tmanolov написа:- след войната, в зависимост от ситуацията, с която е приключила, ще говорим пак като колко ще сме прецакани ние, българите. Отбележи, че през цялото време не ме вълнуват нито орки1, нито орки2, а само нашият интерес - той е войната да спре, да не се изливат пари там,а при нас, и Украйна никога да не влиза в ЕС (за НАТО ми е все тая дали ще влизат)
- и финално, моралът в Украйан се крепи само и единствено на надеждата, че след войната ние, европейците, ще платим възстановяването, а укрианците ще бъдат приети в ЕС като герои и после ще са голям рахат. Когато разберат, че това няма да се случи, фронтът сам ще се срине, затова и е важно да поддържаме тази безумна заблуда
Като цяло е ясно, че нахвърляме някакви лични предпочитания за развитието на ситуацията.
Как ще го изиграят "големите", е съвсем друг въпрос.
А че доста свят се понасра ( включително и самата Русия и не знам въобще нЕкои, каква по-точно "победа" сънуват ) ... И въпросителната е, дали ще се усетят, че се осраха.
Аз лично бих искал Русия да бъде поставена в партер при политическите преговори.
Да бъде поставена военно в тази поза, вече бе пропуснато. И според мен - Умишлено.
Но... Отново лично мнение, ще станем свидетели на добре познатият у нас "принцип" - Битият-бит, еВаният-еВан !
Тоест, "Янките" ще се разберат с Русия, но така, че онези да не получат всичко, за което са воювали, за да не бъде унизена и Украйна, но пък Путин ще получи... Международна реабилитация. Което ще бъде последвано и от международно отблокиране на руските активи, включително и на такива, на частни лица.
И най-лошото е, че Щатите ще натиснат Европа, да примем безприкословно договорките.
За финансовата част, там заеми, финансиране, възстановяване и т.н. на Украйна, не искам да прогнозирам.
Но смятам, че тая работа със заемите, дето европейските страни ще вземат от банки и други финансови институции, за да финансират възстановяването на Украйна, просто е мъртво родена идея.
Просто защото балонът със заемите в световен план е яко надут и му трябва просто една кърфица, за да влезнем в поредната финансова глобална криза.
Пък може и това да е идеята, кой знае.