Аз за Азорския от Ахелой идея си нямам, ама що изобщо вкарвате Драконката в уравнението, като то е пределно ясно на пръв поглед - R(Регар)+L(Лиана)=Жони, т.е. всички други са в миманса и нямат отношение? Аз затова си се пъна за битките, защото Денерис въобще не е фаФорит, поне за мен. Факт е, че има Драгонвафе, но до там - на земята е слаба, а както знаем, една армия не влезе ли в крепостта, пиши ги бегали. Исторически има огромно количество примери, в които рицарите размазват всичко по пъти си - изключение е наш Калоян при Одрин, но там се дължи по-скоро на наглостта на куманите му, съчетано с пълна липса на дисциплина и малка бройка от тежковъоръжените, които се изправят срещу многократно превъзхождащ ги противник, при това в блатиста местност, че да станат работите. Няколко години по-късно в полета край Пловдив рицарите ни дерат ама много здраво... Дивашките конници са спечелили не една битка, но срещу тежка кавалерия (катафракти) нямат никакъв шанс в пряк двубой, защото онези просто ги премазват. А дотраките, както и сам отбеляза, дори нямат стрелци, с които да го играят стрелям и бягам
За драконите е друга бирата, но те не са непобедими - във Властелина нали си имаха Назгули, при това 9 броя, та единия вика - Мен мъж не мое ме убие, та затова го уби жена

И пак загубиха. Ей го и при Билбо имаше дракон, а го утепаха с драконоарбалет, така че и тук няма някакво ултра уникално предимство, щото при диваците е едно, ама в далеч по-технологично напредналия Запад е малко друга бира.
Абе чешем си езиците, но за мен лично Денерис ще даде фира в последния сезон, макар че гаранция ще и врътнат един либовен романс с Жони - той е бая тъп на тема жени, а тази знае и фатки (креватни), така че колко му е да го омае. па току виж я и заплодил - нали там слънцето като изгрее на Запад (демек Путин пусне бомбите, така де драконите изпепелят Запада и той изгрее по-силно от слънце

). Ще видим, за мен Жони си има всичко, само му трябва да си накопа малко драконово стъкло и с два залпа да избие Бродниците, па после кеф му дъртата милфка, кеф му драконската, кеф му някоя друга шаврантия, щото той и без това нищо не знае