9 май-Ден на Победата!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: 9 май-Ден на Победата!

Мнениеот Player » 09 май 2015 17:11

HoUs4oOL написа:
Jorkorazporko написа:
trokadero_ написа:Вие като подкрепяте американците - какво хубаво сте видяли ? Че се настаниха тука и си правят каквото искат ?

Боже колко си плосък! Защо трябва да подкрепям американците, след като те са същите изроди като вас? Не мога ли да се разграничавам и от двата режима? Разбрете най - накрая, че не всички сме палтени и промити мозъци! Има хора, интересуващи се от темата, пазещи неутралитет! Аз лично изпитвам симпатии към двете държави, чийто гражданин съм България и Германия!

Айде стига с тая опорна точка, че стана банално.
Аз не съм видял ти и себеподобните ти да пишете против американската агресия и европейското лицемерие.
Също така и не съм видял някой да те псува, както прави плейърчето, защото видиш ли не толерирал еди какво си.
Аз също изпитвам симпатии към Русия, Беларус и България, поради простата причина, че корените ми са от тия страни...

Значи имаш симпатия само към България? Ясен си. Стой в ъгъла и си мълчи. Много руснаци са избягали от Русия и имат симпатии към запада, защото има малко акъл.

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 09 май 2015 17:20

demy27 написа:Другарите си намериха нова тема и пак започнаха с поклоните.
Никой обаче не иска да отговори на един много елементарен въпрос - жителите на коя страна живеят по-добре сега, 70 години след ВСВ - тези, на големия победител Русия или тези, на големия губещ - Германия?

Всъщност победителите са САЩ, защото печелят най - много без никакви загуби! А Русия и Германия са губещите, защото след войната и двете страни са тотално сринати! Германците обаче си научиха урока, и създадоха държава крепяща се на здрава идустрия, свобода и човешки права! Докато Руснаците се продължиха с добре познатия тоталитаризъм, който неизбежно води винаги до нови войни, национални катастрофи, смърт и разруха! Днес празнуваме денят на Европа, защото на тази дата е сложен край на последната война в сърцето на Европа, и началото на безпрецедентен мир, крепящ се на обединението наречено Европейски Съюз!

Потребителски аватар
demy27
Контакти:

Мнениеот demy27 » 09 май 2015 17:25

Jorkorazporko написа:
Никой обаче не иска да отговори на един много елементарен въпрос - жителите на коя страна живеят по-добре сега, 70 години след ВСВ - тези, на големия победител Русия или тези, на големия губещ - Германия?

Всъщност победителите са САЩ, защото печелят най - много без никакви загуби! А Русия и Германия са губещите, защото след войната и двете страни са тотално сринати! Германците обаче си научиха урока, и създадоха държава крепяща се на здрава идустрия, свобода и човешки права! Докато Руснаците се продължиха с добре познатия тоталитаризъм, който неизбежно води винаги до нови войни, национални катастрофи, смърт и разруха! Днес празнуваме денят на Европа, защото на тази дата е сложен край на последната война в сърцето на Европа, и началото на безпрецедентен мир, крепящ се на обединението наречено Европейски Съюз!

Така е, но другарите празнуват някаква велика победа...
L'Europa non è lontana
C'è una canzone italiana per voi
Insieme, unite, unite, Europe

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 09 май 2015 17:27

demy27 написа:
Jorkorazporko написа:

Така е, но другарите празнуват някаква велика победа...

Празнуват те, победите на Цицерон празнуват :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 09 май 2015 17:30

HoUs4oOL написа:
Jorkorazporko написа:
trokadero_ написа:Вие като подкрепяте американците - какво хубаво сте видяли ? Че се настаниха тука и си правят каквото искат ?

Боже колко си плосък! Защо трябва да подкрепям американците, след като те са същите изроди като вас? Не мога ли да се разграничавам и от двата режима? Разбрете най - накрая, че не всички сме палтени и промити мозъци! Има хора, интересуващи се от темата, пазещи неутралитет! Аз лично изпитвам симпатии към двете държави, чийто гражданин съм България и Германия!

Айде стига с тая опорна точка, че стана банално.
Аз не съм видял ти и себеподобните ти да пишете против американската агресия и европейското лицемерие.
Също така и не съм видял някой да те псува, както прави плейърчето, защото видиш ли не толерирал еди какво си.
Аз също изпитвам симпатии към Русия, Беларус и България, поради простата причина, че корените ми са от тия страни...

Говориш глупости! Германия и Франция спряха САЩ от вкарване на оръжия в Украйна! Германия отказа подкрпепа за САЩ при войната в Ирак! Германия е върнала до последната стотинка Маршалския договор! ЕС в момента се бори за независимостта си от САЩ и НАТО, точно затова се иска единна армия и конституция, за да се преодолеят бюрократичните проблеми, произтичащи от правните и административните особености в отделните страни! Ако не забеляза Германия и Франция през последните 2 години направиха всичко възможно, да запазят топла връзка с кремъл, и да минимизират икономическите загуби и за двете страни! Путин е този който манипулира и лицемерничи, който гори мостовете с ЕС, отказващ диалог и шикалкашещ! Американците с други бира, там цари корпоративна диктатура! Банките, петролните магнати и веонно промишлния комплекс, създават локални конфликти, чрез който си поддържат икономика, чрез завземане на ресурси! Те не са по - малко грешни от Русия, и аз досега американофил в този форум не съм срещнал!

Потребителски аватар
Jorkorazporko

Мнениеот Jorkorazporko » 09 май 2015 17:42

Изобщо не разбирам каквъ Ден Победа празнувате, като Русия е най - големия губещ от ВТВ??! :? А впрочем кръвния враг САЩ са най - големия победител, с най - голяма печалба, и най - малко загуби! А Същевременно най - големия губещ Германия въкръсва като феникс и 70 години по - късно е 3тата най - силна икономика!
Мисля, че трябва да си преразгледате разбиранията!

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 09 май 2015 17:53

Jorkorazporko написа:Изобщо не разбирам каквъ Ден Победа празнувате, като Русия е най - големия губещ от ВТВ??! :? А впрочем кръвния враг САЩ са най - големия победител, с най - голяма печалба, и най - малко загуби! А Същевременно най - големия губещ Германия въкръсва като феникс и 70 години по - късно е 3тата най - силна икономика!
Мисля, че трябва да си преразгледате разбиранията!

Няма какво да разбират. Безнадежден случай са и трябва едни с бели престилки да дойдат и си да ги приберат. Не че ще ги излекуват, ама така си трябва.

samobotev
Контакти:

Мнениеот samobotev » 09 май 2015 17:58

Това не е война за територии , а за оцеляване. Ако бяха загубили руснаците Хитлер щеше да прати всички поляци, руснаци, сърби, украинци, араби и индийци на онзи свят. Това е доктрината на фашизма оцелява най силния всички останали трябва да бъдат избити. В Германия са избивани дори умствено изостаналите и деца родени с физически недъзи, взимали са ги от родителите им уж да ги гледа държавата и са ги тровили . И самия Хитлер го е казвал не веднъж земята на изток трябва да се прочисти от славяните, демек за неразбралите ако Русия беше паднала щяха да изгорят не милиони , а стотици милиони.

Преди няколко години гледах един филм в който германски офицер от онова време си го каза '' Нас по цял ден ни облъчваха с едно и също нещо . Ние сме великата арийска раса , а онези на изток дори не са хора, а мръсни маймуни. И това всеки ден по радиото с години. И когато издадоха заповед за нападение над СССР аз отидох да воювам като наистина вярвах че онези там не са хора и не заслужават да живеят. ''

Естествено французи и англичани никога няма да го разберат, те не са биле в лагерите на смърта . Когато германците са пленявали английски и френски войници не са ги държали цял ден на две филии хляб и не са ги карали да работят като роби в заводите им денонощно .
Да руснаците отвръщат със същото но кой не би го направил когато получи писмо за загинал син, брат, майка или баща. Естествено че ще се озлобиш и ще искаш да мъстиш, затова и войната на изток е много по различна от тази на запад. На изток нито една от страните не взима пленици, а тези които се предават после съжаляват многократно защото освен, че ги морят от глад, ги карат да работят като роби до края на войната.

Да Сталин е бил изрод руснаците знаят това по добре и от нас, бил е страхлив маниак и е избивал дори и най близките си хора . Но само един маниак е можел да спре психопат като Хитлер и може би точно за това съдбата срещна Сталин и руския народ, за да оцелеят всички останали народи. И сега този народ е в правото си да празнува на която си иска дата деня на победата, както и Америка си празнува деня на независимоста. И американците имат доста грозни моменти в историята си но също като руснаците са намерили сили да ги преодолеят и да излезнат по силни и сплотени след това. И тук големия въпрос е не дали те ще успеят, а дали ние българите ще успеем да преодолеем този невероятен упадак в който се намираме или като много други нации преди нас просто ще изчезнем от картата на света.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 09 май 2015 17:59

Кашчей написа:
Siegfried написа:Провери кой кого почна да обижда на ГЕРМАНСКИ език. Кой кого нарече шмаротче и после кой скочи да му помага с такова благо словосъчетание като СВИНСКИ з..... И после аз, лошият фашист-нацист-националист - все понятия с различни значения, ама айде да не задълбавам - съм лошият и съм дискриминирал другите. Основно правило в живота - когато чуеш русофил да те нарича ФАШИСТ, не можеш да си сигурен какво значение приписва на тази дума. Те не че се и интересуват особено :mrgreen: Това е вроден рефлекс ;)
Ми хубаво, нека аз да съм лошият, ама не си мислете, че пък вие ставате по-красиви или готини :mrgreen:

Между Шмаротче и Шматароче знаеш ли каква голяма разлика има в значението на думите?

Ти хубаво го питаш, ама едва ли в перфолентата, която са му сложили, има отговори на тези въпроси...
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 09 май 2015 18:04

Изображение

Паметникът на Съветската армия за пореден път стана обект на политически послания, като този път бронзовите фигури на руските войници осъмнаха с боядисани в червено ръце, като имитация на кръв.

Поводът очевидно е честваният с военен парад в Москва Ден на победата над фашизма на 9 май.

Поредната акция по изрисуването на монумента стана факт, въпреки усилията на младежкия клуб "Червена сила", който обяви преди два дни, че ще организира граждански патрули, които да дават доброволни нощни наряди около паметника в навечерието на 9 май.

"mediapool.bg"

Голямо пазене са му хвърлили другарите. :mrgreen:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Върни се в “Свободна зона”