, но и Украйна губи много, а освен това ще загуби и много територия, а това, което остане, ще е с дългове за 100 години напред! Е, оти ги ручат жабетата тогава? А, сетих се, щото ние, ЕС, ще платим за всичко
Нещата са доста различни.
Кой и с какво е прецакал Русия... Като изключим, че сами се самопрецакаха с нефелният половин-вековен режим. Но на тях поне никой не им го е налагал.
За "Междусъюзническата" война вече стана дума. Правилно решение от наша страна, но с кофти политически и военни окраски. Демек, правилно, но лошо изпълнено.

Сега... Знам за мантрите, дет' "лошото НАТО" обещали... Обещали, човек ( :lol: ) ... Да не се разширява към Русия ...
Та явно това оправдава агресията на Русия, както към вътрешни свои, макар и "автономни" територии, така и към почти всичките им съседи.
Демек - Ние / руснаците / сме ебати пичУиТи, ама що другите ни мразят, неЙ ясно ... :lol:
Колко познато... "Комунистите" искали мир след ВСВ, та за т'ва "червената армия" налази половин Европа и Азия. :?

Относно опасенията ти , че ЕС ще плаща каквото и да било в Украйна... Ми, тц, нищо няма да се плаща.
Просто се подготвя почвата за поредното зануляване... Финансово такова.
От там причини много. "Ковид", "Войните", "зелените", абе причини да искаш.
Та, как по-точно някой ще плаща... Нещо, на когото и да било, след като целият свят ще е финансово колабирал ?
Според мен се готви нещо като след ВСВ... Някакъв тип "План-Маршал", просто ще има възстановяване, а кой-к'во е дал, и кой к'во дължи, отива в канала.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 29 яну 2025 09:41

THE G.A.M.E написа:
tmanolov написа:Агресорът е ясен и две мнения по този въпрос няма. както няма две мнения и кой е агресорът 1913 по време на Междусъюзническата война, нали, колкото и да не ни харесва тази констатация. Големият въпрос е защо някой подлъга украинците, че имат дори и минимален шанс да спечелят тази война? Да, орките ще загубят много войници, но и Украйна губи много, а освен това ще загуби и много територия, а това, което остане, ще е с дългове за 100 години напред! Е, оти ги ручат жабетата тогава? А, сетих се, щото ние, ЕС, ще платим за всичко
Нещата са доста различни.
Кой и с какво е прецакал Русия... Като изключим, че сами се самопрецакаха с нефелният половин-вековен режим. Но на тях поне никой не им го е налагал.
За "Междусъюзническата" война вече стана дума. Правилно решение от наша страна, но с кофти политически и военни окраски. Демек, правилно, но лошо изпълнено.

Сега... Знам за мантрите, дет' "лошото НАТО" обещали... Обещали, човек ( :lol: ) ... Да не се разширява към Русия ...
Та явно това оправдава агресията на Русия, както към вътрешни свои, макар и "автономни" територии, така и към почти всичките им съседи.
Демек - Ние / руснаците / сме ебати пичУиТи, ама що другите ни мразят, неЙ ясно ... :lol:
Колко познато... "Комунистите" искали мир след ВСВ, та за т'ва "червената армия" налази половин Европа и Азия. :?

Относно опасенията ти , че ЕС ще плаща каквото и да било в Украйна... Ми, тц, нищо няма да се плаща.
Просто се подготвя почвата за поредното зануляване... Финансово такова.
От там причини много. "Ковид", "Войните", "зелените", абе причини да искаш.
Та, как по-точно някой ще плаща... Нещо, на когото и да било, след като целият свят ще е финансово колабирал ?
Според мен се готви нещо като след ВСВ... Някакъв тип "План-Маршал", просто ще има възстановяване, а кой-к'во е дал, и кой к'во дължи, отива в канала.

Ми не, според мен много жестоко грешиш и то най-вече в смесването на понятията. давам по ред:

- 1913 е ужасяваща грешка от наша страна, точно тип тридневната на Путлер - абсолютно неясни цели, абсолютно неподготвени за ответния удар, с нулева представа за реалната обстановка - точно 1:1. Да не отплесвам в история, но ако някой тогава се беше пробвал да охлади тъпите им тикви и да почнат да мислят трезво, а не тип орките - докъдето има и 1 българин, то е българско (звучи ли ти познато), нашата съдба, а и съдбата на Европа (да отбелязвам ли, че без напомпването на самочувствието на шумадийците, ПСВ едва ли щеше да има, а когато и да се случеше, нямаше да е по този начин). Спирам

- никога и никъде не съм говорил за договорки с НАТО за неразширяване - политката е игра на надлъгване - орките бяха надлъгани, сега, очевидно, другите орки се оказаха излъгани, а и почти нихилирани като нация

- агресорът е ясен и не виждам причина да го дъвчем - Путлер! Моралните съображения зад агресията са малко друга тема и няма да я засягам - огромната маса обаче някакси все забравя, че иска или не, Русия е велика сила и не можеш д я ебаваш постоянно и безнаказано, особено ако нямаш ядрено оръжие

- след войната, в зависимост от ситуацията, с която е приключила, ще говорим пак като колко ще сме прецакани ние, българите. Отбележи, че през цялото време не ме вълнуват нито орки1, нито орки2, а само нашият интерес - той е войната да спре, да не се изливат пари там,а при нас, и Украйна никога да не влиза в ЕС (за НАТО ми е все тая дали ще влизат)

- и финално, моралът в Украйан се крепи само и единствено на надеждата, че след войната ние, европейците, ще платим възстановяването, а укрианците ще бъдат приети в ЕС като герои и после ще са голям рахат. Когато разберат, че това няма да се случи, фронтът сам ще се срине, затова и е важно да поддържаме тази безумна заблуда
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 яну 2025 15:59

tmanolov написа:- след войната, в зависимост от ситуацията, с която е приключила, ще говорим пак като колко ще сме прецакани ние, българите. Отбележи, че през цялото време не ме вълнуват нито орки1, нито орки2, а само нашият интерес - той е войната да спре, да не се изливат пари там,а при нас, и Украйна никога да не влиза в ЕС (за НАТО ми е все тая дали ще влизат)

- и финално, моралът в Украйан се крепи само и единствено на надеждата, че след войната ние, европейците, ще платим възстановяването, а укрианците ще бъдат приети в ЕС като герои и после ще са голям рахат. Когато разберат, че това няма да се случи, фронтът сам ще се срине, затова и е важно да поддържаме тази безумна заблуда
Като цяло е ясно, че нахвърляме някакви лични предпочитания за развитието на ситуацията.
Как ще го изиграят "големите", е съвсем друг въпрос.
А че доста свят се понасра ( включително и самата Русия и не знам въобще нЕкои, каква по-точно "победа" сънуват ) ... И въпросителната е, дали ще се усетят, че се осраха.

Аз лично бих искал Русия да бъде поставена в партер при политическите преговори.
Да бъде поставена военно в тази поза, вече бе пропуснато. И според мен - Умишлено.
Но... Отново лично мнение, ще станем свидетели на добре познатият у нас "принцип" - Битият-бит, еВаният-еВан !
Тоест, "Янките" ще се разберат с Русия, но така, че онези да не получат всичко, за което са воювали, за да не бъде унизена и Украйна, но пък Путин ще получи... Международна реабилитация. Което ще бъде последвано и от международно отблокиране на руските активи, включително и на такива, на частни лица.
И най-лошото е, че Щатите ще натиснат Европа, да примем безприкословно договорките.
За финансовата част, там заеми, финансиране, възстановяване и т.н. на Украйна, не искам да прогнозирам.
Но смятам, че тая работа със заемите, дето европейските страни ще вземат от банки и други финансови институции, за да финансират възстановяването на Украйна, просто е мъртво родена идея.
Просто защото балонът със заемите в световен план е яко надут и му трябва просто една кърфица, за да влезнем в поредната финансова глобална криза.
Пък може и това да е идеята, кой знае.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 29 яну 2025 16:05

THE G.A.M.E написа:
tmanolov написа:- след войната, в зависимост от ситуацията, с която е приключила, ще говорим пак като колко ще сме прецакани ние, българите. Отбележи, че през цялото време не ме вълнуват нито орки1, нито орки2, а само нашият интерес - той е войната да спре, да не се изливат пари там,а при нас, и Украйна никога да не влиза в ЕС (за НАТО ми е все тая дали ще влизат)

Като цяло е ясно, че нахвърляме някакви лични предпочитания за развитието на ситуацията.
Как ще го изиграят "големите", е съвсем друг въпрос.
А че доста свят се понасра ( включително и самата Русия и не знам въобще нЕкои, каква по-точно "победа" сънуват ) ... И въпросителната е, дали ще се усетят, че се осраха.

Аз лично бих искал Русия да бъде поставена в партер при политическите преговори.
Да бъде поставена военно в тази поза, вече бе пропуснато. И според мен - Умишлено.
Но... Отново лично мнение, ще станем свидетели на добре познатият у нас "принцип" - Битият-бит, еВаният-еВан !
Тоест, "Янките" ще се разберат с Русия, но така, че онези да не получат всичко, за което са воювали, за да не бъде унизена и Украйна, но пък Путин ще получи... Международна реабилитация. Което ще бъде последвано и от международно отблокиране на руските активи, включително и на такива, на частни лица.
И най-лошото е, че Щатите ще натиснат Европа, да примем безприкословно договорките.
За финансовата част, там заеми, финансиране, възстановяване и т.н. на Украйна, не искам да прогнозирам.
Но смятам, че тая работа със заемите, дето европейските страни ще вземат от банки и други финансови институции, за да финансират възстановяването на Украйна, просто е мъртво родена идея.
Просто защото балонът със заемите в световен план е яко надут и му трябва просто една кърфица, за да влезнем в поредната финансова глобална криза.
Пък може и това да е идеята, кой знае.

Съгласен съм с почти всичко написано. Моят прочит на ситуацията е нещо от сорта:
- путлерчо го излъгаха, че го чакат с цветя и рози, докато Украйна се е въроръжавала доста добре в периода
- той тръгна на ура и посрещна с г.з. си к.ра. Все пак напредна достатъчно, макар и не достатъчно, за да свали "нацистката хунта". Тук може би ние, българите, в лицето на Кирчо и кака Кокорка изиграхме силна роля с доставките на техника, за да не се срине Украйна, за което в някакъв момент ще получим възмездие - дано е положително
- след като разба, че няма да стане за 3 дни, путлер предложи мир, който, на добра воля, изтегли войките около Киев. Ма Борката Джонсън преева ситуацията
- тук вече Путлерчо влезе в небрано лозе и нещата тръгнаха на майната си - затова и стана есенното настъпление, което можеше да ги отреже около Херсон - тук мисля, че щатите спряха Украйна, за да не стане мяу с атомчето
- после вече е ясно - война на изтощение, в която Украйна няма шанс, но пък Русия се изтощава сериозно финансово
- чакаме развръзката, която е твърде вероятно да е по твоя сценарий
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

CapitanePuyol

Мнениеот CapitanePuyol » 29 яну 2025 16:19

Развръзката е че никакви санкции няма да паднат срещу Рашка задна прашка докато сте живи (т.е. 2 метра под земята да сте, санкциите ще ги има). Изображение
Усещам някаква крипто-русофилия в някои хора пишещи тук, същевременно правещи се на проукраински настроени и загрижени за бъдещето на Украйна. Изображение
Тръмпи си го каза - Ако путята не се съгласи да седне на преговори, ще последват още по-солидни санкции срещу Рашка. Знаете какво е егото му на типичен мачо, и как иска да изглежда винаги силния човек на планетата в очите на хората, така че няма да се учудя и ако предаде ядрено оръжие на Украйна, както вече даде зелена светлина на Израел при нови ирански провокации чрез прокситата им, директно да изравнят Техеран до основи. Т.е. ми се струва че в крайна сметка руснята ще реве за времената на мекошавия Байдън, въпреки че очакваха с големи надежди идването на Тръмп - който общо взето е непредсказуем и за да задоволи мачовщината си, няма да се посвени на по-екстремни действия.
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 29 яну 2025 19:37

Развръзката ще дойде, ако Тръмп наистина накара арабите да свалят цената на петрола, но така цака и своте добиващи в щатите и там ще трябва да затворят в този период.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Uretsa
Контакти:

Мнениеот Uretsa » 30 яну 2025 21:16

Западната преса пише, че още една украинска бригада, подготвяна от НАТО се разпада под Красноамейск.
“The situation in the 157th Mechanized Brigade mirrors that of other brigades in the 150th series,” noted Militaryland, a collective that tracks the Ukrainian military force structure. “Soldiers were taken during the formation process, units hastily deployed to the front and sent without proper training, resulting in heavy casualties.”

CapitanePuyol

Мнениеот CapitanePuyol » 30 яну 2025 21:32

Разпада се баба ти рошава. ВСУ е овладяла още едно село в Курска област. Шаляляляяя...Изображение
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

Върни се в “Свободна зона”