Cicero написа:Groucho написа:Черната риба мегазъл в този епизод, ако и да не си спомням каква точно беше неговата позиция в цялата схема
Ще му ставам фен, дано да е от добрите и да не го заколят в другия епизод
Бриндън Тъли, известен като "Черната Риба", е чичо на Едмур, Кейтлин и Лиса и е опитен войн. Той се завръща в Речен Пад за да се сдобри с големия си брат Хостър, преди да се спомине. Той служи като съветник и довереник на племенницата си Кейтлин и пра-племенника си крал Роб Старк. Когато клането на Старките започва на сватбата на Едмур известен като "Червената сватба", Бриндън се спасява защото тръгва да намери "дръвче на което да пикае". Лорд Фрей е безгрижен за бягството му, докато предпазливия лорд Болтън е безпокоен, защото той може да държи Речен Пад, въпреки, че техническият му лорд, Едмур е в плен. Бриндън превзема Речен Пад с малката си армия и държи замъка срещу Фрейовете и Ланистърите.
малко инфо за Черната риба и какво ще стане с него, според книгата
[offtopic]Черната риба се предава, за да спаси хората си, но за пореден път успява да избяга, поне така е в книгата. Ланистърчето тръгва уж след него, а реално да помирява последния останал привърженик на Тъли, но се набива на Свободното братство, барабар с жената-мъж Бриен, а там ги чака възкръсналата Лейди Тъли-Старка и съответно висват на бесликата, макар че може и да бъдат чудодейно спасени - книгата нищо не казва по въпроса[/offtopic]
А сноши епизодът пак не ми хареса особено, да не кажа, че беше тъпичък, като изключим малката Мормон. тези простотии с катарзисите на Теон и Грегър Клегейн бяха жив отврат, ама нали уж да се асоциирали героите с тях и т.н. Надявам се, че битката в 9-ти епизод наистина ще е епична, защото засега 6-ти сезон е доста слаб по моите критерии, но кой ли съм аз, че да давам оценки