Почина Фидел Кастро

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Почина Фидел Кастро

Мнениеот 1982 » 27 ное 2016 19:52

Цецо Чука написа:
1982 написа:Ама тези не са съюзници на САЩ

Ахахахаха, е ти верно извади аргумент тука.

СССР е била в Унгария и Чехия не срещу съюзниците си, а именно за да подпомогне тогавашните режими бе гламав....

Льольо, тогавашните режими на Чехословакия и Унгария искат либерализация, точно срещу тях се изправя СССР, престани да пишеш глупости, Дубчек и Наги не са ли част от тези режими ??! Аман от невежеството ти.
Последна промяна от 1982 на 27 ное 2016 19:55, променено общо 1 път.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 ное 2016 19:53

Цецо Чука написа:
petko.h.markov написа:А демократично ли беше вашите танкове да влезнат в Родината ми

Кога това?

Или ти си унгарец?

1944-а.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 27 ное 2016 19:58

Кашчей написа:
fcb_bg написа:
petko.h.markov написа:
fcb_bg написа:Това са фактите.Да допълня още,че Куба срещу храни и пари,започна да "изнася революция"Техни военни можеше да
видиш в Конго,Ангола,Етиопия,Мозамбик и Латинска Америка.56-57 г една партия и един вожд ни е познато каква
демокрация е.

Само американски спец части имат право да се мотаят из Конго, Ангола, Етиопия, Мозамбик и още десетки държави по света.

Е не и съветски разбира се.В ГДР,Унгария,Чехия съветските танкове се разхождаха по улиците.
Но тук темата е друга.

В Германия още се разхождат американски танкове

Така е,но са за да не се разхождат руски.Защо не направихте ембарго на гнилия капитализъм,да го срутите икономически
и сега само ваши танкове да дефилират.Тогава и твоята дума тук щеше да тежи повече и нямаше да те псуваме на воля.

Не ми се влиза в тъп идеологически спор. Само казвам ,че няма страна с над 250 руски бази по света. Това си е отвсякъде погледнато чиста окупация на Германия. Пък ти си го върти както искаш и казвай кой с кого е съюзник или е подчинен.[/quote]

САЩ и Германия нямат подписан официален мирен договор след ВСВ, та за тях войната си продължава, юридически 8-)[/quote]

Така е. Достатъчно е само да се спомене "Канцлер акт" и темата се приключва. 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 ное 2016 21:12

1982 написа:
Цецо Чука написа:
petko.h.markov написа:А демократично ли беше вашите танкове да влезнат в Родината ми

Кога това?

Или ти си унгарец?

1944-а.

Иди се скарай на Рузвелт и Чърчил заради Ялта и Потсдам! След това може да продължиш да държиш сметка на Чърчил, за напразните надежди, които е давал на опозицията докъм 1947-а!
А, да.. имаш ли отговор защо СССР не влиза в Гърция и се изтегля от Австрия след края на 10 годишният договор за окупация :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 ное 2016 21:23

И с какво съгласието на Чърчил и Рузвелт оправдават съветската окупация на България и налагането на марионетен на Москва режим ??! Това някаква индулгенция ли се явява, вечно някой друг да е виновен, никога комунистите.

Същата работа с Кастро .... кубинците тънат в мизерия, безброй са избити и по затворите от режима на диктатора, но тук разбрах, че виновен бил САЩ .... не Кастро. :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 ное 2016 21:33

1982 написа:И с какво съгласието на Чърчил и Рузвелт оправдават съветската окупация на България и налагането на марионетен на Москва режим ??! Това някаква индулгенция ли се явява, вечно някой друг да е виновен, никога комунистите.

Същата работа с Кастро .... кубинците тънат в мизерия, безброй са избити и по затворите от режима на диктатора, но тук разбрах, че виновен бил САЩ .... не Кастро. :mrgreen:

Защо САЩ налагат икономическо ембарго на Куба и военна блокада на Острова, след като Куба си е суверенна държава и те нямат право да се бъркат в делата и?! Някой наложи ли санкции на САЩ за постоянните им намеси във вътрешните работи на суверенни страни, а на Англия, на Франция...?!
Чърчил и Рузвелт, заедно със Сталин, през 1943-а в Ялта разпределят Европа и всеки си взема парчето. Ти имаш ли идея защо САЩ все още не са подписали мирен договор с Германия след ВСВ и се намират все още в състояние на война с тази държава..и съвсем законно си държат окупационните войски там?! Смяташ ли, че някога ще бъде подписан такъв договор, защото аз съм убеден, че няма да се подпише никога. Това обаче не ти е проблем, понеже не е замесена Русия, нали?! Същото е и с Кастро, който е адвокат по професия и наистина не е бил комунист преди опита за преврат и нападението над Монкада. Революцията на Кастро започва от Флорида..защо ли?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 ное 2016 21:34

А защо Куба заграбва американски компании и ресурси, и ги национализира ??! Ми, щом искат така, те им дървото.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 27 ное 2016 21:37

petko.h.markov написа:След като взима властта, Кастро създава революционна милиция и Комитет за защита на революцията през 1960 година. Задачата на този комитет е да следи сред населението за прояви на контрареволюционна дейност и да докладва на правителството. Обикновените хора са следени, подслушвани, създават се досиета за техния произход, образование, контакти с чужденци и всякакво подозрително поведение.
Куба започва „експроприация на експроприаторите“, с други думи да национализира всяка частна земя, предприятие и собственост. Национализирани са и плантациите, които са собственост на семейството на Кастро. До 1960 година новото революционно правителство национализира частна собственост на обща стойност от 25 милиарда долара.[13] Куба национализира и собствеността на чужди (предимно американски) компании. Американците отговарят като замразяват всички кубински активи в САЩ. Това усложнява неимоверно дипломатическите отношения между двете страни.[14] и затвърдява ембаргото срещу Куба, което всъщност е все още действащо, 50 години по-късно.[15] Куба се обръща към СССР за помощ и подкрепа.[16]
Това са фактите.Да допълня още,че Куба срещу храни и пари,започна да "изнася революция"Техни военни можеше да
видиш в Конго,Ангола,Етиопия,Мозамбик и Латинска Америка.56-57 г една партия и един вожд ни е познато каква
демокрация е.

1952: Батиста отново взема властта с преврат. При управлението му в Куба царстват американската мафия, хазартът и проституцията. Янките държат 70% от икономиката - 90% от мините, 90% от електрическите и телефонните компании, 80% от търговията с горива, 50% от захарните плантации. Шири се безработица, 0,5% от населението владее 36% от земята, полицията избива враговете на режима.
Всичко това умира при Кастро и кара САЩ да наложат ембарго на страната за да върнат страната там от където Фидел я измъква.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 27 ное 2016 21:41

Какво стана със заводите ГАЗ, момчето ми, криеш ли се, лъснаха ли ти лъжите за ембаргото на САЩ срещу СССР, което накарало Сталин да си избива народа ??! :mrgreen: :mrgreen:

Много ли е трудно да проучиш историята на Горковския Автомобилен Завод ??

Много ли е трудно да си пишем с конкретни примери, а не лъжи наизуст ??!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 27 ное 2016 21:44

1982 написа:
GOLEADOR написа:По България он еър в ревюто за Фидел оповестиха данни за това какво е оставил Кастро след себе си в Куба.97.3 процента от населението е образовано,един от най-големите проценти в света.Такъв народ няма как да бъде беден , освен ако не му се наложат санкции.Това за един тюркофил го казвам.

А така, продължавай да си пишеш лъжи наизуст ...... какво стана със заводите ГАЗ и ембаргото над СССР, за 3-и път си правиш оглушки, май е трудно да си говорим в конкретни примери, защото така лъсват всичките ти лъжи ?!

Пич,аз не лъжа.Това което написах е самата истина.Факта,че намесваш заводите ГАЗ (за които не знам абсолютно нищо,нито какво общо имат с Куба) ме кара да мисля,че се опитваш да изместиш темата.
П.П.
Ако ти докажеш,че аз лъжа за Куба и новината на България он еър ,че населението там след Фидел е грамотно над 97 процента,аз ще ти се извиня публично и повече в теми за политика няма да пиша!!!
Ако обаче не можеш искам да ми се извиниш.Аз не лъжа - запомни го!
П.П.П.
В нета все някъде ще има писано за успеха на Кастро да ограмоти кубинците,такъв успех няма как да се скрие.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”