Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
golemia

Re: Тема за политика - България

Мнениеот golemia » 14 окт 2015 12:47

..и през тези 25 години няма/поне не се сещам да има/един проект или инвестиция от САЩ и З.Европа който да е донесъл печалба на България.ЕС+НАТО-печалба 0.СИВ+Варш.договор имахме печалба.
Ееех Българийо!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 14 окт 2015 12:49

THE G.A.M.E написа:
Pichichi написа:Щом може да има Северен поток 1 и 2 и Русия и ЕС да са се договорили значи щеше да се договорят и за Южен поток.

С ЕС нямаше реален проблем.

Проблемът беше от наша страна ( че руснаците са си гледали изключително собственият интерес, за това не можем да им се сърдим, щото е най-нормалното нещо на света ) ... Първо с корупцията покрай обществените поръчки на фирмите, които трябваше да участват в изграждането, и 2-ро: С доста постните от към възможна печалба за нас, условия.

Силно се съмнявам в "Северен поток" печалбата за Германия да е едва 20-30 % и то след 20-на години.
Нали се сещаш, че руснаците са преговаряли с немците, като с равни.
А с нас, като с подчинени.

Но както писах, проблема не е в руснаците, а в "на'ще" преговарящи.

Абсолютно съм съгласен с теб, но проекта можеше да се предоговори!
Иначе печалбата не Германия няма да е 20 %-та и след 20 г. ама и финансирането там не е това което ние можем да предложим.
:lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 окт 2015 12:54

golemia написа:..и през тези 25 години няма/поне не се сещам да има/един проект или инвестиция от САЩ и З.Европа който да е донесъл печалба на България.ЕС+НАТО-печалба 0.СИВ+Варш.договор имахме печалба.

Не си прав.

Не мисля че е сериозно да се споменават СИВ и "Вършавският договор", все пак това са структури, които банкрутираха и изчезнаха, поради собствената си несъстоятелност.

А от ЕС усвояваме средно, като субсидии и дотации, над 2 млрд. евро всяка година.
А от следващата цифрата скача на 3 млрд. евро. ;)

Това са си един вид инвестиции.
Даже за тази година финансистите казват, че заради евро-средствата БВП-то ни е скочило с 4 %
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 14 окт 2015 12:59

THE G.A.M.E написа:Няма спор, че от двата руски проекта( АЕЦ-Белене и "Ю.П." ) щяхме да имаме някаква полза, но тя е доста малка, с оглед на огромните проекти и възможностите им за генериране на печалба.

Това е все едно аз да кажа на комшията: "Братле, имаш голям двор, дай да направим едно басейнче със заведение, с мои и твои кинти, ако немаш налични, ще ти дам заем. Печалбата за мен ще е моментална, а за теб, след като ми върнеш заема, ще прибираш около 20-на %, ако разбира се, има въобще печалба "

Айде да бъдем честни, кой от критиците би се навил на подобни условия ? :roll:

Проблема е, че Боко ги отхвърли поради натиск от Щатите, а не защото бяха неизгодни за нас.
Ако не бяха "Янките", двата проекта щяха да влязат в историята с мега корупция и нарушения около осъществяването им.
А рискът после, щеше да е в рамките на 90 % за нас и едва 10 % за Русия.

Да не мислите, че Б.Б. с охота се е съгласил да играе по-свирката на американците ?
Та нали гаджето му и някои фирми, приближени до ГЕРБ, се лишиха от едни кинти ? :lol:

Не зная, не съм експерт в тази област и няма как да съм наясно дали и колко ще е печалбата и мисля, че почти всички пишещи във форума не сме наясно. Заради това и не участвах в референдума за АЕЦ-Белене, който според мен беше безсмислен, тъй като изключително малка част от българите имат капацитета да се произнесат по такъв въпрос. Колкото до ЮП там нещата не зависеха от нас, тъй като при отказ на някои страни от ЕС да се осъществи, ние и да изградим участъка на наша територия той си остава неработещ и щеше да е един вид паметник на глупостта. Само не зная защо на Борисов се приписва спирането на ЮП, при положение, че това стана при Орешарски, който стоеше като ученик пред американските сенатори, при обявяване за прекратяването му.
Борисов поне се опитва да се противопостави и на американците, като сравни "Уестингхаус" и Мариците 1 и 3 с проектите за ЮП и АЕЦ-Белене и защити работодателските организации, които искат одържавяване на тецовете. И думите му бяха, че при проблем с руските проекти сме реагирали и сме ги спрели, а американците лобират и искат да наложат също проблемни проекти, с което не може да се съгласи.
Поне аз така разбрах неговите думи.

Потребителски аватар
golemia

Мнениеот golemia » 14 окт 2015 13:02

THE G.A.M.E написа:
golemia написа:..и през тези 25 години няма/поне не се сещам да има/един проект или инвестиция от САЩ и З.Европа който да е донесъл печалба на България.ЕС+НАТО-печалба 0.СИВ+Варш.договор имахме печалба.

Не си прав.

Не мисля че е сериозно да се споменават СИВ и "Вършавският договор", все пак това са структури, които банкрутираха и изчезнаха, поради собствената си несъстоятелност.

А от ЕС усвояваме средно, като субсидии и дотации, над 2 млрд. евро всяка година.
А от следващата цифрата скача на 3 млрд. евро. ;)

Това са си един вид инвестиции.
Даже за тази година финансистите казват, че заради евро-средствата БВП-то ни е скочило с 4 %

Що сме на челното място по бедност в ЕС?Що хората са недоволни?Що теглим непрекъснато заеми?
Ееех Българийо!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 14 окт 2015 13:07

golemia написа:Що сме на челното място по бедност в ЕС?Що хората са недоволни?Що теглим непрекъснато заеми?

Заради некадърните ни политици.

ЕС и НАТО са ни последните проблеми, не е сериозно да търсим проблемите там, където не са.
Виж другите бивши членки на СИВ и "Варшавският договор", те защо дръпнаха ?

Значи, явно проблемът не е в ЕС и НАТО. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
golemia

Мнениеот golemia » 14 окт 2015 13:19

Дръпнаха защото не са бедни!Плюс държавници във властта не политици/никога не съм харесвал тая дума/.България я закопаха-как да дръпне.То не бяха руски американски турски и какви ли не щеш още интереси.Но не и български.Няма как да дръпнем.
Ееех Българийо!

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 14 окт 2015 13:47

Бойко го държат с компромати, затова му дърпат ушите, ако се заиграе с Русия. Немалко хора е поръчал. Обществеността подозира само за Мишо Бирата, но той далеч не е единствената му жертва 8-)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 14 окт 2015 14:36

Soulen написа:Бойко го държат с компромати, затова му дърпат ушите, ако се заиграе с Русия. Немалко хора е поръчал. Обществеността подозира само за Мишо Бирата, но той далеч не е единствената му жертва 8-)

Тук не осъзнаваш колко си прав! :!:
И аз мисля , че от Вашингтон, Тел Авив и Брюксел знаят твърде много за мутренския живот на Борисов по времето на т.нар. мутренски години са го сплашили , че ако се заиграе с Русия, ще извадят всичките му кирливи ризи на показ, и именно поради тази причина Борисов се страхува да се заиграе с Русия!
Което за мен го прави страхлив политик!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 14 окт 2015 15:03

golemia написа:Дръпнаха защото не са бедни!Плюс държавници във властта не политици/никога не съм харесвал тая дума/.България я закопаха-как да дръпне.То не бяха руски американски турски и какви ли не щеш още интереси.Но не и български.Няма как да дръпнем.

Дръпнаха, защото искаха да живеят по-добре, и живяха по-добре по- време на СИВ. А ние с братушките им пращахме танкове.Хората още тогава произвеждаха Шкода, Дачия, Икарус и тн.А ние правихме мушмули.Аре байгън с глупостите, бяхме най- бедни заедно с руснаците в целият соц блок, сега е същото.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”