Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 13:08
А аз, човек, ти говоря, че преди 1054 година НИКОЙ не е чувал за такова нещо като АД. Провери, ако не вярваш, поинтересувай се, много лесно можеш да ме обориш, в случай, че греша. Много е лесно да избягаш от спор, когато видиш, че си неподготвен. Сега да ти кажа за Ада, да те ограмотя, ако не ми вярваш, провери сам, и ще се увериш. Питай свещеник ако желаеш, няма как да ти каже нещо различно, защото това е факт. Адът се появява за пръв път като идея, като образ, във ватикански ръкопис малко след Схизмата. Тогава двете църкви - Римокатолическата и Източно-православната се анатемосват взаимно, и католиците, които толкова "обичаш", излизат с нова идея, идеята за Ад, място, където отиват да страдат недостойните за спасение души, в случая източноправославните. Пак казвам, ако смяташ, че давам подвеждаща информация, питай свещеник. Преди 1054 година идеята за Ад, специално в христианството, е НЕПОЗНАТА!
Виж как вярваш в нещо, практически изфабрикувано от католическата църква (в случая плагиатствано от гръцките митове за Хадес и неговото царство).