Отстраниха Местан от ДПС

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Отстраниха Местан от ДПС

Мнениеот diplomat » 25 дек 2015 19:03

NOMER14 написа:Стига сте се занимавали с тоя Нещастник, държан в златна клетка, наречена Сараи. Българин ли? Дрън-дрън, та пляс? Голям политик бил - глупости на търкалета. Ако беше що-годе отговорен политик, щеше да е Министър-председател. Там е отговорността в държавата - да се чудиш откъде да вземеш пари, за да вържеш държавния бюджет. Големи политици в България са бившите ни Министър-председатели - Жан, Иван, Серго, Бойко, които добри или лоши ни докараха до ЕС и все още да сме в него. Иначе добър кадър си е отгледала Държавна сигурност(бившата, че то сегашна има ли) да го активира от Боянските ливади досега.
И пак ще кажа: винаги, когато Русия побеждава Османската империя(или останките от нея), България се освобождава - дори в речта, която са му дали да прочете има една непозната думичка "архетип".
Дупесето за пореден път показа и затова се намеси ДС чрез Доган, че е създадена от БКП/КПСС, за да бъде контролиран половинмилионен вот.

Браво, колега. Поредното ти точно мнение. Само за "големите" политици не съм съгласен, но може и там да си отчасти прав.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 25 дек 2015 19:10

Дипломате,
вземеш ли властта или ти дадат кормилото на държавата, почваш по друг начин да разсъждаваш, очиствайки се от идеологеми и популизъм.

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 25 дек 2015 20:13

NOMER14 написа:Ако беше що-годе отговорен политик, щеше да е Министър-председател. Там е отговорността в държавата

Ъъъммм....не знам дали разбираш, но за да станеш министър председател е необходимо партията ти да спечели изборите, не да е трета сила...

Между другото, терминът архетип се използва в речта съвършено правилно.
Аз имам забележки към други изразни похвати, но това са финтифлюшки и няма смисъл да се хвашаме за тях.

И още-да сравняваш Ахмед Доган със СтаниШеф или Баце е просто комично мой човек.

Като изключим тези неща по-горе, има некои истини в това което си написал.
Последна промяна от Цецо Чука на 25 дек 2015 20:19, променено общо 1 път.
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 25 дек 2015 20:18

Цецо Чука написа:
NOMER14 написа:Ако беше що-годе отговорен политик, щеше да е Министър-председател. Там е отговорността в държавата

Ъъъммм....не знам дали разбираш, но за да станеш министър председател е необходимо партията да спечели изборите, не да е трета сила...

Друго визираше колегата, а именно - ако Доган беше такъв "голям българин", ДПС отдавна нямаше да е етническа и противоконституционна партия, а щеше да обединява всички български граждани около националната кауза за възраждането на България. Така със сигурност щеше да стане МП, но след като играта им още след 89-та беше по съвсем различна струна, дискредитацията беше неизбежна, а неприязънта от страна на народа напълно обоснована.

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 25 дек 2015 20:20

diplomat написа:Друго визираше колегата, а именно - ако Доган беше такъв "голям българин", ДПС отдавна нямаше да е етническа и противоконституционна партия, а щеше да обединява всички български граждани около националната кауза за възраждането на България.

Айде размечтахме се.

Кажи ми коя партия ИЗОБЩО успя да направи подобно нещо?
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 25 дек 2015 20:22

Цецо Чука написа:
diplomat написа:Друго визираше колегата, а именно - ако Доган беше такъв "голям българин", ДПС отдавна нямаше да е етническа и противоконституционна партия, а щеше да обединява всички български граждани около националната кауза за възраждането на България.

Айде размечтахме се.

Никоя, защото не им бяха това целите и заради това казах, че не съм съгласен за "големите политици" в България - след 89-та няма такива, или поне не са били на отговорни и лидерски постове.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 25 дек 2015 20:25

Изобщо не ми е минавало през ума да сравнявам едно сигане с Бат'Бойко или с шефа на най-големия Интернационал в света.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 25 дек 2015 20:31

diplomat написа:
Цецо Чука написа:

Айде размечтахме се.

Никоя, защото не им бяха това целите и заради това казах, че не съм съгласен за "големите политици" в България - след 89-та няма такива, или поне не са били на отговорни и лидерски постове.

Ха! Без да искаш си призна, че преди 89-та имаше такива. :mrgreen:
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 25 дек 2015 20:32

NOMER14 написа:Изобщо не ми е минавало през ума да сравнявам едно сигане с Бат'Бойко или с шефа на най-големия Интернационал в света.

Не е сигане, а татарин. А татарите са волжки българи, както е добре известно. Следователно, Доган е българин. Освен това, като се проследи назад фамилията му - Доган - сокол - герак - Котраг, виждаме, че той очевидно е син на основателя на Волжка България и е наследник на рода Дуло. И като един истински българин и носител на основополагащата държавна традиция, е защитил твърдо и решително националните интереси, когато се е наложило!
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 25 дек 2015 20:33

язе написа:
diplomat написа:
Цецо Чука написа:

Айде размечтахме се.

Ха! Без да искаш си призна, че преди 89-та имаше такива. :mrgreen:

Да, но политици е имало и преди 44-та. ;)

Върни се в “Свободна зона”