Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Plovdiv_1926
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот Plovdiv_1926 » 24 юли 2017 12:49

Не е кой знае какво- разплитат събитията около плана на Денерис, Джонката какво ще прави, пак уникални препратки между събития в Староград и храна :lol: И една битка за финал. Най-важното бяха на Мисандей прелестите :mrgreen:
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 24 юли 2017 13:32

Plovdiv_1926 написа:Не е кой знае какво- разплитат събитията около плана на Денерис, Джонката какво ще прави, пак уникални препратки между събития в Староград и храна :lol: И една битка за финал. Най-важното бяха на Мисандей прелестите :mrgreen:

Ха, мерси - каза ми точно каквото трябваше да чуя, без да става спойлер :) Ми да не го чакам с такова нетърпение значи, но ще си е класика тип Игра на тронове. Хайде утре пак ще развиваме конспиративните теории на спокойствие, хеле пък щом ще има и женски прелести :lol: :lol: :lol: Апропо, то това Мисандейчото как му се еВе, та две не вижда, а те са и отредили роля с онзи евнух да се сгаджосва, дето освен да го милва по главата, ама грешната в случая, друго няма как да стане. Бе ще трябва да се появи чичо ти Тирион с големия трион накрая да я е оправи с прекрасния си .... ум ;)
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 24 юли 2017 13:48

A Сивият Червей може да те изненада довечера, недей така :lol: :lol: Като цяло епизод, който служи за завръзка на историята, както всички начални, не беше толкова слаб за един от първите, в сравнение с предишните сезони де. Имам някои теория как ще станат нещата, ама ще пишем като повече го изгледат да не спойлвам.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 24 юли 2017 21:52

Plovdiv_1926 написа:Най-важното бяха на Мисандей прелестите :mrgreen:

:!:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 24 юли 2017 22:32

Е поне спойлера, който давах за залавянето на Яра и жената на Оберин с едната и дъщеря се оказа верен (то не че се съмнявах понеже видях снимки :mrgreen: ), но ме хвана яд, че приключиха бързо с две от трите дъщери. Едната е ясно, че е мъртва и то точно мъжкараната, ама за другата не стана ясно дали Юрон приключи и с нея, защото малката беше на косъм да обели очи след като я душеше или там каквото правеше. :roll:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 24 юли 2017 23:04

paceto написа:Едната е ясно, че е мъртва и то точно мъжкараната, ама за другата не стана ясно дали Юрон приключи и с нея, защото малката беше на косъм да обели очи след като я душеше или там каквото правеше. :roll:

Ти разказа вселената :mrgreen:

[offtopic]Втората женска нинджа висеше обесена на предния прът на кораба в последните кадри. Битката на копилетата беше много добре направена, но тук слаба сцена на абордаж, ако се сравнява с "Господар и командир", примерно :roll: .[/offtopic]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 24 юли 2017 23:55

Абе и на мен ми се видя, че висеше сякаш жена, ама не ми се стори да е тя. :roll:

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 25 юли 2017 01:04

Постепенно изравниха силите- Дорн са аут, а това е жалко без да са участвали в сериозна война и имащи запазена армия, която може да промени везните. Очаквам Денерис още някоя битка да загуби, докато се реши да използва драконите си. Другият епизод явно ще гледаме нападение над Кастърли, като нищо да загуби неопетнените си, макар че Тирион из основи крепостта и не ми вярва много. Ама той може да остане да се среща с Джонката. Кутрето пак се опита да се мазни, ама веднага го резнаха, ще е интересно да видим докъде ще доведе това. Санса не знам дали ще е изцяло малоумна като майка си и за втори път ще предаде рода си за фалшиви обещания, след като още в началото бе причината да не може Нед да избяга от столицата. Уж изглежда, че се е научила на играта, а и евентуално появяване на Аря или Бран вероятно ще я накара да отреже Кутрето. Срещата на Нимерия и Аря не се разви според очакванията, но според мен искаха да покажат, че Аря е загубила себе си и вече е повече никой, отколкото Старк. Все пак вълчето според мен ще се появи по-късно и ще я спаси от нещо. Не вярвам да са направили тази сцена иначе, рядко безсмислена изглежда, ако са решили да пестят от компютърна графика :lol:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 25 юли 2017 01:15

Според мен следващата битка я печели и то от ключово значение за плана й.
В трейлъра за сезона виждаме Джейми да се бие на някакво поле май с дотраките, така че това вероятно ще е опит да си върнат дома т.е. Кастърли. В следващият епизод главно ще гледаме срещата на Джон с Денерис и Тирион и връщането на Аря у дома, а вероятно и Бран.

Кутрето ще се опита да замъгли главата на Санса докато Джон го няма, ама този път няма да успее и вероятно ще му коства и живота. Крайно време е вече някой да го надхитри, въпреки че мен лично героят адски ме кефи, защото винаги се изплъзва и извърта нещата в негова полза. Актьора също много добре си играе ролята и все едно за него е писана. :)

До колкото имам спомени той има малък пръст в убийството на Нед, така че това ако се разбере (вероятно чрез Бран или Аря понеже тя дочу един разговор в столицата в първи сезон като се беше скрила в криптата на драконите, ама не помня дали Кутрето беше в разговора или Варис) няма как да му се размине изобщо. :roll:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 25 юли 2017 01:20

paceto написа:Абе и на мен ми се видя, че висеше сякаш жена, ама не ми се стори да е тя. :roll:

E, като цяло режисьор и оператори не пуснаха достатъчно светлина в тези сцени, едва се различаваше каквото и да е в тъмницата.
Аз помислих първо, че от мачтата виси Аграра, но после прочетох в друг форум, че е песъчливата мома, която скочи с ласото да бие кандидат-жениха серсеев. Има логика да я обеси с нейната ортума, символично е някак си и поетично :roll: Сам си написал, че Аграра отива армаган в Цариград. Теон ще трябва да я спасява, като междувременно прати вуйчо Юри в отвъдното. Последното е прогноза, де :roll:

Plovdiv_1926 написа:Срещата на Нимерия и Аря не се разви според очакванията, но според мен искаха да покажат, че Аря е загубила себе си и вече е повече никой, отколкото Старк.

Това е смисълът, да.

Върни се в “Свободна зона”