Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

didayyord
Контакти:

Re: Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Мнениеот didayyord » 01 мар 2013 15:21

Ти си недоволен от някое изискване и не мога да разбера от кое. За каква гаранция говориш-парична? И каквато и да е всъщност-какво лошо виждаш в това да се изисква гаранция, за каквото и да е? И ако Божков е забавил плащания или не е платил подизпълнителите могат да го съдят.
Ето и един цитат в тази връзка със забавянето на плащанията:
Пътната агенция не може да се намесва, защото това е правен спор между частни субекти, обясниха от АПИ. Агенцията обаче ще посредничи за решаването на спора като медиатор между двете страни. Членът на управителния съвет на АПИ Лазаринка Стоичкова вече е имала среща с протестиращите строители на “Марица” във вторник.
[/quote]

Винаги е имало гаранции и в това няма нищо лошо, дори е редно. Обаче в последно време станах силно нерегламентирани, освен това има странни изисквания, като например за оборот в размер на 15 - 20 млн. и нагоре, за да може да участваш в търга. Познавам добри фирми, които разполагат с техниката, с персонала, с историята, с всичко необходимо за да се справят, но не им достига оборот и не ги допускат да участват. Подобни изисквания са само и единствено в услуга на две-три големи фирми. И при все, че сам Бойко призна, че е трябвало да обърнат повече внимание на дребния и среден бизнес (след дъжд качулка), ти какво успорваш.

MORSKI
Контакти:

Re: За залеза на магисталите

Мнениеот MORSKI » 01 мар 2013 15:24

ehh написа:
didayyord написа:
CTAHKO написа:Само ми обясни къде са тези 133 км магистрала на предното правителство :?

И аз не знам, но в интерес на истината.
От 169км на Тракия, до вече несъществуващото кръгово на Стара Загора (208 км) Това са 40км.
Другото трасе е това това между Карнобат и Бургас което 35.7 км.
Хемус м-у Шумен и Каспичан - 13.
Струма - Даскалово -Долна диканя - 19км.
Марица от Харманли до Любимец - 16.6

За останалите не знам! Ама и тия са повече от Бойковите

Хе-хе, че ти въртя-сука и ги докара на 10км от 133-те :) Къде могат да се проверят тия данни? Късметът на предното правителство беше в това, че управлява във времена без криза. Това създаде атмосфера за инвестиции и развитие на малък/среден бизнес. Вдигаха и пенсиите, от което обаче народът не се почувства по-богат, защото просто се покриваше инфлацията. Е, да кажем, че не са се чувствали и по-бедни. Минусите. Корупция по всички етажи, скандали, разследвания, спиране на фондове. Да не пропускаме и стачката на миньорите и учителите. Прословути са първите копки на Серж, след които обаче едно голямо нищо. Серж ще бъде запомнен с това, че се грижеше за пенсионерите, а Бойко - с наливане на пари в инфраструктура.

Прав е. От Хемус бяхам построени 15 километра без обаче да се вдига такъв шум., Сега се строят 16 километра и научи цял свят дето се вика, че се прави магистрала от бюджета, а не от еврофондове. Даже не ми беше направило впечатление, че от Хемус са построени километрите от Каспичан до Шумен по времето на тройната коалиция. Просто не вдигаха такъв шум.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 01 мар 2013 15:29

MORSKI написа:
ehh написа:
didayyord написа:
CTAHKO написа:Само ми обясни къде са тези 133 км магистрала на предното правителство :?

И аз не знам, но в интерес на истината.
От 169км на Тракия, до вече несъществуващото кръгово на Стара Загора (208 км) Това са 40км.
Другото трасе е това това между Карнобат и Бургас което 35.7 км.
Хемус м-у Шумен и Каспичан - 13.
Струма - Даскалово -Долна диканя - 19км.
Марица от Харманли до Любимец - 16.6

За останалите не знам! Ама и тия са повече от Бойковите

Хе-хе, че ти въртя-сука и ги докара на 10км от 133-те :) Къде могат да се проверят тия данни? Късметът на предното правителство беше в това, че управлява във времена без криза. Това създаде атмосфера за инвестиции и развитие на малък/среден бизнес. Вдигаха и пенсиите, от което обаче народът не се почувства по-богат, защото просто се покриваше инфлацията. Е, да кажем, че не са се чувствали и по-бедни. Минусите. Корупция по всички етажи, скандали, разследвания, спиране на фондове. Да не пропускаме и стачката на миньорите и учителите. Прословути са първите копки на Серж, след които обаче едно голямо нищо. Серж ще бъде запомнен с това, че се грижеше за пенсионерите, а Бойко - с наливане на пари в инфраструктура.

Прав е. От Хемус бяхам построени 15 километра без обаче да се вдига такъв шум., Сега се строят 16 километра и научи цял свят дето се вика, че се прави магистрала от бюджета, а не от еврофондове. Даже не ми беше направило впечатление, че от Хемус са построени километрите от Каспичан до Шумен по времето на тройната коалиция. Просто не вдигаха такъв шум.

Какво значи не "вдигане на шум"? Всичко, което се прави да стои на тъмно ли?
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 01 мар 2013 15:33

Умен човек си много добре знаеш какво значи не вдигане на шум. Знаеш какво значи ПР и популизъм също ;)

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 01 мар 2013 15:40

didayyord написа:
Винаги е имало гаранции и в това няма нищо лошо, дори е редно. Обаче в последно време станах силно нерегламентирани, освен това има странни изисквания, като например за оборот в размер на 15 - 20 млн. и нагоре, за да може да участваш в търга. Познавам добри фирми, които разполагат с техниката, с персонала, с историята, с всичко необходимо за да се справят, но не им достига оборот и не ги допускат да участват. Подобни изисквания са само и единствено в услуга на две-три големи фирми. И при все, че сам Бойко призна, че е трябвало да обърнат повече внимание на дребния и среден бизнес (след дъжд качулка), ти какво успорваш.

Няма изискване за оборот-поне аз не видях-ако има такова изискване ми дай линк, откъдето си го прочел. Има изискване при равни други условия да се избере фирмата с по-голям оборот и предполагам това е така, защото тя ще има повече опит в строежите и ще е по-търсена.
До месец комисията ще избере осем от кандидатите, които ще бъдат отсети по специална методика, в която основни показатели са оборотът на фирмите и километри изпълнени обекти.
Ако сред кандидатите има две фирми с еднакви показатели, продължава тази с по-големия оборот.

Това намерих по повод твоето изказване. Аз съм написал какво оспорвам ;) Като цяло мнението ми е, че се плюе по едни хора за щяло и нещяло-понякога се критикува с основание, но често без и лично според мен това е целенасочено...
Последна промяна от parvanoff на 01 мар 2013 15:59, променено общо 1 път.
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 01 мар 2013 15:43

Той и Хитлер е строял пътища ...

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 01 мар 2013 15:45

За всички е ясно кой какви приоритети е имал и кой за какво е вдигал шум или е рязал лентички.Когато крадеш избягваш да се шуми около далаверата,защото могат да ти спрат еврофондовете.Ако твоята цел е да изградиш инфраструктурата на България,режеш лентичките на всеки открит от теб обект и се гордееш с това.Също така всеки сам избира дали ще върне хидролога на власт или ще гласува за Борисов,Сидеров или някой друг.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 01 мар 2013 16:06

MORSKI написа:

Само че тия сегашните 16 километра след Шумен не са още и 2 километра! Магистралата продължава не повече от километър след отбивката за Шумен.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 01 мар 2013 17:43

parvanoff написа:
didayyord написа:

Няма изискване за оборот-поне аз не видях-ако има такова изискване ми дай линк, откъдето си го прочел. Има изискване при равни други условия да се избере фирмата с по-голям оборот и предполагам това е така, защото тя ще има повече опит в строежите и ще е по-търсена.
До месец комисията ще избере осем от кандидатите, които ще бъдат отсети по специална методика, в която основни показатели са оборотът на фирмите и километри изпълнени обекти.
Ако сред кандидатите има две фирми с еднакви показатели, продължава тази с по-големия оборот.

Това намерих по повод твоето изказване. Аз съм написал какво оспорвам ;) Като цяло мнението ми е, че се плюе по едни хора за щяло и нещяло-понякога се критикува с основание, но често без и лично според мен това е целенасочено...

В тръжните документи го пише. Продават се, като решиш да участваш.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 02 мар 2013 14:30

Откакто Grand Master Борисов е подал оставка, гледам че в Пловдив пред хотел Марица са поставили метални колчета преди моста и вече никой не може да прави забранения ляв завой. :lol:

Върни се в “Свободна зона”