sin4ec написа:Не е така, а Русия никога няма да се разпорежда в света, не им е в манталитета! Тях ги интересува тяхното, те да са осигурени и да вървят напред. Точно на тях да приписваш мании за световно величие, някак не върви. Забравяш, че именно те смляха двама с подобни мании, които на всичкото отгоре навлязоха в руска територия с цел физическо изтребление на руснаците! А те просто са скроени по друг начин. Много тежка и жестока е била съдбата спрямо тях през вековете, чунким малко са патили от външни врагове, ами и управници като самозабравили се царе, императори, Сталин и наследници, че и комунизъм отгоре! Скоро гледах за Ржев, как там търсят останки от загинали войници в блатата, за да ги погребат достойно. Знаеш ли, 90 % от намерените са имали кръстчета и иконки. Какво е било наказанието за носене на подобни символи в РККА 1942, трябва да ти е ясно. Но те са ги носели... Много е сложна руската душа, от наша гледна точка е неразбираема. Трябва да си живял с тях, тогава може да почнеш и да отбираш едно-друго. Но световно господство-не. Баня с много пара, брезови клонки, стакан с водка и солено мезе-да!
Незнам, аз лично, нямам друго обяснение на стълкновението им едновременно, и със САЩ, и с ЕС.
При това, не бяха предизвикани.
Сигурен съм, че ако Русия не бяха прибързали с Крим, ЕС сами щяха да ги помолят да го анексират, само и само за да получат Украйна.
Но Русия избърза, и така постави иначе мощна организация като ЕС, в много деликатна ситуация.
А Щатите само това и чакаха ...
Можеби Путин осъзнава, че Русия ще бъде най-сигурна, ако тя е доминанта в световен план.
Един вид - "удари, за да не те ударят".
Много си е напатил руският народ, факт.
До някъде ми е жал, но пък и знаем за "особеностите" на руската душа.
Прекалено са траели хора, като споменатите, можеби вярвайки им сляпо.
Аз нямам против една приятелска Русия, с която да правим бизнес и да си взаимодействаме с оглед на близката ни култура.
Но смятам, че Русия 1-ва трябва да ни подаде ръка.
Някак не върви, ние от положението, в което сме, да протягаме ръка.
Едно, че тук и без това има достатъчно симпатизанти на "Голямата Мечка", та да продължим да се унизяваме.
Ако ни третираха като равнопоставени, хора като мен, просто нямаха да имат аргументи против Русия.
А най-вероятно нямаше и да сме в НАТО и ЕС ...
Ако ни налазят един ден руснаците, дано да е за да изпием по-едно.
Няма да ги върна... Водка не пия, ама ще ги почерпя с домашна 55 градусова грозданка, ще нарежа едно домашно сирене, както си му е редът.
Ама ако дойдат с оръжие, не ми пука кой е виновен.
Може и съседа да ги е напсувал безпричинно, една кръв сме, и слабо ще ме интересува, дали по-този начин помагаме на Щатите.