Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Drunken_Master » 18 дек 2024 17:26

Dust написа:Ахха, ясно, отново свободни съчинения, нищо че отнема 3-4 минути човек да види каталози с цени на магазини в Русия.

Ти нали уж ме беше блокирал? Или четеш само избираемо? Изображение

Иначе... за бавноразвиващите (като тия по-горе)... има сайт на Пятрочка, влизате и четете. Не е толкова сложно. Предполагам, че ще успеете, да се справите. Не съм 100% сигурен, ама... ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 18 дек 2024 17:31

Оказа се, че Помияра е неспособен дори и да влезе в някой сайт... Отне ми точно 30 секунди.
Изображение

Бахти елементарното създание... Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 18 дек 2024 18:57

pomiqrat написа:Един човек от Добрич, който живее в Русе, си писал с руснак, който почти му направил таблица, показваща колко е евтино в Русия и как санкциите изобщо не са ги засегнали.

Дали работят санкциите или не, не зная, а и не ме вълнува.
Минимална заплата в Русия 371лв
Минимална заплата в България 930лв
Минимална заплата в Германия 2054 евро (4005лв)
(това е бруто)
Далече съм от момента да се правя на интересен и видях, че съм цитиран, погледнах и видях, че има пример с пилешко.
Цена в Русия 3,21лв
Цена в България 5,90лв
Цена в германия 3,80евро (7,41лв)

С една минимална заплата
Руснака купува - 115кг
Българина купува - 157кг
Германеца купува - 540кг

Но, няма да си кривя душата, в Русия се живее по-добре, защото пилешкото месо е по-евтино и от България, и от Германия. Относно санкциите ми е през чепа за същите.
Последна промяна от Dust на 18 дек 2024 19:01, променено общо 1 път.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 18 дек 2024 19:07

Минималната заплата няма никакво значение и не е фактор за измерване. На минимална заплата работят само мизерници, които нямат абсолютно никакви качества за абсолютно нищо или хора, които нямат желание да плащат данъци и декларираната заплата не е реална.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 18 дек 2024 19:12

То идеята не е дискусия за размера на минимална та заплата, а че видиш ли в Русия въпреки санкциите било по-евтино от ЕС (примерно). За това си направих труда да напиша предното мнение.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 18 дек 2024 19:55

Аз пак да си повторя, че освен заплата и БВП има и други фактори, които определят качеството на живот в една страна. Това за неутралните го споменавам.
А Пуйола нещо спря да пише за напредъка на неонацистите в Торецк/ Дзержинск.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 18 дек 2024 21:06

Гледай какво става в руското метро :lol: Евтинийка https://online.metro-cc.ru/

https://www.okeydostavka.ru/msk/miaso-p ... /ptitsa-20
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 18 дек 2024 22:42

nghcvth написа:Аз пак да си повторя, че освен заплата и БВП има и други фактори, които определят качеството на живот в една страна.

Естествено, че е така. Ако поставиш ек на ек животът в дълбоката провинция в Русия и в която, и да е страна от ЕС то везните ще са сериозно наклонени в една посока.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 19 дек 2024 13:38

Путин предложил критикующим ракету «Орешник» провести «технологическую дуэль»: назвать любой объект в Киеве и сосредоточить там все силы ПВО и «посмотреть, что получится».
Баси гаврата... Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 19 дек 2024 18:55

:roll: :roll:
Принципно, когато споделяш някаква предполагаема гавра, нормално е да го направиш и на нормален език. :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”