Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Player » 11 сеп 2015 16:27

FLANKER написа: А ти скоро ходил ли си в такова " чисто българско градче " в родната Татковина ? Защото аз ходих .И повярвай, в него само името е останало българско.И не прави аналог с Швейцария и останалите напреднали.Макар ,че цяла Западна Европа ни гони в това "положително отношение".

Ами напреднали са хората и за това сме към тяхното семейство. Сам го каза, че напреднали. Както Германия се оправя с милиони турци, така и Европа като цяло ще се оправи с милиони бежанци, мигранти и емигранти. Напредналите ще се оправят. За това са напреднали. Ще ти давам пример със страна в която се говорят различни езици, защото е сходно. И преди са се говорили други езици у нас в определени региони и населени места. Не е нещо ново. Стига с тази паника и параноя.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 сеп 2015 16:29

Player написа:
FLANKER написа: А ти скоро ходил ли си в такова " чисто българско градче " в родната Татковина ? Защото аз ходих .И повярвай, в него само името е останало българско.И не прави аналог с Швейцария и останалите напреднали.Макар ,че цяла Западна Европа ни гони в това "положително отношение".

Ами напреднали са хората и за това сме към тяхното семейство. Сам го каза, че напреднали. Както Германия се оправя с милиони турци, така и Европа като цяло ще се оправи с милиони бежанци, мигранти и емигранти. Напредналите ще се оправят. За това са напреднали. Ще ти давам пример със страна в която се говорят различни езици, защото е сходно. И преди са се говорили други езици у нас в определени региони и населени места. Не е нещо ново. Стига с тази паника и параноя.

Понеже даде пример с Швейцария-дали там няма да те обслужат в магазин, ако не говориш френски в Женева, примерно, и дали в кърджалийско ще те обслужат, ако говориш български?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 11 сеп 2015 16:34

Кашчей написа:
Player написа:

Понеже даде пример с Швейцария-дали там няма да те обслужат в магазин, ако не говориш френски в Женева, примерно, и дали в кърджалийско ще те обслужат, ако говориш български?!

В града - да, но в селата ... Там са 90% фесове :roll: Player, прави разлика между турци, от една страна, и сирийци,арабели и негри - от друга :!: Много са различни ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 11 сеп 2015 16:43

Швейцария забрани строежа на нови минарета и то с референдум!Ако "бежанците" нахлуят там,ще ги изгони,не се съмнявайте!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 11 сеп 2015 17:01

GOLEADOR написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:
Ти знаеш ли на кои руснаци бе забранено да идват в България и дали не са една доста внушителна бройка?! А дали има новооткрити хотели тази година по Черноморието, които да са привлекли клиенти, с което се вдига бройката?!

Бройката се е вдигнала главно от българите, при чужденците има много леко нарастване в рамките на 1-2% (8-9 хиляди нощувки). Но пък в сравнение с юли 2014г. чужденците харчат повече средно на нощувка, а българите по-малко.
И как се получава този номер,намаляваме цените и получаваме повече пари от по-малко туристи?!Айде по-сериозно!

Много просто, при по- ниска цена вместо да почиваш 5 дена, си позволяваш да почиваш 8 осем. ;)
Разчитат не на висока цена на нощувките, а на повече на брой нощувка.
И сезона не е тотална щета, както споменаваш доста често.От първа ръка ти го казвам.Може да се желае още, но и това е добре.
Има и нещо друго, което доста често не се отчита, тия статистики ги правят на база туроператори, а доста руснаци и не само те, почнаха сами да си организират почивките.Без да минават през тур агенти.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 11 сеп 2015 17:05

Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:
Ти знаеш ли на кои руснаци бе забранено да идват в България и дали не са една доста внушителна бройка?! А дали има новооткрити хотели тази година по Черноморието, които да са привлекли клиенти, с което се вдига бройката?!

Бройката се е вдигнала главно от българите, при чужденците има много леко нарастване в рамките на 1-2% (8-9 хиляди нощувки). Но пък в сравнение с юли 2014г. чужденците харчат повече средно на нощувка, а българите по-малко.

Ние по същият умен начин, в началото на 90-те, загърбихме руския пазари то при положение, че сме повече аграрна, отколкото промишлена държава. Сигурно нещо подобно е било и след 1947-а година, но с обратна посока. Много обичаме да сме като кенгуро в двете крайности.

По- скоро мисля, че руският пазар просто се преорентира в друга посока.Прост пример:След като можеш да си купиш паста Колгейт, що да купуваш Поморин, и още куп примери мога да дам, ама мисля, че ме разбираш за кво говоря.
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 11 сеп 2015 17:09

ivan56 написа:Много просто, при по- ниска цена вместо да почиваш 5 дена, си позволяваш да почиваш 8 осем. ;)
Разчитат не на висока цена на нощувките, а на повече на брой нощувка.
И сезона не е тотална щета, както споменаваш доста често.От първа ръка ти го казвам.Може да се желае още, но и това е добре.
Има и нещо друго, което доста често не се отчита, тия статистики ги правят на база туроператори, а доста руснаци и не само те, почнаха сами да си организират почивките.Без да минават през тур агенти.

И аз от първа ръка ти го казвам, че сезона е тотална щета :!: И не, тази статистика не я правят на база туроператорите, ами отчитат и румънците отиващи да почиват в Гърция ;) Един път ги отчитат като влизат от Румъния в България, втори път ги отчитат като се връщат от Гърция към Румъния ;) Отчитат и гръцките комарджии, дето влиза за няколко часа в България и после си тръгва 8-) Ей това ти е статистиката 8-) Уж много туристи, пък никой, никъде не е спал ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 сеп 2015 17:19

ivan56 написа:
Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:

Ние по същият умен начин, в началото на 90-те, загърбихме руския пазари то при положение, че сме повече аграрна, отколкото промишлена държава. Сигурно нещо подобно е било и след 1947-а година, но с обратна посока. Много обичаме да сме като кенгуро в двете крайности.

По- скоро мисля, че руският пазар просто се преорентира в друга посока.Прост пример:След като можеш да си купиш паста Колгейт, що да купуваш Поморин, и още куп примери мога да дам, ама мисля, че ме разбираш за кво говоря.

След санкциите, които ние много усърдно въведохме, Путин забрани на държавните служители да почиват в държавите, въвели санкциите, а те са субсидирани за почивките си и никак не са малко.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 11 сеп 2015 17:24

Кашчей написа:
ivan56 написа:
Кашчей написа:
Tommi написа:
Кашчей написа:

След санкциите, които ние много усърдно въведохме, Путин забрани на държавните служители да почиват в държавите, въвели санкциите, а те са субсидирани за почивките си и никак не са малко.

Говорих за 90 -те.За сегашното положение ми е ясно, че е така както си го описал.
Drunken_Master написа:

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 11 сеп 2015 17:26

boabbb написа:
Кашчей написа:
Player написа:

В града - да, но в селата ... Там са 90% фесове :roll: Player, прави разлика между турци, от една страна, и сирийци,арабели и негри - от друга :!: Много са различни ...

Правя разлика. Но понеже не познавам такива лично, изводи си правя какво лично са ми казали хора били там. И аз ги мислих за диви арабите, ама познати били там по почивки и обиколили всякакви места там, ми казаха, че не мога да си представя колко спокойни и смирени хора има там. Опитвал съм се да споря, как онези диваци там , ще ги защитават. Наричах ги диваци, убийци, ислямисти.Ама след като няколко човек ми обясняваха с лични примери от там и снимки какво, разбрах че отдалече да съдим не е редно. Знам и че българите в Бесарабия си мислят че България е една страхотна страна и говорят за нея все едно е Швейцария. Ама истината е по различна на живо. С времето разбрах , че не трябва да имам предрасъдъци, да съдя без да познавам нещо лични и да нямам страхове от чуждото и непознатото. Има си закони и всеки да си носи последствията според него. Хората са два видя - добри и лоши. Всичко друго е политика и пари. Щом мислите че всички етнически българи и християни са само добри а всички други етноси и с друга религия само лоши- ваш си проблем.

Върни се в “Свободна зона”