Евровизия 2012

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
RobiVanPersie
Контакти:

Re: Евровизия 2012

Мнениеот RobiVanPersie » 25 май 2012 11:12

този конкурс е най-голямата измама ,която съм виждал и проблема ,че е очевидно.....

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 25 май 2012 11:13

Доста разочароващи бяха според мен повечето песни тази година. Особено се изложиха традиционно силните през последните години Украйна и Румъния. За нашето слабо представяне мисля, че най-голяма вина има т.нар. "Академия", която извърши първоначалния подбор и ни предложи песните, от които трябваше да избираме. Ако искаме да се представим по-добре догодина трябва да изметем първо тях. Иначе на мен сега ми харесаха най-много 4 песни: Швеция и Гърция (които според мен са големите фаворити), както и Кипър и Молдова. Да стискаме палци на нашето момиче Иви, да я подкрепим с някой друг СМС и да се надяваме, че ще влезе поне в петицата, а защо и да не спечели. 8-)
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Adramelech
Контакти:

Мнениеот Adramelech » 25 май 2012 11:18

slash1912 написа:Абсолютно съгласен.Само едно допълнение-нали ние избираме с коя песен ще участваме.След като избираме цигани с чалга да ни представят,значи не можем да очакваме нищо повече!

Защо си мислиш, че някой я е избирал? В няколко интервюта, Софка се изпусна, че мислила, че пак щели да я излъжат...
Дори и да има някоя що годе добра песен, то едва ли ще я изберат, защото някои хора предварително са решили, кой ще ни представлява в този, иначе малоумен конкурс...
[center][rimg]http://store.img-share.eu/Grunge-Bulgarian-Flag-by-TheDrake92_jpgbIM0ClR.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Theos
Контакти:

Мнениеот Theos » 25 май 2012 11:34

След националната селекция, някакъв си чернокож с наименование Жоро Черния излезе и каза ,че е инвестирал 20 хил лева в смси за Софчето, журито пък избра едни смешни 5 недоносчета с умопомрачителна песен и танц, но в крайна сметка при общия сбор спечели Софчето...та тази песен не беше моята която исках да спечели, тази песен е на 20те хиляди лева на това лице.
Все едно да почнем да казваме ,че сме искали Краси Аврамов преди време,или група Каффе, избрани по същия криминален начин.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 25 май 2012 12:21

slash1912 написа:Абсолютно съгласен.Само едно допълнение-нали ние избираме с коя песен ще участваме.След като избираме цигани с чалга да ни представят,значи не можем да очакваме нищо повече!

Циганите са се пукнали да пращат смс-и, но е вярно и, че имаше много български вот за нея, за съжаление.
Не изключвам варианта и всичко да беше нагласено.
Ivanskiq написа:Айде, почнахте се. Тя била циганка, изглежадала зле...А къде бяхте като се избираше песен, да вземете да споделите притесненията си, че тази песен е чалга и с нея нямаме шанс.

Ден, след като избраха Софи, казах на 10 човека, че категорично няма да се класираме на финала.
3-ма от тях казаха, че със сигурност сме на финал и, че може да спечелим конкурса- 3 дена им се смях.
Така, че още от самото начало знаех, че точно това ни очаква, а именно - отпадане.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 25 май 2012 12:45

Защо спорите за музика бе момчета?Това не е музикален конкурс. Това е политически конкурс като по време на конкурса има музикални поздрави които пък от своя страна в голяма си част са в стил Сашка Васева и Азис само че в исландски,украински ,турски и какъвто си помислите вариант.
От гледна точка на музиката албанците се представят с много силно ( като музика) парче ,а за изпълнението нямам думи.Уникално!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=671tCjePT3w[/youtube]

Тази песен е с голяма разлика по-добра от всичко що се счита за фаворит (въпреки че това дали една музика е добра или лоша е въпрос на вкус и естествено от гледната точка.Едно е оценката да я два човек който се занимава с музика,и такъв за който музиката е нещо като квантовата физика за Софи Маринова например)....според мен.Ще ми е интересно на кое място ще я засилят...
Относно песента на Софка....според мен беше по-добра от много от ония които се класираха.....но това не е музикален конкурс.
Последна промяна от sl321 на 25 май 2012 13:06, променено общо 2 пъти.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 25 май 2012 12:47

Това момиченце да бяха пратили,не място във финала, а самата Евровизия щеше да спечели! Българска народна песен,с българска носия и божествен глас :!:
http://vbox7.com/play:f0402387
Но за съжаление участваме в този конкурс не за добро представяне,а заради самото ГОЛЯМО КРАДЕНЕ от бюджета на БНТ/разбирай от парите на данъкоплатците/За това не се учудвайте когато БНТ реве ,че нямала пари да даде на живо дадено спортно събитие, което се очаква с интерес от всички българи.

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 25 май 2012 13:14

Защо спорите.
Тук няма значение дали песентта е хубава или не (между другото е по-добра от сръбската, фиромонската, босненската и естонската приспивни песнички).
Просто държавите от СССР гласуват за държавите от СССР, а тези от Югославия за Югославия.
Единствения начин българска песен да премине полуфинала е да е много, много силна и да заинтригува Западна Европа (само Вода беше такава).
Гласове от Източна Европа няма как да получим (те си гласуват всяка година за едни и същи държави независимо от качеството на песните).
При равни условия (или дори ако нашата песен е една идея по слушаема, както сега) нямаме шанс.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 25 май 2012 13:37

Dobri написа:Защо спорите.
Тук няма значение дали песентта е хубава или не (между другото е по-добра от сръбската, фиромонската, босненската и естонската приспивни песнички).
Просто държавите от СССР гласуват за държавите от СССР, а тези от Югославия за Югославия.
Единствения начин българска песен да премине полуфинала е да е много, много силна и да заинтригува Западна Европа (само Вода беше такава).
Гласове от Източна Европа няма как да получим (те си гласуват всяка година за едни и същи държави независимо от качеството на песните).
При равни условия (или дори ако нашата песен е една идея по слушаема, както сега) нямаме шанс.

Съгласен съм ,на всичко от горе бяхме сложени в такъв поток на няколко бивши югославски републики и няколко такива руски.
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 25 май 2012 16:22

Много негативизъм, много нещо. За всички, които плюят по конкурса ще кажа, че това е най-гледания, най-обичания и най-стойностния музикален конкурс в света. Доста често участници на финала са ставали звезди от световен мащаб, а песни са ставали хитове за години напред. Последния пример е германката Lena Meyer, която прави невероятна кариера, продава милиони албуми и пее пред десетки хиляди по стадиони в цяла Европа. Умираме да отричаме хубавото и да плюем само, защото не ни изнася.
Истина е, че в последните 20 години класирането в конкурса е повлияно от извънмузикални фактори и те са географски, а не политически, както някои писаха. Има три основни групи държави, които всяка година се подкрепят и обикновено победителят е излъчен от една от тези групи. Това са бившите югославски републики, бившите съветски републики и скандинавските страни и околните на тях. За да пробиеш това статукво ти трябва наистина добра, много добра песен и присъствие. А това, че може да се пробие го доказа цитираната по-горе германка.
За нашата песен. Истината е, че като човек, който познава конкурса в детайли от много години, за мен беше ясно, че класиране на финал тази година беше невъзможно. За да се класираш на финал (ако си извън горните три групи) е необходимо хубава и запомняща се песен, красива визия и добро сценично присъствие. Поне два от тези компоненти трябва да имаш, за да си на финал. Това до момента показаха само Елица и Стунджи и логично пробиха. Как пък тогава нямаше заговор срещу България, а сега има. Песента беше интересна и запомняща се, с фолклорни елементи, които се харесват в Европа, Елица е едно много красиво момиче, а сценичното присъствие беше просто взривяващо. Какво имахме снощи: грозна жена, отвратително сценично присъствие (още с излизането направи 2-3 чалга движения, които бяха отблъскващи) и посредствена песен. Цялото изпълнение на Софка - облекло, текст, музика и поведение може да се охарактеризира с една дума - КИЧ. А хората отдавна не обичат кича, особено в централна и западна Европа. Е, как да се класираме?
За финала: от чисто музикална гледна точка, тази година конкурса е на изключително високо ниво. Има пълнежи като Литва, Македония, Естония, Турция, Норвегия, но те са от горните три групи и класирането им не е изненада. Русия пък направо се изгаври с тия бабушкери, но ще влязат в тройката, защото са Русия и защото с тези субекти привличат симпатиите на много хора. Това също е стратегия, също е тактика. Песента (ако това е песен) е най-слабата в конкурса от музикална гледна точка, но както посочих по-горе, не само музиката носи точки. В същото време обаче, има поне 6-7 песни, които са на изключително ниво. Шведската песен е потенциален мега-хит и това лято няма да има дискотека в Европа, в която да не се върти непрестанно. Такава песен трябва да спечели и аз съм сигурен, че това ще стане. Датчанката също прави страхотна музика, но няма да спечели, защото повечето гласове на скандинавците и северна Европа ще отидат за Швеция. Ако някой иска да ми се довери и харесва лек алтернатив тип Аланис Морисет, да си дръпне всички песни на Soluna Samay и ще остане очарован. Песните на Италия и Великобритания са на световно ниво. Азерката също пее страхотно и е много технична (за разлика от албанката, която има глас да чупи прозорци, но никаква техника). Кипърската песен също е много подходяща за Евровизия, както и румънската. И двете са танцувални, много приятни и ще бъдат въртяни дълго.
Простете за дългия анализ, но нямаше как с по-малко думи да изложа мнението си.

Върни се в “Свободна зона”