Митът за Панславизма

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Re: Митът за Панславизма

Мнениеот gzagorov » 29 мар 2015 21:05

THE G.A.M.E написа:
gzagorov написа:
Alexx написа:Българите са индоиранци, а не хуни или тюрки

Какви са българите като език, култура и антропологичен тип? Те идват от точно определено място и то трябва да бъде намерено.

За толкова години аз така и не разбрах кой и защо реши, че българите идват от някакво точно определено място в Азия.

Ами най-малкото има персийски, арабски и арменски източници, които проследяват движението на българските племена.

Сега, това, че не ни е известна историята на дедите ни от преди Христа, не е повод да смятаме, че сме автохтонно население на Балканите, каквито теории има.
Но за това нямаме нито един източник ...

"Българите са траки", ми звучи като - "Българите са славяни".
Известни са имената на всички тракийски племена и колена, името българи, или което и да е българско наименование на племе и коляно, липсва сред тях.

Персийски, арабски, арменски, че и асирийски, китайски и всякакви други източници проследяват движение на български_ племена. Пълният член липсва, а има разлика в значението. Не ми е известно тези източници да определят произход на, да ги наречем с представката, прабългарите. Никой не отрича, че големи маси хора от един и същ произход може да пътуват на хиляди километри по всички посоки. Правили са го арабите, викингите, римляните, елините, монголите, турците, китайците и кой ли още не. Това не означава преселение, не е и задължителен белег за произход. Китайците, въпреки че са основали Пътя на коприната, не са нито епиптяни, нито римляни по произход; монголите не произлизат от руските степи; а викингите, според някои отишли чак до Новия Свят, съвсем не са американци или англичани. Според някои съвременни автори, гърците чрез Александър Македонски, оказват елинистично влияние върху Близкият Изток и чак до Индия. Това не означава, че прародината на гърците е южно от Хималаите.
Което е странното, след толкова хилядолетия живот на Балканите, днес генетичните изследвания определят гърците като чуждоземци, идващи от едни земи доста пó на юг. Тоест, генотипът на етносите не се губи или променя толкова лесно, колкото на някои им се иска, и същите тези генетични изследвания могат да дадат добра насока за историческата истина, но и това не се харесва на много хора.
Ако се върнем на българите, има исторически извори, които говорят за принадлежността, и ако "българите са траки" не ти звучи добре, не знам какво би казал за "българите са мизи", написано от един византиец преди 8 века. Разбира се, тогава е имало автентични библиотеки, които не са били изнесени с вагони към Ватикан, Турция или Русия; не са били изгорени хиляди книги от фанариоти-предатели и общо взето не е имало причина някой, бил той и византиец (т.е. враг на българите), да лъже в сведенията си. Просто тогава българите са знаели какви са, лъжата е била безпредметна. Днес ние трябва наново да издирим и още по трудното, да осъзнаем истината за себе си.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

THE G.A.M.E

Re: Митът за Панславизма

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 мар 2015 21:46

gzagorov написа:генотипът на етносите не се губи или променя толкова лесно, колкото на някои им се иска, и същите тези генетични изследвания могат да дадат добра насока за историческата истина, но и това не се харесва на много хора.
Ако се върнем на българите, има исторически извори, които говорят за принадлежността, и ако "българите са траки" не ти звучи добре, не знам какво би казал за "българите са мизи", написано от един византиец преди 8 века. Разбира се, тогава е имало автентични библиотеки, които не са били изнесени с вагони към Ватикан, Турция или Русия; не са били изгорени хиляди книги от фанариоти-предатели и общо взето не е имало причина някой, бил той и византиец (т.е. враг на българите), да лъже в сведенията си. Просто тогава българите са знаели какви са, лъжата е била безпредметна. Днес ние трябва наново да издирим и още по трудното, да осъзнаем истината за себе си.

Вярно е, че генотипа трудно се изпарява, но той все пак не е категоричен белег за ареала на формиране на даден етнос.

Идеята ми е, че имаме някакви източници, които да ни показват едно движение на българските племена от Азия насам.
Това разбира се не означава, че там сме се формирали като етнос, но дава все пак една база, върху която може да се работи.
Имаме доста сходства с иранците, които обитават Северен Иран и земите на Север-Север-изток.
Дори в момента иранските историци са убедени, че именно в земите под Тяншан за 1-ви път започва да се използва етнонимът - българи.

Аз не изключвам възможноста да сме се обособили като етносна група тук, на Балканите, след което да сме поели
( поради някаква причина ) на Северо-Изток, и във второто столетие след Христа, отново да сме поели насам.
Или най-малкото някое от нашите племена/колена, да се е формирало тук, но в последствие да не е станало известно с етносното си име, а историците и хронистте да са го наричали с други имена.
Но за всичко това си трябват открития и факти.
Източници, на които малко от малко да се опрем.
За пътя от Азия насам имаме някакви, колкото и някои от тях да са спорни и неясни, но все пак ги има.

Писа за мизите... На мен до колкото ми е известно, древните автори не са обособявали с този термин определена етносна група, а просто са викали така на пребиваващите в определена област, които често са си били пришълци и са "ставали" мизийци, за улеснение на хронистите.
Прав си, че със сигурност има унищожени документи за нашата история, но ние не можем да предполагаме какви са били те.
Трябва да се опираме на известното.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”