АНКЕТА: Одобрявате ли руските атаки срещу ИД и Ал-Кайда?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: АНКЕТА: Одобрявате ли руските атаки срещу ИД и Ал-Кайда?

Мнениеот Der Führer » 10 окт 2015 15:15

viali69 написа:ДА ! ДА ! ДА ! ...
Русия наистина воюва с Ислямска държава за разлика от САЩ, които само се преструват, че го правят.
Русия се превръща в световен стожер на християнството срещу войнстващия и агресивен ислям !
Русия е братска на нас държава !
Русия е наша освободителка !
Никога не заставайте срещу Русия, защото няма по-добри от руснаците във войната !
Те не могат да правят автомобили като германците.
Те не могат да правят вина като французите.
Те не печатат долари като американците.
Те не са нация на високите технологии като японците.
Те обаче могат да воюват безпогрешно !
Историята доказва най-добре това !
Всеки тръгнал срещу Русия рано или късно е претърпявал поражение. От великия Наполеон до Хитлер !
А и нека помислим малко ... Защо трябва да сме против руснаците като е много по-лесно и приятно да сме братя с тях ?!
КОЙ идиот измисли това, че България трябва да е ястреба на НАТО и ЕС срещу Русия ????
Нека сме член на НАТО.
Нека сме член на ЕС.
Ако българите искат това ...
Защо обаче трябва да сме против Русия ?

То хубаво ... ама аз като по-голям си спомням , че никой не попита Българите дали искат в ЕС и НАТО , а от баба ми съм чувал , че никой не е питал Българите дали искат в СИВ и ОВД ( Организацията на Варшавския договор ) . ;)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 10 окт 2015 15:15

Изображение

А, къде е вратата с надпис БЪЛГАРИЯ ?
България е поробена в момента. България е под колониално робство. Факт !
Не виждам кой друг ще ни освободи освен Русия !
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 окт 2015 15:19

Цецо Чука написа:Няма как да не се съглася тук.
Макар че продължавам да се съмнявам че си помирисвал истинска бойна обстановка от километър даже,така че няма как да знаеш какво точно се случва.
Аз лично съм попадал 2 или 3 пъти в нещо което наподобява на далечна сянка на намек на истинска бойна обстановка-учения разбирай и те уверявам че когато всичко около тебе гърми,трещи,ти си почти оглушал и не знаеш кое е долу,кое е горе много е трудно да седнеш и да почнеш да разсъждаваш кое е правилно кое не,ми просто изпълняваш, щото иначе-курец...

[offtopic]"Бойна обстановка", имах в предвид, като дойде възможност някои да се окажат в такава, не го направиха.
Ама иначе беха голЯми на думи, преди това.
И то иде реч за хора от всички поколения, щото в началото куцо, кьораво и сакато тръгна да става профи-войник, облагите и заплатите бяха сравнително големи за времето си, тоест, в началото на века.
Та, имаше и от старите поколения, на които най-много им знаеше устата, ама като опря до гъза ...

Инак що се отнася до заповедите, не се правя на голяма работа, но към момента мнението ми е такова, че не бих изпълнил нещо, което ми се вижда глупаво, несъстоятелно и безплодно... Без значение от последствията.
Правех го по-време на службата си, за което съм си понасял съответните наказания.
В бойна обстановка, нещата може и да са различни, звучи странно, не ме е страх от смърта ( смятам, че такова нещо като "смърт" няма - въпрос на разбиране, на философия ) ... Но определено е добре човек да знае, че дадена смърт би донесла някакви положителни неща.
То издалият заповед, може да е натряскан, махмурлия, друсан, или просто, да не е наред ментално, това няма как да се установи, ако се изпълняват сляпо заповеди.[/offtopic]
Много офф-топик стана ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 10 окт 2015 15:22

Der Führer написа:
Нека сме член на НАТО.
Нека сме член на ЕС.

То хубаво ... ама аз като по-голям си спомням , че никой не попита Българите дали искат в ЕС и НАТО , а от баба ми съм чувал , че никой не е питал Българите дали искат в СИВ и ОВД ( Организацията на Варшавския договор ) . ;)

Така е ! Никой не ни е питал дали искаме да сме член на СИВ и Варшавския договор, но нали онова време го сочим като тоталитарно и лошо ?! Защо сега е същото ?
Защо ПАК никой не попита българите дали искат в НАТО и ЕС ?
С какво днешното уж демократично време се различава от тоталитарното ?
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 10 окт 2015 15:43

viali69 написа:
Der Führer написа:
Нека сме член на НАТО.
Нека сме член на ЕС.

Така е ! Никой не ни е питал дали искаме да сме член на СИВ и Варшавския договор, но нали онова време го сочим като тоталитарно и лошо ?! Защо сега е същото ?

Можеш да плюеш и да разказваш вицове за бокота, тикви и картофи.

Глобалните неща от хиляди години са си едни и същи, в дребните неща можеш да търсиш промени ;)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

4oKuTo
Контакти:

Мнениеот 4oKuTo » 10 окт 2015 15:51

Основните разлики на двата периода:
- сега можеш да си изтипосаш Путин и руския флаг в профила, или да ги окачиш в хола си примерно, че и на терасата, докато надали същото може да се случи с американските през комунизма;
- сега можеш да говориш на воля за определени хора без да ти пука дори по телевизията, докато едно време не е било точно така дори у вас;
- сега инициативните и тези с късмет имат шанс да пробият от нулата дори без да са членове на определена партия; да, шансът не е особено голям в България, но все пак го има и познавам такива хора;
- сега посредствените, тези без никакъв късмет и най - мързеливите може да стигнат тоталното дъно на мизерия, докато при комунизма се е осигурявал един комфортен минимум за тях;

П.С.: Обобщено - свободата е повече. Зависи как различните хора я разбират. Свободен си да се осер*ш напълно, както и животът ти да протече в другата крайност.
Последна промяна от 4oKuTo на 10 окт 2015 16:03, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 10 окт 2015 15:53

Captain Stottlemeyer написа:
NOMER14 написа:Капитане,
приели сме евроатлантическите ценности и сме в НАТО, но Русия си е Русия (като "упование"), а Туркия си е Туркия (има български израз: на турчин вяра нямам). Аз, ти, Кашчей и доста тук говорим и разбираме руски език отлично, но турски - не.
В тази патова и безпътова ситуация за меркелизирала се Европа нещо трябваше да се случи. Цял месец европейците зовяха барачестия, но то си е хюсеин някакъв. Русия чу европейските молби и в унисон със своите интереси в региона се намеси.
Капитане,
политиката не е емоции, но не е само принципи. Политиката е прагматизъм.

Съвсем накратко, защото имам доста работа:
1. Нашето "упование" призна ли Съединението на България? Не. Изтегли ли своите офицери от Българската армия преди да ни нападнат "братята" сърби? Да. Натресе ли ни комунистическия режим, чиито последици усещаме още на гърба си? Да.
2. Аз пиша, говоря и превеждам от и на руски, немски и английски език. Това няма нищо общо с моите възгледи. :)
3. Напълно съм съгласен с тезата за прагматизма. Преди имаше СИВ и Варшавски договор, ЕИО и НАТО. Сега няма СИВ и Варшавски договор, но все още има ЕИО (сега вече ЕС) и НАТО. Ако приемем сърбите за "неутрални", преди имахме 1 (един) съюзник на границата - Румъния и два противника - Гърция и Турция с една от най-силните армии в света, срещу която задачата беше да устискаме 2 (два) часа. Сега двата бивши противника са наши съюзници.
Толкова от мен по темата, още повече самото заглавие-въпрос е некоректно. Хубав ден на всички. :)
П.П. Война не се печели само по въздуха. Рано или късно Путин ще трябва да започне военни действия по суша. Десетгодишният афганистански сериал "Черно лале: Товар 200" сме го гледали. За децата, които не знаят: "Черното лале" е самолет АН-12, а "товар 200" са ковчези, които не са празни... 8-)

Хубаво е историческите факти да се поднасят , без да се изкривяват . И понеже спомена съединението :
1. Знаеш ли кога нашите сегашни "европейски партньори" признават Съединението на България ?
2. На какво се дължи това признаване ?
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
Цецо Чука
Контакти:

Мнениеот Цецо Чука » 10 окт 2015 15:55

viali69 написа:А, къде е вратата с надпис БЪЛГАРИЯ ?
България е поробена в момента. България е под колониално робство. Факт !
Не виждам кой друг ще ни освободи освен Русия !

Епа да,колко му е,ако искаш даже да го разиграем Сирия стайл-тея дето не сме доволни от Бацо хващаме оръжие и почваме да се стреляме с про-Бацови части.
Едни българи убиват други българи.
После идва Русия и почва да ни въоръжава анти-Бацовистите,Америка въоръжава про-Бацовистите, продължаваме да се трепем помежу си,Америка и Русия нанасят удари, още българи умират.
Няма проблем, ние гониме вече милиарда,неколко десетки хиляди плюс минус кошемуй.

Стига глупости.
Аман с тея освобождаванки вече,крайно време е да пораснеме и да разберем че никой не го е*е за нас, девета дупка на кавала сме и ако не се вземе в ръце и да се оправим САМИ никой нема да ни спаси.

Просто като дойдат изборите,идете да гласувате,не да ми одите на Витоша, на вилата,за риба, за гъби или по пички...
Последна промяна от Цецо Чука на 10 окт 2015 15:57, променено общо 1 път.
samo_levski написа:идеално равен терен, тревата зелена, иде ти да почнеш да я пасеш

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 10 окт 2015 15:56

Soulen написа:
viali69 написа:
Der Führer написа:
Нека сме член на НАТО.
Нека сме член на ЕС.

Можеш да плюеш и да разказваш вицове за бокота, тикви и картофи.

Глобалните неща от хиляди години са си едни и същи, в дребните неща можеш да търсиш промени ;)

То и "тогава" най- много вицове имаше за Тато, и за милиционерите. Сега за Баце и... милиционерите. Какво му е различното?
Единствената разлика е, че тогава нямаше циганизация и имахме армия- около 200 000 редовна войска, ако се не лъжа и само в поделението дето служех, имаше 25 бойни самолета, летящи всеки ден... а много често и нощем.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 10 окт 2015 15:56

Цецо Чука написа:
DANS написа:Не, не одобрявам убиването на жени и деца,
Русия в съюз с терористите от Хизбула, безпринципно подкрепя кръволока Асад!
Русия технологично изостава поне с 20 г. от НАТО, тактиката им е като на САЩ през 60-те години на 20-ти век срещу Виетнам, тактика на ИЗГОРЕНАТА ЗЕМЯ!
Рашистите мятат бомби безразборно, от всички видеа това се вижда, те нямат високо точни оръжия, половината им крилати ракети не достигнаха целта, при това тези ракети са много скъпи. Путин не може да си позволи скъпа война, защото Русия е бедна държава, по БВП може да се сравнява с Италия например, въпреки, че по територия е №1 в света!
От всичко това страдат най-невинните - старци, жени, деца!!!

АХахаха, ти си ебати идиота,честно...

Остави го ... преди известно време одобряваше изнасилването и убиването на бременни "терористки" в Одеса . Или май беше убиването и след това изнасилването . И накрая заплаването .
и ВИЕ СЪЩО ...

Върни се в “Свободна зона”