Браво Mussolini

. Личи си,че си доста компетентен на тази тема и се съгласявам с всичко,което си написал

. Първо,искам да кажа,че историята се пише винаги от победителите. Затова на Нюрнбергския процес след края на войната, се говори само и единствено за военнопрестъпленията на нацистите,но няма и дума за Катин(всъщност съветската делегация първоначално е имала желание да "натопи" германците,но бързо се отказва,след като излизат неопровержими доказателства,че полските офицери са избити месеци преди нахлуването на Вермахта в СССР). На Нюрнбергския процес няма и дума за бомбардировките на американците над цивилното население в Дрезден,когато целият град е разрушен буквално за два дена. Няма и дума,за едно от най-големите военнопрестъпления през ВСВ-атомните бомбардировки над Хирошима и Нагазаки. Няма и дума,как американски пилоти са хвърляли пакети с "хуманитарна помощ" за гладните германци, а вътре е имало експлозиви. Нацистите са извършвали ужасни престъпления и аз не ги оправдавам, но според мен,законите важат за всички. Не може нацисткият външен министър Рибентроп да бъде осъден на смърт и обесен,заради "заплаха от агресия" отправена към Полша, а външният министър на СССР-Моллотов, с който се сключва прословутия "пакт за ненападение" и подялба на Полша и действал по същия агресивен начин във въпросната страна,не само да не бъде съден,но дори живее и умира в дълбоки старини(умира на 96 години).Къде е справедливостта в случая
Също така, съм забелязал, че в България на много хора,не са им ясни понятията "фашизъм" и "националсоциализъм". Фашизъм в Германия НИКОГА не е имало. Фашизъм е италианска дума и означава сноп пръчки(подобни на тези,които Кубрат е дал на синовете си

).Да не говорим,че винаги са ми били смешни някои митове в България. Един от тях е че Септевмрийското въстание(1923г.) е първото антифашистко въстание в света. Значи Мусолини, създава фашистката партия през 1919г., през 1922 година идва на власт в Италия,а ние вече в България сме имали фашисти и дори правим "антифашистко" въстание

.
Абсолютно съм съгласен,че за България,акцентът трябва да пада върху периода на Балканските войни и Първата Световна Война, не толкова върху ВСВ. Смятам,че най-голямата грешка на българското правителство, относно "националният въпрос" е направена на 16 юни 1913 година,когато правителството на Ив. Гешов, решава да атакуваме съюзнциците си. Гърци и сърби са искали да си поделят спорната зона на Македония, но за безспорната(вкл.Охрид и Битоля) за нея никой не е имал претенци и оспорвал българския харакер. Както и за Беломорска Тракия. А ние вместо да се задоволим с територия достигаща близо 170 000 кв.км. и до две морета, тръгваме с изморена войска,изкарала най-тежките сражения срещу турците и напълно закономерно идва първата национална катастрофа. А Фердинанд,за мен е един от най-слабите ни владетели,които сме имали за 1300 години. Не само е бил,ревностен привърженик да атакуваме съюзниците си и именно той предлага на Ив. Гешов. Но след победата при Одрин, поръчва каляска с осем коня,с които да влиза в Истанбул. Абсолютно доказателство,че е бил заслепен и е нямал никаква представа за реалната обстановка. Империя,като Русия не беше допусната от Великите сили, да влезне в Истанбул през Руско-турската война от 1877-1878. Какво да кажем за България. Фердинанд, има и основен принос, през ПСВ,да сме съюзници от грешната страна и това довежда до втората национална катастрофа и най-унизителния договор,който някога сме сключвали- този в парижкото предградие Ньой