Не я приемайте за 100% истина обаче, действително САА напредва, но може и да не е чак толкова много.
Източниците и от двете страни послъгват, ССА например при всяко сражение твърдят, че са унищожили по 4-5 танка, тука за 1 месец сигурно са прехвърлили границата от 60, ама снимки много рядко има.
Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Всичко за бежанците от Сирия и "Ислямска държава"
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
Нещо взе да ми става мътна тази работа с войната срещу ИД. Като знам как и за колко време САЩ си превзеха Ирак и всичко беше ясно и точно, а сега има някаква мъгла и то срещу някакви аматьори със самоделки. Толкова много въпроси започват да излизат при това бавена на ситуацията. Май по-скоро се води медийна война повече отколкото реална такава и явно има договорки и задкулисни сделки.
Player написа:Нещо взе да ми става мътна тази работа с войната срещу ИД. Като знам как и за колко време САЩ си превзеха Ирак и всичко беше ясно и точно, а сега има някаква мъгла и то срещу някакви аматьори със самоделки. Толкова много въпроси започват да излизат при това бавена на ситуацията. Май по-скоро се води медийна война повече отколкото реална такава и явно има договорки и задкулисни сделки.
Напротив ,Плеъре .Тук имаме реални поражения(жива сила и цели) ,докато в Ирак е тотален миш-маш.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

FLANKER написа:Player написа:Нещо взе да ми става мътна тази работа с войната срещу ИД. Като знам как и за колко време САЩ си превзеха Ирак и всичко беше ясно и точно, а сега има някаква мъгла и то срещу някакви аматьори със самоделки. Толкова много въпроси започват да излизат при това бавена на ситуацията. Май по-скоро се води медийна война повече отколкото реална такава и явно има договорки и задкулисни сделки.
Напротив ,Плеъре .Тук имаме реални поражения(жива сила и цели) ,докато в Ирак е тотален миш-маш.
Не казвам, че няма поражения. А това че ситуцията е такава, че все едно питбул да се бие с пинчер и боя да продължава един час и пинчера все още да е жив. Нещо не е както трябва. С военната си възможност Русия може да смаже онези камилари за няма и седмица. А мисля вече, че минава месец, без онези да са капитулирали поне. Няма логично обяснение.
Player написа:FLANKER написа:Player написа:Нещо взе да ми става мътна тази работа с войната срещу ИД. Като знам как и за колко време САЩ си превзеха Ирак и всичко беше ясно и точно, а сега има някаква мъгла и то срещу някакви аматьори със самоделки. Толкова много въпроси започват да излизат при това бавена на ситуацията. Май по-скоро се води медийна война повече отколкото реална такава и явно има договорки и задкулисни сделки.
Не казвам, че няма поражения. А това че ситуцията е такава, че все едно питбул да се бие с пинчер и боя да продължава един час и пинчера все още да е жив. Нещо не е както трябва. С военната си възможност Русия може да смаже онези камилари за няма и седмица. А мисля вече, че минава месец, без онези да са капитулирали поне. Няма логично обяснение.
Естествено, че не е както трябва, сега ли го разбра? Коалиция от 60 държави разбива ИД/ИЛ почти 2г, ама брадатите си разширяваха територията. Цял свят разбра, че ИД продава петрол, ама никой досега не му е казал по медиите кой е клиентът. Почти съм готов да си заложа главата, че онези руски влизания в турско въздушно пространство са били над конвои от цистерни. Най-мощната армия в света има за партньори Арабската лига в региона, досега да ги е накарала да влязат по земя да чистят, щом на Обама не му се праща войска. Ама нема. Вони, ама отдавна вони.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Player написа:FLANKER написа:Player написа:Нещо взе да ми става мътна тази работа с войната срещу ИД. Като знам как и за колко време САЩ си превзеха Ирак и всичко беше ясно и точно, а сега има някаква мъгла и то срещу някакви аматьори със самоделки. Толкова много въпроси започват да излизат при това бавена на ситуацията. Май по-скоро се води медийна война повече отколкото реална такава и явно има договорки и задкулисни сделки.
За да капитулират официално ,трябва мощна сухопътна офанзива ,или... да се появи огромна гъба насред камъняците .Но тогава ще го отнесе половин Европа.Независимо дали САЩ или Русия "посадят" и "отгледат" гъбата.
пп.Въпреки това ,аз си мисля ,че руснаците се справят повече от добре за момента.
Няма да е зле и Янките да започнат да подстригват брадите по-качествено( а те ако искат могат) .
Последна промяна от FLANKER на 29 окт 2015 22:45, променено общо 2 пъти.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

fcb_bg написа:Player написа:FLANKER написа:Player написа:Нещо взе да ми става мътна тази работа с войната срещу ИД. Като знам как и за колко време САЩ си превзеха Ирак и всичко беше ясно и точно, а сега има някаква мъгла и то срещу някакви аматьори със самоделки. Толкова много въпроси започват да излизат при това бавена на ситуацията. Май по-скоро се води медийна война повече отколкото реална такава и явно има договорки и задкулисни сделки.
Естествено, че не е както трябва, сега ли го разбра? Коалиция от 60 държави разбива ИД/ИЛ почти 2г, ама брадатите си разширяваха територията. Цял свят разбра, че ИД продава петрол, ама никой досега не му е казал по медиите кой е клиентът. Почти съм готов да си заложа главата, че онези руски влизания в турско въздушно пространство са били над конвои от цистерни. Най-мощната армия в света има за партньори Арабската лига в региона, досега да ги е накарала да влязат по земя да чистят, щом на Обама не му се праща войска. Ама нема. Вони, ама отдавна вони.
Не съм съгласен, че някои дори се е опитал да разбива ИД досега. Не знам за какви 2 години говориш. Аз буквално гледах за тези ИД по тв и не вярвах на очите си как така всички се правят, че не виждат какво става.
Работата не е толкова проста ... Тука говориме за групировки, които не са плътно разположени, както би направила армия

Леевски, оле

[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
За какво ги пленяват? Не са заслужили за това. Пленяват се само достойни противници, а не главорези. Само мор за тия.