Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Hahaha1
Контакти:

Re: Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Мнениеот Hahaha1 » 02 юни 2013 21:38

Срам и гавра с България и българското!Веднага да изчезва това правителство заедно с всички партии и президента да отива да моли Путин и Русия за помощ.Циганизацията и туркизацията набират скорост в България,а това правителство е неспособно да ги спре.
Россия – священная наша держава,
Россия – любимая наша страна.
Могучая воля, великая слава –

Твоё достоянье на все времена!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 21:43

Tommi написа:
dunavfc написа:
Tommi написа:Аз го казвах няколко пъти - не сме съпоставими с американците и тяхната демокрация по ред причини.

Добре,а с Японците ли сме съпостави ми ?

Изобщо не ме разбираш... Не ги сравнявам по икономическо развитие, по стандарт на живот и т.н.
Първо, няма съпоставка между историческото развитие на САЩ и България.
Второ, България е с доста по-лоши демографски показатели от САЩ.
Трето, има голяма разлика между нашите турци и техните латиноамериканци. Давам само 1 пример - религията. Ислямът е фактор, който стимулира ранните бракове, оттам раждаемостта и това води до по-висок прираст. Католицизмът е срещу разводите, това е причина за по-ниска брачност, за по-малка раждаемост, по-малък прираст и т.н. Освен това техните малцинства са малко по-образовани от нашите цигани и турци, а това също се отразява на раждаемостта и прираста (обратна зависимост).
И т.н. Американците не са пред такава опасност от претопяване, пред каквато сме ние.

Е аз да не съм ги сравнявал по икономически причини или стандарт на живот ? Според теб,ние можем да вземем пример от Япония или Исландия и те питам,съпостави ми ли сме с тези две страни и по каквко ?
Не знам,какво стимулира ислямът,но българските турци имат средно по 2 деца,женят се в нормални граници,бъркаш ги с ромите. Самите американците не са от най-образованите,камо ли мексиканците,но това е друга тема.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 02 юни 2013 21:47

Модератор ЛокоПД написа:
za nas e toj religiq написа:
Ти географията и историята в БГ да не я учи на латински :? В какво ти е глупавото убеждение , че в Австралия по училищата не учат езици ли :lol:

:roll: Нещо не си в час.Бил ли си там? Запознат ли си в с тяхната образователна система ?
Аз географията и историята,а и всички останали предмети,съм ги учил на български,по времето,когато "майчиния" т.е. турския език,в България беше ЗАБРАНЕН.И предпочитам така да бъде и детето ми в училище,да не слуша турска реч - това е.Или ти искаш нещо по-различно ? Не съм учуден.

Искаш да ми кажеш че ако съм в Австралия и искам да уча български някой ще ми забрани ??? Та сега кажи защо ние да забраняваме на някой , да учи нещо което иска ??? Те и американците не са искали негри в техните училища , ама ... ??? Да не би сега да са по малко хора ?

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 02 юни 2013 21:48

maldin1 написа:
galin56 написа:Много точно казано. Хората са безработни и едвам свързват двата края само това ни остана като проблем. Дали турчетата ще учат турски. Ами като искат нека учат, голям праз.
Родени в България, би трябвало да са българчета не мислиш ли? Майките им също са родени в България, ама и те били турци...така до кое коляно? Те даже не са турци, а похамеданчени българи. Затова не ми сравнявайте нашата ситуация с други райони по света. И една история, която майка ми я е разправяла. Докато лежала в родилното имало няколко "туркини" едната и разкалаза, че като отворили гроба на прадядо й(не помня по какъв случай) намерили кръст в него. Не разбрахте ли, че не става въпрос за това кой какво право има, а това, че една партия се мъчи да радикализира една част от населението на страната за собствени и чужди интереси?

Не неразбирам. Аз като съм учил 7 или 8 години английски в училище значи англичаните се опитват да ме радикализират ли? А за родените в България ги прави български граждани, което не е съвсем същото като етнически българин. А по Шумен, Кърджали, Разград, Асеновград и др. има много турци, които искат да си учат турски и тази партия се опитва да го осигури. За това гласуват за нея. Това в останалите градове дори няма и да ни засегне. Аз ти гарантирам че в Ботевград няма да има нито един кандидат за турски език. Пак казвам за мен това е незначително и безразлично.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 юни 2013 21:59

dunavfc написа:Самите американците не са от най-образованите,камо ли мексиканците,но това е друга тема.

Да,да...най-образованите са в Русе,нали ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 юни 2013 21:59

dunavfc написа:
Е аз да не съм ги сравнявал по икономически причини или стандарт на живот ? Според теб,ние можем да вземем пример от Япония или Исландия и те питам,съпостави ми ли сме с тези две страни и по каквко ?
Не знам,какво стимулира ислямът,но българските турци имат средно по 2 деца,женят се в нормални граници,бъркаш ги с ромите. Самите американците не са от най-образованите,камо ли мексиканците,но това е друга тема.

Японците са си националисти, имат си се за всичко най- и останалите са по-ниско от тях. Това нещо не им е попречило на развитието. Ние не сме ли древен народ като тях, нямаме ли поводи за гордост и т.н.? Но при нас думата "национализъм" е с отрицателно значение и се стремим към някаква псевдодемокрация, като се опитваме да угодим на всеки.
Изобщо не се бъркам за раждаемостта. И при турците и при циганите е по-висока в сравнение с българите - това са данните. А факт е и че мексиканците в Америка са по-образовани от нашите малцинства.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:03

CTAHKO написа:
dunavfc написа:Самите американците не са от най-образованите,камо ли мексиканците,но това е друга тема.

Тук,между другото в интерес на истината си прав.Средният американец е доста по-слабо информиран и интелигентен от средно статистическият българин,ако не вярваш попитай,хора които са живеели там. Там обаче,когато някой се открои от масата и покаже някакви способности,веднага бива поемат от държавата и резултатите са показателни...

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 02 юни 2013 22:06

Стига сте преувеличавали...Нека започна с това, че ЗИП значи... Задължително избираема подготовка. И както виждате има 4 такива. Всяко дете има право да избере един от тези, което означава, че ако не искаш да учиш ромски и прочие , ще избереш Информационните технологии. Те са сложени така, просто защото в градовете, с преобладаващо турско, ромско или арменско население, децата , които ходят на училище, ще могат да изберат някои от тях. Плюс това това са програми и самото училище решава дали тези ЗИП-ове да ги има или 1-2 от тях. Но все пак имаш право на избор. Защото ако не виждате в тези програми са сложени и много езици като френски, английски, немски , руски и т.н, но това не значи, че детето ще изучава всички тях във втори клас, а само в тези, училища, в които те са включени в програмата. Така и със ЗИП. Не знам какво толкова всички скачат, преди да знаят за какво иде реч.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 юни 2013 22:06

Tommi написа:
dunavfc написа:

Японците са си националисти, имат си се за всичко най- и останалите са по-ниско от тях. Това нещо не им е попречило на развитието. Ние не сме ли древен народ като тях, нямаме ли поводи за гордост и т.н.? Но при нас думата "национализъм" е с отрицателно значение и се стремим към някаква псевдодемокрация, като се опитваме да угодим на всеки.
Изобщо не се бъркам за раждаемостта. И при турците и при циганите е по-висока в сравнение с българите - това са данните. А факт е и че мексиканците в Америка са по-образовани от нашите малцинства.

Какво си тръгнал на някакъв влах да обясняваш що е то "Национална гордост" и "Национализъм" 8-) Пусни го по течението и му гледай цирка 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 юни 2013 22:07

dunavfc написа:
CTAHKO написа:

Тук,между другото в интерес на истината си прав.Средният американец е доста по-слабо информиран и интелигентен от средно статистическият българин,ако не вярваш попитай,хора които са живеели там. Там обаче,когато някой се открои от масата и покаже някакви способности,веднага бива поемат от държавата и резултатите са показателни...

Като сме толкова умни,къде са ни парите :!: Стара българска приказка 8-)

Върни се в “Свободна зона”