Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 13:33

Типично , не съм очаквал по-малко от един атеист , който чете , наизустява нещо и не го разбира.

Питах те дали си чувал за Откровения на Свети Йоан Кръстител ? Явно не си . Там всичко , което търсиш , е изложено , както си му е редът .

Много преди 11 век хората са знаели за съществуването на Сатаната и неговите демони , и на неговото царство . Нали знаеш кой е най-големият му трик ? Да заблуди света , че не съществува . Явно е успял и с теб .

Смешно е да твърдиш , че точно през 11ти век са разбрали за съществуването му и тн. Много глупаво и просто показва колко ограничени сте . Четете и вярвате на всяка една дума на тези уж документи . Иисус Христос е учил хората да не бъдат зли и да не падат в клопката на Сатаната . Знаеш ли кога е живял Христос ? Знаеш ли за престоя му в пустинята ? Да не ти говоря и че и преди него всичко това е било известно на хората . Ако не е било , то те не е трябвало да се тревожат за спасението на душите си . Виждаш ли колко си елементарен всъщност , като пренебрегваш корените на вярата ?

Както казах , това очаквах от атеист , който нищо не разбира и се опитва да трови умовете на хората .
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 27 апр 2010 13:51

Зигфрид, гледам, че си отлично запознат с Библията. Кажи ми какво мислиш за Новия световен ред ? :roll:

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 13:53

Не, никой не е РАЗБРАЛ през 11ти век за Ада, просто в тази конкретна религия той е бил внесен тогава, това е. Ти си този, който наизустява, без да мисли, аз съм този, който подлага всичко на съмнение, осмисля фактите и стига до своята лична истина. Ти си една покорна овца, то така и ви описва религията ви, даже не крие, че иска да сте точно това. Е, аз отказвам да бъда овца. Ти не можеш да погледнеш по-далеч от носа си, знаеш само да блееш и да пасеш. Аз гледам звездите, там са мечтите ми, и за мен граници няма, защото съм човек, развивал съм се, еволюирал съм милиони години, за да стана най-висшия вид на тази планета, и смятам да използвам до краен предел възможностите, които имам. Няма никога да бъда ограничен от религия или каквато и да била догма, преди първо да я осмисля и подложа на съмнение, преди да я проверя. Аз съм свободен човек и ще умра такъв, като преди това ще дам всичко от себе си да направя този свят по-добър, доколкото това е по възможностите на един човек. Винаги ще мисля сам, и ще формирам собствено мнение, никога няма да съм част от стадо. Ако атеизма един ден стане религия (знам, звучи парадоксално, но е възможно), аз ще се разгранича от него, защото тогава той ще е това, срещу което протестирам.
Аз никога няма да бъда овца, и ако се окаже, че съм грешал, ако умра и отида в т. нар. Ад, където да страдам вечно, няма да съжаля за избора си, защото той е лично мой и съм го направил сам, а не под чуждо влияние. Защото аз съм много по-висше същество от овцата, и не виждам защо трябва да се държа като нея.

И не ми говори точно ти, с промития ти мозък, за тровене на умове!

Потребителски аватар
bufara
Контакти:

Мнениеот bufara » 27 апр 2010 14:10

dafquezz написа:Ама аз съм съгласен с теб, те изменят вярата както им е удобно, в случая взимат понятие от гръцката митология, изтупват го от прахта и го "внасят". По-късно източноправославието внася вече разработената идея. Преди това, не можеш да ме убедиш, че някой, колкото и добре познаващ вярата, е познавал Ада, защото няма нито един документ, свидетелстващ за това, а паметници от периода не липсват, повярвай ми, особено византийски, и свързани с религията. Интересно, как може да се изгубят само документите, в които се споменава Ада, преди 1054 година а? Или искаш да ми кажеш, че хората, занимаващи се с религия са го знаели, но са си мълчали и никой не го е споменал никъде? Няма логика...
Толкова си неподготвен, а спориш, не те ли е срам, аз дето съм атеист, да познавам твоята религия по-добре от теб? Току-що ти доказах как, колкото и да си вярващ, вярваш в неща, които не ги пише в свещената ви книга, това, човек, е характерно за сектантите. Приятен ден ти желая, като се образоваш малко може пак да си говорим.

Хаха, виждам, че добре си го подредил този, направо си го направил на маймуна, за да се сети и той, че пройзлиза от този вид. :mrgreen:

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 14:26

bufara написа:
dafquezz написа:Ама аз съм съгласен с теб, те изменят вярата както им е удобно, в случая взимат понятие от гръцката митология, изтупват го от прахта и го "внасят". По-късно източноправославието внася вече разработената идея. Преди това, не можеш да ме убедиш, че някой, колкото и добре познаващ вярата, е познавал Ада, защото няма нито един документ, свидетелстващ за това, а паметници от периода не липсват, повярвай ми, особено византийски, и свързани с религията. Интересно, как може да се изгубят само документите, в които се споменава Ада, преди 1054 година а? Или искаш да ми кажеш, че хората, занимаващи се с религия са го знаели, но са си мълчали и никой не го е споменал никъде? Няма логика...
Толкова си неподготвен, а спориш, не те ли е срам, аз дето съм атеист, да познавам твоята религия по-добре от теб? Току-що ти доказах как, колкото и да си вярващ, вярваш в неща, които не ги пише в свещената ви книга, това, човек, е характерно за сектантите. Приятен ден ти желая, като се образоваш малко може пак да си говорим.

Хаха, виждам, че добре си го подредил този, направо си го направил на маймуна, за да се сети и той, че пройзлиза от този вид. :mrgreen:

Тъй като питаш какво е Ада, аз да те попитам какво е Рая. Двете неща са описани иносказателно в Библията и Евангилиета. Защо не знаем какво точно представляват тези неща не мога да ти отговоря. Иначе понататък се появяват различни тълкувания, колко са вярни не знам. 9 кръга на Ада(ако не се лъжа бяха 9) и т.н и т.н. Както и за Рая има различни тълкувания.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 14:32

Описани са например място, където са затворени демони, описана е и Гехена - сметището край Йерусалим, където "винаги гори огън", и двете неща са бегло споменати, и никъде не пише, че грешните души отиват на тези места.

Длъжен съм да отбележа, Love, че с теб действително може да се говори, за разлика от Зигфрид, ти можеш да слушаш и мислиш.

Обичам да мисля за Рая като по-скоро като момент, отколкото място, не знам дали ме разбираш.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 14:43

Щом не се казва предполага, че не отиват там. Никои не знае какво точно става след смъртта ни. Не мога да навлизам в такива детайли за тези теми, просто нямам нужните познания. Мисля, че за повечето неща в областта Рая и Ада, няма и кой да ги разтълкува.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 27 апр 2010 15:35

Кво сте направили за 1 вечер :lol: :lol: Нарочно спрях да пиша снощо ,защото видях накъде отиват нещата.Който се интересува пак по "National Geographic" имаше предаване по Великден свързано с научното обяснение на чудесата описани в библията ,по-точно за тези ,които Христос е извършил.Намерете го и сами преценете да ли е истина или лъжа за вас.И не най-накрая Зигфрид видях ,че си задал въпроса "Коя е причината за Големия взрив?" .Ти по написаното от една книга ли отговори на този въпрос? Писана преди 2000 години от хора нямащи си и на идея какво е това нещо.И под "В началото Бог създаде небето" да не мислиш ,че са имали предвид това ? И тъй като разделихте нещата на католици и православни.Гледай моля те "Агора" там няма католици и православни,там има "Христиани" !!!
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
fuckside
Контакти:

Мнениеот fuckside » 27 апр 2010 15:53

Ще ви кажа две неща:
1. Извънземни съществуват 100 %.
2. Българската нация е оцеляла 500 години благодарение на християнската религия. Загубихме вярата си и станахме тарикати всички.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 18:20

Някой виждал ли е домът Господен на Земята?Ако не, значи той не е на Земята, ерго Господ е извънземен, щом не живее на Земята.
Зийгфрид говори с Господ, което означава, че говори с извънземен ;) :mrgreen:

Много ми е интересно, от какъв зор трябва да вярвам в еврейската митология, и то сляпо и безрезервно.С какво Библията е повече от Старогръцките легенди и митове, или с източните такива?На този тъй вярващ съфорумец ще задам само един въпрос-Как според него са се изхранвали живите същества в Ноевия ковчег, след като е имало само по един чифт от всеки вид, с изключение на хората?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”