Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Genius.
Контакти:

Re: Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Мнениеот Genius. » 02 юни 2013 22:07

CTAHKO написа:
Tommi написа:
dunavfc написа:
Е аз да не съм ги сравнявал по икономически причини или стандарт на живот ? Според теб,ние можем да вземем пример от Япония или Исландия и те питам,съпостави ми ли сме с тези две страни и по каквко ?
Не знам,какво стимулира ислямът,но българските турци имат средно по 2 деца,женят се в нормални граници,бъркаш ги с ромите. Самите американците не са от най-образованите,камо ли мексиканците,но това е друга тема.

Японците са си националисти, имат си се за всичко най- и останалите са по-ниско от тях. Това нещо не им е попречило на развитието. Ние не сме ли древен народ като тях, нямаме ли поводи за гордост и т.н.? Но при нас думата "национализъм" е с отрицателно значение и се стремим към някаква псевдодемокрация, като се опитваме да угодим на всеки.
Изобщо не се бъркам за раждаемостта. И при турците и при циганите е по-висока в сравнение с българите - това са данните. А факт е и че мексиканците в Америка са по-образовани от нашите малцинства.

Какво си тръгнал на някакъв влах да обясняваш що е то "Национална гордост" и "Национализъм" 8-) Пусни го по течението и му гледай цирка 8-)

:lol: :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/233/6425233S.jpg[/wrapimg][/center]
[center]Hello hello, we are the City boys, Hello hello, we are the City boys, And if you are a United fan surrender or you'll die, We all follow the City![/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:08

Tommi написа:
dunavfc написа:
Е аз да не съм ги сравнявал по икономически причини или стандарт на живот ? Според теб,ние можем да вземем пример от Япония или Исландия и те питам,съпостави ми ли сме с тези две страни и по каквко ?
Не знам,какво стимулира ислямът,но българските турци имат средно по 2 деца,женят се в нормални граници,бъркаш ги с ромите. Самите американците не са от най-образованите,камо ли мексиканците,но това е друга тема.

Японците са си националисти, имат си се за всичко най- и останалите са по-ниско от тях. Това нещо не им е попречило на развитието. Ние не сме ли древен народ като тях, нямаме ли поводи за гордост и т.н.? Но при нас думата "национализъм" е с отрицателно значение и се стремим към някаква псевдодемокрация, като се опитваме да угодим на всеки.
Изобщо не се бъркам за раждаемостта. И при турците и при циганите е по-висока в сравнение с българите - това са данните. А факт е и че мексиканците в Америка са по-образовани от нашите малцинства.

Думата "национализъм" в България е дума с негативно значение,заради партии като ВМРО,АТАКА,НФСБ и т.н. иначе няма нищо лошо да си националист разбира се,даже е препоръчително ;) Повярвай ми бъркаш много с раждаемостта на турците ;) По размишлявай малко,погледни си познатите с турски произход и виж какво е положението в семействата им.С циганите почти всеки етнос на света по-интелигентен,аз сравнявах турците с мексиканците ;)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:10

CTAHKO написа:
dunavfc написа:
CTAHKO написа:
dunavfc написа:Самите американците не са от най-образованите,камо ли мексиканците,но това е друга тема.

Да,да...най-образованите са в Русе,нали ;)

Тук,между другото в интерес на истината си прав.Средният американец е доста по-слабо информиран и интелигентен от средно статистическият българин,ако не вярваш попитай,хора които са живеели там. Там обаче,когато някой се открои от масата и покаже някакви способности,веднага бива поемат от държавата и резултатите са показателни...

Като сме толкова умни,къде са ни парите :!: Стара българска приказка 8-)

Проблема на България,не е,че не сме умни,а че глупави хора като теб провалят всякакви опити да бъдем нормална страна.Пресен пример е малоумните ти доводи за пушенето на закрити места.Е всички да сме от Харвард,когато си имаме работа с малоумници като теб с подобни малоумни доводи,как да просперирараме !

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:12

CTAHKO написа:
Tommi написа:
dunavfc написа:

Какво си тръгнал на някакъв влах да обясняваш що е то "Национална гордост" и "Национализъм" 8-) Пусни го по течението и му гледай цирка 8-)

Ти ли имаш претенции,що е то "национална гордост" след като цитираш моето мнение в което заявявам,че няма от какво да се срамуваме и,че България не е толкова лошо място за живеене и смяташ,че по този начин,защитавам някаква политическа партия ?

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 02 юни 2013 22:14

dunavfc написа:
CTAHKO написа:
dunavfc написа:Самите американците не са от най-образованите,камо ли мексиканците,но това е друга тема.

Тук,между другото в интерес на истината си прав.Средният американец е доста по-слабо информиран и интелигентен от средно статистическият българин,ако не вярваш попитай,хора които са живеели там. Там обаче,когато някой се открои от масата и покаже някакви способности,веднага бива поемат от държавата и резултатите са показателни...

Това да ти кажа са абсолютни глупости. Преди 15-20 години може би да е имало известна вярност. Сега завършват 12 клас без да знаят таблицата и как се смятат ъглите в триъгълник, без да са прочели нищо от Вазов, Елин Пелин, Ботев и т.н. без да знаят столиците в Европа и т.н. Ти сам смятай за каква интелигентност става въпрос. Както имаше един лаф докато учих в ТУ София, че един от доцентите е казал: Като знам какви инженери правим, ме е страх да ида на лекар. А един друг пък каза, че от УНСС някой го е бъзикал че вече в България не се изобретява и развива нищо и до голяма степен има вина ТУ, и той му е отвърнал, че като го гледа пък техните кадри до къде докараха България най-малко има право да се шегува. Абе изобщо образованието ни в момента е смешно.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 юни 2013 22:17

dunavfc написа:Ти ли имаш претенции,що е то "национална гордост" след като цитираш моето мнение в което заявявам,че няма от какво да се срамуваме и,че България не е толкова лошо място за живеене и смяташ,че по този начин,защитавам някаква политическа партия ?

Естествено че аз 8-) На голия си задник,да твърдиш че няма от какво да се срамуваме и че не трябва да протестираме,а да си мълчим,не е национална гордост :!: Ама иначе си пръв на днешните протести...поне по щракане по клавиатурата 8-)

П.П. И да се кефиш,как полицаите пребиват протестиращите,също не е повод за "Национална гордост" 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
сини шампиони

Мнениеот сини шампиони » 02 юни 2013 22:22

dunavfc
Имам един въпрос към теб. След като толкова години турският език е бил свободно избираем и никой не е искал да го учи, защо го правят задължително избираем? И следващият ми въпрос, ако и това не доведе до желания резултат, а именно тая част от населението, което се определя като етнически турци да изучава турски език, можеш да гарантираш, че следващата стъпка на тия кратуни няма да е задължителното изучаване на турския наравно с българския!
И само Левски оле

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:22

CTAHKO написа:
dunavfc написа:Ти ли имаш претенции,що е то "национална гордост" след като цитираш моето мнение в което заявявам,че няма от какво да се срамуваме и,че България не е толкова лошо място за живеене и смяташ,че по този начин,защитавам някаква политическа партия ?

Естествено че аз 8-) На голия си задник,да твърдиш че няма от какво да се срамуваме и че не трябва да протестираме,а да си мълчим,не е национална гордост :!: Ама иначе си пръв на днешните протести...поне по щракане по клавиатурата 8-)

П.П. И да се кефиш,как полицаите пребиват протестиращите,също не е повод за "Национална гордост" 8-)

Има от какво да се срамуваме,но има и много неща от които да се гордеем,всеки сам си преценява как да погледне чашата...Аз съм казал,че не трябва да се протестира ? Аз ти казах,че бях на протестите в началото на февруари,ти обаче не четеш...И много ми харесва как си подбираш протестите...Значи по принцип трябва да протестираме,но ако е за протест,който не ни отърва ,протеста губи смисъл,както днеска а ?
Естествено,че ще се кефя,когато виждам как полицията смазва от бой провокатори,националисти ( в лошият смисъл на думата ) и провокатори. Ти няма ли да се радваш,ако мен ме пребият на някой протест ? Аз избирам да мразя такива,каквито изброих,а ти си свободен да мразиш,такива като мен ;) Ако утре полицията пребие група педофили,които протестират срещу него,ти пак ли няма да се чувстваш национално горд ?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:25

galin56 написа:
dunavfc написа:
CTAHKO написа:

Това да ти кажа са абсолютни глупости. Преди 15-20 години може би да е имало известна вярност. Сега завършват 12 клас без да знаят таблицата и как се смятат ъглите в триъгълник, без да са прочели нищо от Вазов, Елин Пелин, Ботев и т.н. без да знаят столиците в Европа и т.н. Ти сам смятай за каква интелигентност става въпрос. Както имаше един лаф докато учих в ТУ София, че един от доцентите е казал: Като знам какви инженери правим, ме е страх да ида на лекар. А един друг пък каза, че от УНСС някой го е бъзикал че вече в България не се изобретява и развива нищо и до голяма степен има вина ТУ, и той му е отвърнал, че като го гледа пък техните кадри до къде докараха България най-малко има право да се шегува. Абе изобщо образованието ни в момента е смешно.

Не са никакви глупости пич ;) Ти наистина ли вярваш,че средностатистическият тинейджър в САЩ чете местната литература ? Или пък,че знае столиците на съседните щати ?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:28

сини шампиони написа:dunavfc
Имам един въпрос към теб. След като толкова години турският език е бил свободно избираем и никой не е искал да го учи, защо го правят задължително избираем? И следващият ми въпрос, ако и това не доведе до желания резултат, а именно тая част от населението, което се определя като етнически турци да изучава турски език, можеш да гарантираш, че следващата стъпка на тия кратуни няма да е задължителното изучаване на турския наравно с българския!

Какво значи задължително избираем ? Първо не съм сигурен,че е точно така,но дори и да е така,на едно дете се предлагат 10-на предмета от които той трябва да избере някой. Да приемем,че в този списък е и турският език,ако детето не харесва другите 9 предмета и е решило да учи турски,какъв е проблема ? Когато турският език се предложи да бъде изучават задължително наравно с българският,тогава вече можем да говорим за обществено недоволство ;)
И само да ти споделя нещо,защото имам наблюдения и върху двата етноса. Българските турци и циганите от малки се научават на турски,не от държавата,а от родителите им,та дали ще се учи турски или не,то на 7 год. вече го знае...

Върни се в “Свободна зона”