Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот tmanolov » 26 юли 2017 08:53

Аз за Азорския от Ахелой идея си нямам, ама що изобщо вкарвате Драконката в уравнението, като то е пределно ясно на пръв поглед - R(Регар)+L(Лиана)=Жони, т.е. всички други са в миманса и нямат отношение? Аз затова си се пъна за битките, защото Денерис въобще не е фаФорит, поне за мен. Факт е, че има Драгонвафе, но до там - на земята е слаба, а както знаем, една армия не влезе ли в крепостта, пиши ги бегали. Исторически има огромно количество примери, в които рицарите размазват всичко по пъти си - изключение е наш Калоян при Одрин, но там се дължи по-скоро на наглостта на куманите му, съчетано с пълна липса на дисциплина и малка бройка от тежковъоръжените, които се изправят срещу многократно превъзхождащ ги противник, при това в блатиста местност, че да станат работите. Няколко години по-късно в полета край Пловдив рицарите ни дерат ама много здраво... Дивашките конници са спечелили не една битка, но срещу тежка кавалерия (катафракти) нямат никакъв шанс в пряк двубой, защото онези просто ги премазват. А дотраките, както и сам отбеляза, дори нямат стрелци, с които да го играят стрелям и бягам :lol:

За драконите е друга бирата, но те не са непобедими - във Властелина нали си имаха Назгули, при това 9 броя, та единия вика - Мен мъж не мое ме убие, та затова го уби жена :o И пак загубиха. Ей го и при Билбо имаше дракон, а го утепаха с драконоарбалет, така че и тук няма някакво ултра уникално предимство, щото при диваците е едно, ама в далеч по-технологично напредналия Запад е малко друга бира.

Абе чешем си езиците, но за мен лично Денерис ще даде фира в последния сезон, макар че гаранция ще и врътнат един либовен романс с Жони - той е бая тъп на тема жени, а тази знае и фатки (креватни), така че колко му е да го омае. па току виж я и заплодил - нали там слънцето като изгрее на Запад (демек Путин пусне бомбите, така де драконите изпепелят Запада и той изгрее по-силно от слънце :P ). Ще видим, за мен Жони си има всичко, само му трябва да си накопа малко драконово стъкло и с два залпа да избие Бродниците, па после кеф му дъртата милфка, кеф му драконската, кеф му някоя друга шаврантия, щото той и без това нищо не знае :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 26 юли 2017 09:41

А защо изобщо е нужно, да се превзема Кралски Чертог? "Хрътката" ще сцепи каската на "Планината", а Джейми ще изкорми Церсей. (противно на очакванията малката Аря, да свърши тази работа) Като цяло, каквито битки между "живи" армии има този сезон, това ще е. Следващия ще се бият живи и умрели и който води армията на живите, ще получи кралствата на тепсия.
Относно превземането на крепост, Харънхъл е превзет и разрушен с три дракона. А е построен и обявен за непревземаема крепост, от нито една армия във Вестерос. Кофтито е, че до края на сезона, Денерис няма да има три дракона. Няма достатъчно ездачи за тях (един за нея и един за Джон Сноу), значи поне един ще даде фира.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 26 юли 2017 09:47

Чисто хипотетично третият е Тирион, ама надали ще го видим да язди дори ако се разбере, че двамата са брат и сестра именно, защото ще останат 2 дракона. :)

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 26 юли 2017 09:55

paceto написа:Чисто хипотетично третият е Тирион, ама надали ще го видим да язди дори ако се разбере, че двамата са брат и сестра именно, защото ще останат 2 дракона. :)

Вярно, че Тирион беше половин Таргериан. Но да, прав си, трудно ще се закрепи върху дракон ;)
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 26 юли 2017 11:00

Абе я ми го припомнете това за Дуорфа, че бил половин таргариен - това е мит, доколкото помня? Или греша? Вярно, че хди в ямата при драконите и те не го утрепаха, но както той сам каза преди това, те и Мисандейката не я утрепаха, щото си я знаят като наше цигане :) Та за таргариенската кръв на Тирион нещо ми е убягнало или съм взел вече да забравям - от годинките ще да е :lol:

А за белите бродници - ми то май ще е по-лесно да се трепят те, отколкото уигсовете или там зомбитата, както им викаме. на тях им трябва допир с драконово стъкло и са тотално чао. Ще е интересно обаче как се трепе зомби дракон - той нали е неизгорим, а от друга страна е неубиваем, щото е зомби :shock: И какво ще бълва - нитроглицерин в ледена форма. Може направо аозт на минус 273 градуса да е, та оттам азоТ - азоР не е много голяма разликата - станах и аз хипофантаст :roll:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 26 юли 2017 11:04

Cicero написа:А защо изобщо е нужно, да се превзема Кралски Чертог? "Хрътката" ще сцепи каската на "Планината", а Джейми ще изкорми Церсей. (противно на очакванията малката Аря, да свърши тази работа) Като цяло, каквито битки между "живи" армии има този сезон, това ще е. Следващия ще се бият живи и умрели и който води армията на живите, ще получи кралствата на тепсия.
Относно превземането на крепост, Харънхъл е превзет и разрушен с три дракона. А е построен и обявен за непревземаема крепост, от нито една армия във Вестерос. Кофтито е, че до края на сезона, Денерис няма да има три дракона. Няма достатъчно ездачи за тях (един за нея и един за Джон Сноу), значи поне един ще даде фира.

Хрътката няма как да бие Планината - не го можеше преди, още по-малко ще го може сега, когато онзи е зомбиран - мани го този сюжет, това вече наистина е фантастично :lol: Харънхъл е разруешн от драконите, но тези дракони не са като онези дракони, има още бая агънца-багънца да изядат, докато, ако изобщо, станат толкова големи. И то само Дрогон, останалите са закърнели в ямата малко или много, а и се родиха по-хилави.

Аз пък си мисля, че Церсей няма да даде фира скоро, но да видим - то щом на Сивия червей ненадейно му порасна червей, че да оправи онова мериносовото цигане, що пък да не стане и нещо такова. Апропо, Сивия трябва да каже на Варис как се прави това нещо с червея, та белким и той усети някоя плътска наслада :lol:
Непринуден написа:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 26 юли 2017 20:05

tmanolov написа:Абе я ми го припомнете това за Дуорфа, че бил половин таргариен - това е мит, доколкото помня? Или греша? Вярно, че хди в ямата при драконите и те не го утрепаха, но както той сам каза преди това, те и Мисандейката не я утрепаха, щото си я знаят като наше цигане :) Та за таргариенската кръв на Тирион нещо ми е убягнало или съм взел вече да забравям - от годинките ще да е :lol:

Ами има не малко жокери, че може да е Таргериан.

Първо, когато уби баща си той му каза, че не е негов син и тогава Тирион изпрати и последната стрела.
Второ, още от малък е привлечен от драконите и винаги им се е възхищавал и дори сега като влезе в замъка с Денерис се възхищаваше на стените с драконите.
Трето, когато му се наложи да освободи двата дракона от подземието те го допуснаха до себе си, а до колкото знаем драконите допускат само хора от "тяхната" кръв и дори "коленичиха" само и само да им свали веригите.

Една от теориите за това зачеване е, че Лудият крал е изнасилил или е имал връзка с жената на Тивин Ланистър, докато той си шета някъде из страната с войските. Една от причините да се обърне срещу краля може да е именно това и да е разбрал какво е направил на жена му. Той не и за друго толкова мрази Тирион, защото едно че е убил жена му като се е раждал и друго, че не е ногов син. Може би подсказката за това да е именно, защото е джудже, а е такъв защото е заченат на сила и то от болен човек т.е. Лудият крал. Все пак другите две деца на Тивин са си здрави, въпреки че имат грешни наклонности и си правят деца двамцата, а Тирион е различен от тях и няма нито една допирна точка към характера си с тях.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 26 юли 2017 20:22

tmanolov написа:Хрътката няма как да бие Планината...

Това май е най-голямата загадка в поредицата :roll: Кой и по какъв начин ще свети маслото на Планината :roll:
Може би лейди Бриeн и Тормунд в тандем и с обединени сили ще успеят, ако Планината пипне седалищните мускули на лейди Бриeн в присъствието на Тормунд :roll:

Toва е добър форум за сериала :arrow:
https://www.reddit.com/r/gameofthrones/ ... stormborn/

Say what you will about ramsay but he'd be great at getting that Greyscale off

30 000 коментара за втори епизод, нищо чудно, ако Дж.Р.Р.М и агенти нарочно бавят книгата и чакат телевизията да свърши :lol:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 26 юли 2017 21:23

Всъщност Планината може да е едър и мощен, но е тромав особено с тези доспехи и Хрътката има не малки шансове за победа.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 26 юли 2017 21:44

Така де, податки има, че е Таргариен, но няма нищо черно на бяло - значи не съм забравил все пак какво съм чел :lol:
Иначе си е същият психично болен тип (Триона), като останалите Ланистъри - мисли се за голямата работа, надут пуяк, без особено покритие, като единственото му "оправдание" е, че е джуджак. Но да не забивам, че на много народ им е любим, а на мен ми е леко безразличен.

Планината е безсмъртен - Оберин не успя да го победи, няма как някой друг да успее, хеле пък като зомби. Но да, ще е интересна загадка да се види кой и кога - то щото и Трътката, и оная сапфирената, и Тормунд, дет бил евал мечка са фиданки, дето разчитат на бързина, а не на сила и мощ. Още по-интересна ще е битка между него и Бял бродник - нали и двамата са зомбирани малко или много. Та ето ти храна за размисъл - Планината спасява Вестерос в епична битка с Краля на нощта :lol: :lol: :lol:
Непринуден написа:

Върни се в “Свободна зона”