Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 12:49

dafquezz написа:Интересувал съм се достатъчно, да не излезе че познавам Библията по-добре от теб, а? Защото аз никога не говоря за неща, с които не съм запознат. Ясно е, че не можеш да ми отговориш, защото не знаеш.

Знам , просто по-рано ти обясних , че темата за Ада и Сатаната не са ми приятни и се старая да не мисля много за тях , въпреки че съществуват .

А щом толкова знаеш , защо толкова питаш ?
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 12:50

За да докажа тезата си, и да видя колко си запознат. В Библията Ада не е споменат. ФАКТ. Уж си много вярващ, а вярваш в нещо, което го няма в свещаната книга. Да ти кажа ли кога за пръв път се появява концепцията за Ад такава, каквато я познаваме днес?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 12:52

dafquezz написа:За да докажа тезата си, и да видя колко си запознат. В Библията Ада не е споменат. ФАКТ. Уж си много вярващ, а вярваш в нещо, което го няма в свещаната книга. Да ти кажа ли кога за пръв път се появява концепцията за Ад такава, каквато я познаваме днес?

Библията ни учи на добро и да вярваме , затова и Адът не е споменат .

Това че не го пише , не значи , че не същестува . Ти прочете ли историята на Сатанаил ?
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 12:54

Чел съм я, да. Чел съм и много други неща. Например за Ада, за това как е "създаден". Сигурен съм, че ще ти е много интересно. 1054 година, Великата Схизма, какво ти говори това понятие?

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 12:57

dafquezz написа:Чел съм я, да. Чел съм и много други неща. Например за Ада, за това как е "създаден". Сигурен съм, че ще ти е много интересно. 1054 година, Великата Схизма, какво ти говори това понятие?

Човек , аз ти говоря за време , мноооооооого преди Средновековието . Съветвам да не вярваш много-много на твоите писания за описания или тн.

Ако продължаваш да говориш за католици , аз просто ще спра да ти обръщам внимание .

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 13:03

Не разбираш ли , че те си проповядват Христовото учение , като го изменят , както им е угодно .
Православните християни вярват в непроменената и неопетнената вяра в Бог .

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 13:08

А аз, човек, ти говоря, че преди 1054 година НИКОЙ не е чувал за такова нещо като АД. Провери, ако не вярваш, поинтересувай се, много лесно можеш да ме обориш, в случай, че греша. Много е лесно да избягаш от спор, когато видиш, че си неподготвен. Сега да ти кажа за Ада, да те ограмотя, ако не ми вярваш, провери сам, и ще се увериш. Питай свещеник ако желаеш, няма как да ти каже нещо различно, защото това е факт. Адът се появява за пръв път като идея, като образ, във ватикански ръкопис малко след Схизмата. Тогава двете църкви - Римокатолическата и Източно-православната се анатемосват взаимно, и католиците, които толкова "обичаш", излизат с нова идея, идеята за Ад, място, където отиват да страдат недостойните за спасение души, в случая източноправославните. Пак казвам, ако смяташ, че давам подвеждаща информация, питай свещеник. Преди 1054 година идеята за Ад, специално в христианството, е НЕПОЗНАТА!

Виж как вярваш в нещо, практически изфабрикувано от католическата църква (в случая плагиатствано от гръцките митове за Хадес и неговото царство).

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 13:13

Католиците на са ми критерий и изменят абсолютно всичко включително и представите за Ада .
Като понятие може и днес да се появи , но е съществувал много преди това и наистина знаещите по отношение на вярата хора са го знаели много преди католиците да се направят на важни и да го обяват публично .

Те не следват Божията вяра в чистия й вид , те я изменят , те я използват , за да придобиват богатства , неслучайно католическата църква е най-богатата в целия свят .

Повече не ги намесвай в разговора .

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 13:15

Вярвай на католиците и техните учения и нововъведения .

Да си чувал за Откровения на Свети Йоан Кръстител ?

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 13:22

Ама аз съм съгласен с теб, те изменят вярата както им е удобно, в случая взимат понятие от гръцката митология, изтупват го от прахта и го "внасят". По-късно източноправославието внася вече разработената идея. Преди това, не можеш да ме убедиш, че някой, колкото и добре познаващ вярата, е познавал Ада, защото няма нито един документ, свидетелстващ за това, а паметници от периода не липсват, повярвай ми, особено византийски, и свързани с религията. Интересно, как може да се изгубят само документите, в които се споменава Ада, преди 1054 година а? Или искаш да ми кажеш, че хората, занимаващи се с религия са го знаели, но са си мълчали и никой не го е споменал никъде? Няма логика...
Толкова си неподготвен, а спориш, не те ли е срам, аз дето съм атеист, да познавам твоята религия по-добре от теб? Току-що ти доказах как, колкото и да си вярващ, вярваш в неща, които не ги пише в свещената ви книга, това, човек, е характерно за сектантите. Приятен ден ти желая, като се образоваш малко може пак да си говорим.

Върни се в “Свободна зона”