Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Кашчей » 05 юли 2014 10:17

THE G.A.M.E написа:
Кашчей написа:
Значи не ти пука, че благодарение на САЩ си ислямизират светски арабски държави, важното е на Русия да и е зле!

Не го одобрявам, но няма да тръгна да се тръшкам.
Нещата се случват така, както трябва да бъде.
Не можем да се изправим срещу това.

Аз съм националист... Но не от прошляците на Волен, Боян Расате и т.н.
За мен е важно една враждебна на България страна, която има прекалено голямо влияние над нас и у нас, да се срине по-някакъв начин, за да се промени този враждебен курс на политиката и спрямо нас.

Ние, не можем сами да се справим с Русия... За това, трябва да подкрепяме тези, които могат. ;)

А САЩ са направо влюбени в нас и ни обичат.. обичат.. обичат, както навремето обичаха "екскурзиантите" на Капъ Куле.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 юли 2014 10:23

Кашчей написа:А САЩ са направо влюбени в нас и ни обичат.. обичат.. обичат, както навремето обичаха "екскурзиантите" на Капъ Куле.

RedeviL написа:А САЩ нямат никакво влияние в България, никога не са били и няма да бъдат враждебно настроени спрямо нас, така ли?

Имат влияние, но те не са директна пречка.
Тоест, техните интереси в момента, не са контрапункт на нашите.

Докато Русия, Е пряка заплаха за нас.

Въпрос на приоритети.
Един ден най-вероятно и Щатите ще са пряка заплаха, тогава ще го мислим.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 юли 2014 10:30

THE G.A.M.E написа:
Кашчей написа:А САЩ са направо влюбени в нас и ни обичат.. обичат.. обичат, както навремето обичаха "екскурзиантите" на Капъ Куле.

RedeviL написа:А САЩ нямат никакво влияние в България, никога не са били и няма да бъдат враждебно настроени спрямо нас, така ли?

Въпрос на приоритети.

Казваш, Русия е струпала войски на границата ни и всеки момент ще нахлуят, или какво? Русия ли ни наложи тази ислямизация, че не се сещам твърде или толерастите от САЩ и ЕС? Русия бомбардира ли Киев, както направи НАТО с Белград, а ситуацията е една и съща? Тогава Гърция, член на НАТО, не си даде въздушното пространство, но ние, все още кандидати некакви го дадохме :evil:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 юли 2014 10:42

THE G.A.M.E написа:

Въпрос на приоритети.

САЩ е неудобен съюзник по подразбиране, защото американците не един и 2 пъти са се обръщали срещу съюзници.. когато преценят, че им изнася. А както сам каза това и тук ще се случи един ден, ако не за друго заради мястото ни на географската карта.
Проблема е, че не бих описал по друг начин и руснаците.
За мен лично трябва дипломация, лавиране, никакво тотално обвързване с една единствена страна. Звучи малко подло и двулично, но.. такива са реалностите.
Това е проблема на спора в България: САЩ или Русия. Все се чудя защо не кажат: България.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 юли 2014 10:43

Кашчей написа:Казваш, Русия е струпала войски на границата ни и всеки момент ще нахлуят, или какво? Русия ли ни наложи тази ислямизация, че не се сещам твърде или толерастите от САЩ и ЕС? Русия бомбардира ли Киев, както направи НАТО с Белград, а ситуацията е една и съща? Тогава Гърция, член на НАТО, не си даде въздушното пространство, но ние, все още кандидати некакви го дадохме :evil:

Да, с пари от Русия се ислямизират Родопите.
Проследени са няколко канала, включително и през турски банки.
Явно отличните отношения между Русия и Турция в последната година, дават резултат.

А другото, по-какъв по-точно начин ни навреди ? :roll:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 юли 2014 10:46

Кашчей написа:
THE G.A.M.E написа:

Въпрос на приоритети.

Казваш, Русия е струпала войски на границата ни и всеки момент ще нахлуят, или какво? Русия ли ни наложи тази ислямизация, че не се сещам твърде или толерастите от САЩ и ЕС? Русия бомбардира ли Киев, както направи НАТО с Белград, а ситуацията е една и съща? Тогава Гърция, член на НАТО, не си даде въздушното пространство, но ние, все още кандидати некакви го дадохме :evil:

Кашчей, в интерес на истината Русия ако може да си го позволи и интереса и го изисква ще се държи точно като САЩ. Да, руснаците са по сдържани в интервенциите си... но и те организират разни "акции" насам натам. Например в Украйна парите за майданци идват от местни милиардери и от САЩ, но питаш ли се как точно издържат бойците в Източна Украйна на натиска? Не на натиска на армията, която често не и се иска да се бие с тях, не дори на Сектор-а, чийто членове все пак не са бойци по призвание, а на наемниците (които уж ги няма там) - хора, изхранващи се с воюване, опитни, добре въоръжени..
Настина ли мислиш, че това става само с едно народно опълчение и малко войници, преминали към тях от армията? Не си толкова наивен, знам го.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 юли 2014 10:56

Betchualeng Arnaikem написа:САЩ е неудобен съюзник по подразбиране, защото американците не един и 2 пъти са се обръщали срещу съюзници.. когато преценят, че им изнася. А както сам каза това и тук ще се случи един ден, ако не за друго заради мястото ни на географската карта.
Проблема е, че не бих описал по друг начин и руснаците.
За мен лично трябва дипломация, лавиране, никакво тотално обвързване с една единствена страна. Звучи малко подло и двулично, но.. такива са реалностите.
Това е проблема на спора в България: САЩ или Русия. Все се чудя защо не кажат: България.

А добре дошъл, де се изгуби бре ? :)

Мда, САЩ си следват интересите винаги... За тях максимата на Чърчил ( дано не бъркам ) ... "Няма вечни приятели, има вечни интереси", е водеща във външната им политика.

И тук стигаме до по-надолу от написаното от теб - лавиране.
САЩ ще ни навредят пряко, ако видят, че техните интереси тук, са по-някакъв начин застрашени от нас.
А ще са още по-ядосани, ако им предадем интересите в полза на Русия. :lol:

Сега, да не бъда разбран погрешно... Не че от страх трябва да сме "лявата ръка" на "Янките", а от интерес.
Както писах в по-предното мнение, трябва да сме с "по-малкото" в момента, срещу "по-голямото" зло.

Разбира се, аз лично имам надежда, че Русия ще си промени един ден агресивноста към нас, тогава с чисто сърце ще можем да застанем с тях срещу САЩ, които без никакво съмнение, ще са една огромна пречка за в бъдеще... Не само за нас, а в глобален мащаб.
Но тогава можеби и някои от големите Държави в Европа, също ще са против тях.
Така че, няма да е непосилно да бъдат преборени и те.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 05 юли 2014 10:57

Betchualeng Arnaikem написа:
Кашчей написа:
THE G.A.M.E написа:

Въпрос на приоритети.

Кашчей, в интерес на истината Русия ако може да си го позволи и интереса и го изисква ще се държи точно като САЩ. Да, руснаците са по сдържани в интервенциите си... но и те организират разни "акции" насам натам. Например в Украйна парите за майданци идват от местни милиардери и от САЩ, но питаш ли се как точно издържат бойците в Източна Украйна на натиска? Не на натиска на армията, която често не и се иска да се бие с тях, не дори на Сектор-а, чийто членове все пак не са бойци по призвание, а на наемниците (които уж ги няма там) - хора, изхранващи се с воюване, опитни, добре въоръжени..
Настина ли мислиш, че това става само с едно народно опълчение и малко войници, преминали към тях от армията? Не си толкова наивен, знам го.

Мисля, че сме далеч от мисълта да описваме Русия като "света вода ненапита".. За конфликта в Украйна може да се говори на дълго и нашироко. Дали асоциирането на Украйна с ЕС и НАТО е удачен вариант? Защо се бързаше толкова много при положение, че се знае за руското влияние в тази страна и още куп други въпроси.. Иначе на всички ни е ясно, че двете страни в този спор получават допълнителна подкрепа.. И все пак основният въпрос бе - коя държава има по-голямо лоби в България? Лично аз не смятам, че това е Русия..

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 05 юли 2014 11:21

RedeviL написа:Мисля, че сме далеч от мисълта да описваме Русия като "света вода ненапита".. За конфликта в Украйна може да се говори на дълго и нашироко. Дали асоциирането на Украйна с ЕС и НАТО е удачен вариант? Защо се бързаше толкова много при положение, че се знае за руското влияние в тази страна и още куп други въпроси.. Иначе на всички ни е ясно, че двете страни в този спор получават допълнителна подкрепа.. И все пак основният въпрос бе - коя държава има по-голямо лоби в България? Лично аз не смятам, че това е Русия..

Това асоцииране на Украйна си чиста политическа поръчка, изпълнена от ЕС под диктовката и зоркия поглед на САЩ 8-) Целта е ясна - конфронтация с Русия 8-) Само не разбрах защо ЕС влезнаха толкова безотговорно в политическите интриги на САЩ и допринесоха до голяма степен за настоящите събития в Украйна :? Ама много скоро и това ще стане ясно 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 юли 2014 11:28

CTAHKO написа:
RedeviL написа:Мисля, че сме далеч от мисълта да описваме Русия като "света вода ненапита".. За конфликта в Украйна може да се говори на дълго и нашироко. Дали асоциирането на Украйна с ЕС и НАТО е удачен вариант? Защо се бързаше толкова много при положение, че се знае за руското влияние в тази страна и още куп други въпроси.. Иначе на всички ни е ясно, че двете страни в този спор получават допълнителна подкрепа.. И все пак основният въпрос бе - коя държава има по-голямо лоби в България? Лично аз не смятам, че това е Русия..

Това асоцииране на Украйна си чиста политическа поръчка, изпълнена от ЕС под диктовката и зоркия поглед на САЩ 8-) Целта е ясна - конфронтация с Русия 8-) Само не разбрах защо ЕС влезнаха толкова безотговорно в политическите интриги на САЩ и допринесоха до голяма степен за настоящите събития в Украйна :? Ама много скоро и това ще стане ясно 8-)

Защото САЩ финансира операцията, а ако номера мине и ЕС ще спечели - работна ръка, пазар.. всичко това е пари: спестени или спечелени но пари.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Върни се в “Свободна зона”